Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z jadalnią + kuchnia

Afera86

Recommended Posts

Witam,

przedstawiam rzut moich pomieszczeń, mieszkanie już stoi więc nie mam dużej możliwości zmian. Na dzień dzisiejszy kuchnia jest zamknięta na salon. Bardzo proszę was o pomoc jak najlepiej zaplanować przestrzeń. Na czarno zaznaczyłam ścianę którą mogę przebić w dowolnym miejscu lub poszerzyć/zamknąć aktualne wejście. Nie mogę usunąć jej całej gdyż to ściana nośna. W salonie chciałabym zmieścić stół chociaż dla 4 osób, natomiast w kuchni bardzo chciałabym mieć wyspę lecz nie wiem czy jest tam wystarczająca ilość miejsca. Sama kombinuje na wszystkie sposoby ale ciągle nie wiem czy moje przemyślenia maja sens. Proszę pomóżcie.

afera.jpg

Dziękuje za odzew.

Tak, w tym miejscu jest kominek. Okno tarasowe nie jest tak podzielone tylo jedno długie więc stoł nie może być w tym miejscu. Sypialnia jest na piętrze więc na dole ma byc tylko salon z jadalnia i kuchnia. Też myślałam o takim rozwiązaniu kuchni lecz chciałabym ją jakoś otworzyć na salon. Ciągle chodzi mi po głowie rozwiązanie żeby dać wyspę równoglegle do dłuższej sciany w kuchni, ale własnie obawiam się, że jest zbyt wąsko. Jak najlepiej otworzyc kuchnie ? I jak najlepiej rozmieścic meble w salonie ?

Dziękuje. Dodaje cały rzut parteru.

Przesunięcia drzwi od łazienki wolałabym uniknąć dlatego wykombinowałam żeby za kominkiem wstawić wejście do kuchni z salonu. Przy ścianie która by powstała - jakieś 130 cm długości postawiłabym stół. Tylko czy takie rozwiązanie się sprawdzi ? Czy będzie to dobrze wyglądało z salonu ? Takie dwie wnęki ? Ciężko mi to sobie wyobrazić. Podpowiedzcie coś proszę. Może ktoś ma lepszą koncepcje ? Dodaje też zdjęcie jakby to mogło wyglądać

aferaplan.jpg

aferaplan2.jpg

• 4 weeks później...