aps161 2g 08.10.2013 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 ściana na której jest lodówka jest dostawiona, znaczy będzie nie wiem czy dać szerokość 60 cm czy więcej, ogólnie nie ma tam zbyt dużo miejsca na więcej ale wtedy może nie będzie się wpadać prosto na kuchnię, myślałam żeby w tej ścianie zrobić coś takiego http://www.e-budujemy.pl/sklep_foto/aranzacje/big/2324.jpg takie koła, czy może lepiej zwykła półkę o szerokości 8 cm?? Cała ściana ma grubość 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 12.10.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 A co z oświetleniem? Jedna lampa w kuchni, druga w centralnej części salonu a trzecia nad stołem? Nie za dużo jak na takiej małej przestrzeni?? Poratujcie muszę to wiedzieć na poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.10.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 lampa w kuchni i nad stołem - to może być jedna wspólna lampa tylko z regulowanym kloszem, jak Tolomeo Artemide (niekoniecznie oryginał ). Przy kanapie mogą być tylko kinkiety. Poza tym w kuchni oświetlenie podszafkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 12.10.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 To lampa w kuchni będzie oddalona o 2 metry od lampy nad stołem, to nie za mało? A te kinkiety wystarczająca oświetlą resztę np. podczas oglądania tv? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 12.10.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 To lampa w kuchni będzie oddalona o 2 metry od lampy nad stołem, to nie za mało? A te kinkiety wystarczająca oświetlą resztę np. podczas oglądania tv? A gdyby dać lampę nad tym blatem co graniczy z stołem i wtedy w centrum pokoju? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.10.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 zasadniczo jak się ogląda TV to raczej się wyłącza światło górne. Ale kinkiety nie musza oświetlać ściany słabym światłem. To mogą być silne lampy, jak potrzebujesz takiego oświetlenia. Lampę o regulowanym ramieniu mozna dac między kuchnią a stołem. Ale mozna też w kuchni na suficie umieścić dyskretne tuby, które nie będa rzucać się w oczy. http://apartamentynastarowce.pl/wp-content/uploads/2011/09/apartament02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 13.10.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 tuby mnie urzekły dziękuję bardzo A jakaś płaska lampa sufitowa też jest dyskretna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 17.10.2013 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam, proszę o pomoc w aranżacji salonu z kuchnią. http://imageshack.us/a/img707/2250/b8n9.jpg To co ja wymyśliłam górne szafki w kuchni będą białe lakierowane, dolne fornir taki jakiś ciepły, ale do końca nie mam pomysłu jaki, może dąb? http://imageshack.us/a/img4/570/7yvp.jpg Mniej więcej coś takiego, ale jeszcze myślę Jakie meble kolorystycznie dobrać do reszty mieszkania? Szafka pod telewizor może mieć maksymalnie 1,2 m i myślałam aby zrobić ją białą albo z tego samego materiału no dolne szafki kuchni. Na kanapę nie mam w ogóle pomysłu oraz na stół (może coś takiego jak tutaj http://www.urzadzamy.pl/galeria/jasne-kolory-scian-z-czym-laczyc-i-jak-stosowac-neutralne-kolory-w-aranzacji-wnetrz-zdjecia,8257/5700/32888/#zdjecie). Bardzo podobają mi się błękitne albo turkusowe dodatki, tylko w czym je dać? Zasłony, poduszki fototapeta nad kanapą? I oczywiście jaki kolor ścian? Chciałabym aby ściana na której wisi telewizor była taka "bogata", może farba strukturalna? Czy też szkoda ściany? A co myślicie o białych listwach przypodłogowych? Bardzo proszę informacje czy dobrze myślę i o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i.buczyńska 17.10.