Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zaminiłabym miejscami łazienkę i sypialnię obok, żeby tak nie wchodzić z wiatrołapu wprost na łazienkę. Jedna z sypialni bardzo wąska i mało ustawna.

Trochę przesunęłam okna sypialni, trochę ścianki, trohcę drzwi, podłączyłam kominek pod komin kuchenny:

http://images65.fotosik.pl/284/9ee4f372c137948d.jpg

Z dużego wiatrołapu z szafą można przejśc do dużej spiżarki. Na wprost wychodzi się na ślepą ścianę, na której mozna umieścić konsolę z lustrem, szafki biblioteczne lub duża fototapetę. Kominek osłania widok z salonu kuchnię. Od strony stołu widok na blat kuchenny przesłania półsłupek (czyli 160 cm a nie do sufitu) z piekarnikiem

Łazienka jest nieco mniejsza, ale w korytarzu doszły szafy (gł. 50 cm) na pościel i ręczniki. Za to mała wnęka w ubikacji pozwoli zamontować zwykłą wygodną umywalkę a nie jakieś korytko.

Zmiana łazienki z pokojem była planowana, co do kominka to na pewno go nie będzie. Kotłownia zamieniona na pralnie. Podoba mi się przejście z wiatrołapu przez spiżarnie do kuchni, ta zmiana jest najlepsza ! Projekty które brałem pod uwagę to max 100 m2 [założenia programu MdM co do zwrotu VAT-u].

skoro rezygnujesz z kotłowni, to w miejscu obecnej kotłowni i wc zrób łazienkę a w miejscu łazienki sypialnię a na końcu kiszkowatej sypialni wc i pralnię. Z pralni zrób wyjście na ogród, by można było wywiesić pranie. Pralnia z wejściem od korytarzyka z sypialniami jest też bardziej praktyczna, bo ubrania zdjemuje się tam.

• 9 months później...

Niestety nie udało się w tym roku rozpocząć inwestycji, nałożyło się na to wiele powodów, ale mam nadzieję że wiosna 2015 jest nasza :-)

Zmiany które wprowadziliśmy są w sumie kosmetyczne bo wszelaka ingerencja w pomieszczenia to horror [nowe projekty branżowe]. Na razie czekamy na projekt zjazdu z drogi publicznej oraz załatwiam projekt na podłogówkę z pompą ciepła.

Pozdrawiam

rzut BILBO2.jpg