Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z jadalnią + kuchnia

Afera86

Recommended Posts

• 1 year później...
  • 5 months później...

Rozrysowałam w ten sposób :rolleyes: Może ktoś pomoże bo nie wiem jak z wymiarami, mile widziane wszystkie propozycje co zmienić żeby było bardziej funkcjonalnie. Boję się czy stól nie za blisko kominka bo chciałabym zeby miał 140 lub 160 cm dlugości a ten na rysunku chyba jest mniejszy. Narożnik 200x280 lub mniejszy 200x260.

m1.jpg

Będzie musiał zostać podciąg nie może zostać wyburzona całkowicie do samej góry. Chce się jej pozbyć żeby było więcej miejsca. Tam gdzie teraz narysowałaś stół jest okno tarasowe przesuwne. Myślisz, że nie będzie kolidować ? Mi by narawde odowiadał ten układ co zaproponowalas, wystarczyło by przenieść wejście. Problem jest taki, że mój mąż chce sciane z tv chociaż 3 m :( Ten projekt mnie wykończy, za 2 tyg zaczynamy wykończenie a ja nadal nie wiem co z czym :confused:

03d971f6944146c0med.jpg

A moze w ten sposób żeby stół pod sciane dać tylko czy nie będzie to uciążliwe omijać go jak się idzie z korytarza :rolleyes:

plan (3).jpg

plan (1).jpg

plan (2).jpg

plan.jpg

Edytowane przez Afera86

Ten na prawde interesujący, tylko myslę czy wcześniejszej szafy nie zostawić po staremu bo boje się kolejnych kosztów przeróbek. Wtedy miałabym dwie szafy czego też do końca nie potrzebuje. Z drugiej strony schowków nigdy za wiele. A jakiś inny pomysl na tą wnękę niż szafa ? Zostały mi 2 tygodnie na podjęcie decyzji a ja nie wiem jeszcze nic :(

I wytłumaczcie proszę czemu lepiej barek po tamtej stronie :)

Edytowane przez Afera86

Uważam, że nie warto robić kuchni w kształcie litery G na takiej powierzchni, w mieszkaniu zdecydowanie bardziej przyda się dodatkowa szafa, chyba, że właścicielka jest zapaloną kucharką;) Stolik zostawałbym zgodnie z początkowymi pomysłami, osoby siedzące nie będą przeszkadzać w pracach kuchennych gospodyni.

Uważam, że nie warto robić kuchni w kształcie litery G na takiej powierzchni, w mieszkaniu zdecydowanie bardziej przyda się dodatkowa szafa, chyba, że właścicielka jest zapaloną kucharką;) Stolik zostawałbym zgodnie z początkowymi pomysłami, osoby siedzące nie będą przeszkadzać w pracach kuchennych gospodyni.

Dzięki wszystkim za odzew. Arek wlaśnie też dlatego tam zaplanowałam ten barek. Trochę boję się tych dwóch szaf, że ten hol zrobi sie ciemny jak bunkier :confused:

1.jpg

Edytowane przez Afera86

Myślicie że moja koncepcja ze stołem na środku nie sprawdzi się ? Będzie zbyt mało miejsca na przejście ?

http://images68.fotosik.pl/894/2e55479168824b2cgen.jpg

Stół (160x90) 55cm od ściany, od stołu do krawędzi narożnika (260x200) masz niecale 65cm, dodaj krzesło... tak to wygląda:no:. Pomieszczenie wyrysowałem 515x490 starałem się trzymać proporcje, ale nie są 100% zgodne. Może warto zamienić ściankę z tv oraz narożnik. Pomieszczenie optycznie powiększy się, na stół będzie więcej miejsca.

Edytowane przez arek570

arek570 dziękuje, boje się troche takiego zamkniętego salonu i do tego dochodzi mi taki zabudowany hol :(

Jeden z forumowiczów pomógł mi rozrysować moją pierwotną wersje, może jednak pozostać przy tym Tylko z koleji martwi mnie przejscie przy stole czy nie będzie zbyt wąsko.

Bez tytułu22.jpg

Mogę jeszcze dać stół do boku, ale czy nie będzie przeszkadzał w wejściu z korytarza i czy nie będzie z koleji zbyt blisko drzwi do łazienki. Kanape mogę skrócić wtedy do 260 cm długości.

Bez tytułu222.jpg

Edytowane przez Afera86

Na takim metrażu darowałbym sobie stół na środku pomieszczenia, jego ciągłe omijanie szybko może stać się irytujące. Niewykorzystane miejsce za kanapą też razi. Dalej jestem za tym aby zamienić kanapę oraz tv, zauważyłem, że kinka już wyrysowała taką propozycję, wg mnie najlepsza opcja.

Na takim metrażu darowałbym sobie stół na środku pomieszczenia, jego ciągłe omijanie szybko może stać się irytujące. Niewykorzystane miejsce za kanapą też razi. Dalej jestem za tym aby zamienić kanapę oraz tv, zauważyłem, że kinka już wyrysowała taką propozycję, wg mnie najlepsza opcja.

Z chęcią też bym na nią przystała ale dla mojego męża ściana z tv jest wtedy za krótka bo on chce dlugą szafkę na rtv, po bokach kolumny i z tym nie wygram nigdy.

Może stół i kominek w drugą strone:

laz afera86 3a copy (3)a.jpg