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witaj. Pomysł na mieszkanie masz generalnie fajny, ale brakuje mi jeszcze jakiejś fajnej witrynki, w której mogłyby znajdować się kieliszki i inne elementy dekoracyjne. Fajne miejsce na nią byłoby przy sofie. Listwa przypodłogowa biała wygląda fajnie, ale nie oszukujmy się, czy każdy czyści zawsze szmatką taką listwę? Raczej nie, więc szybko pokryje się ona szarym kurzem. Jestem zwolenniczką drewnopodobnych listw przypodłogowych Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego meblowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.10.2013 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Połączyłam wątki, bo są zasadniczo o tym samym, a sama widzisz, że nie można planować części aranżacji bez uwzględnienia pozostałych pomieszczeń Jestem za białymi listwami - może i trzeba o nie dbać nieco bardziej, ale wyglądają pięknie Wiem, bo mam od 4.5 roku i nie zamieniłabym ich na żadne inne Pomysł na pokój - zwłaszcza spójność kolorystyczna z kuchnią! - bardzo mi się podoba. Ściany na biało (wybierz jakąś ciepłą biel z mieszalnika - nie mylić z beżem, ecru itp.). Kanapa prosta, biała lub jasnoszara najlepiej Nie podoba mi się natomiast ściana na bogato Tv ma skupiać na sobie wzrok oglądającego, a nie to, co dookoła... Dodatki - poduszki, ceramika dekoracyjna, świecznik/abażur lampy stołowej, może plakat nad kanapą z kropelką tego koloru - i wystarczy Edytowane 18 Października 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 18.10.2013 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ja myślałam, aby na ścianę na której jest tv zrobić może przecierkę, albo jakieś coś, farbą strukturalną? Co do kolorów to bardzo podobają mi się kolory świata z dulux paleta kreta. Robił kiedyś ktoś bardzo jasną przecierkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 18.10.2013 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 A kanapa biała nie przejdzie, teraz mamy jasną i jest totalnie zdemolowana a jak jasno szarą to może ścianę dać na jasno? Albo kwiat wiśni dekoral. Na początku chciałam dać na jednej ścianie jakiś inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna oliwka 24.10.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Edytowane 24 Października 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ande 29.10.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 zasadniczo jak się ogląda TV to raczej się wyłącza światło górne. Ale kinkiety nie musza oświetlać ściany słabym światłem. To mogą być silne lampy, jak potrzebujesz takiego oświetlenia. Lampę o regulowanym ramieniu mozna dac między kuchnią a stołem. Ale mozna też w kuchni na suficie umieścić dyskretne tuby, które nie będa rzucać się w oczy. http://apartamentynastarowce.pl/wp-content/uploads/2011/09/apartament02.jpg gdzie mogę dostać taką sofę i fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.10.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 W Polsce To LC3 kolekcja mebli, zaprojektowana przez Le Corbusiera w 1928 roku i nie pytaj się o cenę..... http://wzorcowniamebli.pl/fotel-inspirowany-projektem-lc3-kubik/ tutaj "inspirowany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.10.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 To biala wersja modelu LC2 lub LC3 zaprojektowanego przez Le Corbusiera. Ponieważ oryginał jest czarny, zakładam, że to podróbka - na Allegro znajdziesz pełno importu z Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 29.10.2013 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Szafki dolne, fornir kolor taki jak na zdjęciu, górne płyta lakierowana na wysoki połysk. Jaki blat? Myślałam o czarnym, ale stać mnie tylko na te z płyty a one są okropnie brzydkie, ewentualnie szary kolor jeszcze, jest jakaś inna alternatywa taniego blatu? Nie wiem czy też różne firmy oferują inne blaty? To co oglądałam było firmy kronopol i mnie nie urzekło. I jeszcze co na ścianę? Szkło białe? Płytki białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amca 31.10.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Myślę, że do takiego zestawu kolorów lepszy od czarnego blatu będzie szarawy. Np coś takiego: http://i43.tinypic.com/2ng69ea.jpghttp://i43.tinypic.com/jb2ryo.jpg To akurat blat Unico Colina z kolekcji Pfleiderera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 01.11.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Ten fornir jest boski, taki właśnie mi się podoba. Pewnie jakimś cudem nie jest od firmy veneer clasic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 27.01.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące przedpokoju. [ATTACH=CONFIG]238006[/ATTACH]Ta szafa rozsuwana jest cała z lustra, przed nią chciałam postawić jakieś "coś" a nad tym wieszak. Na przeciwnej ścianie czarno białe zdjęcia w cz arnych ramkach.Tylko nie wiem jaki wieszak i co dokładnie pod nim. Całość miałaby być czarno biała. Salon jest nowoczesny szaro - biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts