Muffi 10.05.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Mam straszny problem z kostką z Jadaru, kupiona w pażdzierniku ubiegłego roku, rubinowa, Położona także wtedy. Otóż po zimie odkryliśmy, że wygląda fatalnie. Plamy różnokolorowe, w wiekszości szaro-czarne. Myśleliśmy ze to może od sypania żirkiem w zimie, ale przebarwienie sa też tam, gdzie nie było sypane. Wiem, że zdarzaja sie jakies wykwity ale to mi wyglada na coś innego. Pewien znajomy obejrzał i mówi, że chyba jest źle zawibrowana, bo strasznie porowata i dlatego chłonie brud, że tak to ona może wygladać za 10 lat a nie po 6 miesiącach. Mówie Wam, totalna załamka Specjalnie sprzedaliśmy wrtedy auto żeby ją położyc a teraz taki syf, normalnie wygląda jak by ją ktoś ob...gał Mam zamiar uderzyć do Jadaru, ale najpierw pytam tutaj, może wiecie jak to czyścić, szczotką i woda nie schodzi. Prosze pomóżcie. Muffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 10.05.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 musze cie zmartwić. jadar ma niestety nienalepszą opinię. brukarze ją odradzają. jej jedyna zaleta jest niska cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 10.05.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Czytalem gdzieś, że wykwity na betonie mozna skasować wodą z kwaskiem cytrynowym. Spróbuj, to jest tania próba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 10.05.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Też słyszałem, że Jadar jest generalnie kiepski, szczególnie z kolorami. U siebie położyłem kostkę z Varitexu, chociaż podobno najlepszy w regionie jest Pozbruk (ale akurat byli dużo drożsi, więc no way ). Moi znajomi mają kostkę Varitexu od trzech lat i jest ok. Myślę, że powinieneś zacząć od telefonu do Jadaru i zapytania, co oni na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 11.05.2004 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Wysłałm dzisija oficjalną reklamację do Jadaru listem poleconym, bez tego nikt nie przyjedzie. Zobaczę jak to bedzię, napisze jak sie coś wyjaśnie, nadal prosze o jakieś sposoby na czyszczenie i późniejszą konserwacjie/impregnacje. Muffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 11.05.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Muffi! Przestraszyłeś mnie nie na żarty. Planowałm ułożyć jakieś 50 m2 kostki brązowej właśnie z Jadaru. Teraz się poważnie nad tym zastanawiam. Chyba poszukam czegoś innego. Czekam na dalsze informacje.Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.05.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Muffi spróbuj wyczyścić myjką wodną wysokociśnieniową może puści. Ja tak czyściłem gres na tarasie nawet schodziły plamy z kleju i fugi. Polecam kostkę BAUMA. Mam trochę brązowej nic się złego niedzieje. Brukarze byli zadwoleni i chwalili sobie firmę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 11.05.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 bauma - dobra kostkajadar - różne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 31.05.2004 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Byli u mnie Panowie z Jadaru, stwierdzili ze to wykwity wapienne w połączeniu z brudem daja efekt paskudnych plam. Radzili zeby na razie tylko karcherem to umyc , mówia ze taka natura kostki, zobaczymy. Ja mam obawę, ze ta kostka jest zbyt chropowata i dlatego chlonie brud ale nie mam już siły tego udowadniać, pozostaje czekać do 3 lat az samo zejdzie, szkoda ze nie mogłąm im za to zapłacić za 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 14.02.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 no i jak ta kostka?już wszystko ok? czy pojawiły się nowe wykwity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 14.02.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 W rzadnym wypadku nie mogą się pojawić wykwity na kostce. Nie wierz w ściemnianie typu "taki urok kostki". Mogła np. schnąć w czasie przymrozków lub temp. bliskich 0 st.(dlatego np. producenci przerywają) produkcję jesienią. U mnie kładli ci sami ludzie co ją produkowali (ekipa fabryczna ) i troszkę się przy okazji nasłuchałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 14.02.2006 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Trzecia zima nasze kostki, na razie zima nie chce odpuscic, obawiam sie jednak , ze syf pozostanie, poprzednia wiosna pokazala, ze kostka jaka byla brzydka, tak dalej jets.Nie wiem jaki cud musialby sie zdarzyc zeby nabrala ladnego wyglada, jednak ODRADZAM wszystkim kostke JADARU.Pozdrawiam MUffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena11 14.02.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 calkowicie zgadzam sie NIE KUPUJCIE TEGO TOWARU Z JADARU bozena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.02.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 ja mam kostke z dwoch firm zielona z jadaru (mieli ladna, gleboka zielen) i zolta z brukbetu (tez ladny zolto kolorek ) ma juz 3 lata, i bezproblemow narazie, czyszczona tylko woda pod cisnnieniem wykwitow jednkaze byc niepowinno ... ale moze jest to z soli, ktora przywioolzas np. na kolach samochodu z drogi ? a jak masz ja ukladana ? na piasku z cementem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts