aisa222 18.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Przedstawiam Wam moją sypialnię. Ma jakieś 15 lat więc czas by ją zmienić Żeby uporządkować myśli i zdecydować czego chcę mam jakieś 3-4 miesiące. Jedyna rzecz, jaka została tam zrobiona to wymiana kaloryfera i zamurowanie wnęki po starym (kaloryfer można przesunąć w razie potrzeby) Do zmiany jest totalnie wszystko kasetony i panele out Wymiary pokoju to 416 x 329 Mój plan jest taki: -zamurować wnękę wokoło okna -szafa/szafy przesuwne w miejscu w którym teraz jest ale od ściany do ściany -między szafami ścianka z tv (coś jak na moim nieudolnym planie) chciałabym aby ta ściana była otwierana – zawsze można tam włożyć odkurzacz, deskę do prasowania itp., o możliwości techniczne będę się martwić później -łóżko o wymiarach 160x190 podoba mi się takie ale jestem otwarta na propozycje + szafki nocne -podłoga jak na foto – dąb piaskowy Nie wiem: -jaki kolor mebli wybrać – jasny czy ciemny (bo na pewno dąb) ?? -jaki kolor szaf – taki jak mebli ?? a może szyba mleczna, lakobel, lustra (choć podobno lustro w sypialni jest bee i nie wiem czy przekonam)?? -jaki kolor ścian ?? podobają mi się szarości i beże -jakie oświetlenie ?? Co by tu jeszcze dodać.... chyba tylko tyle, że jak nie będę mieć sprecyzowanych planów mąż wcieli w życie swój szatański pomysł i postawi łóżko w rogu pokoju i szafę również.... coś jak na tym planie jeśli go dobrze zrozumiałam A może macie zupełnie inny pomysł na moją sypialnię ?? Czuję, że będzie niezła przeprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.10.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 I jeszcze jeden pomysł.... na ścianie na przeciw okna chcę toaletkę ze starej singerki + jakieś fajne krzesełko.... mam nadzieję, że wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.10.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 rany, naprawde tak chcesz ustawić łóżko? Lubisz się obojać goleniem o narożniki? Weź najpierw narysuj plan w skali i meble też w skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.10.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 rany, naprawde tak chcesz ustawić łóżko? Lubisz się obojać goleniem o narożniki? Hih.... napisałam że... Co by tu jeszcze dodać.... chyba tylko tyle, że jak nie będę mieć sprecyzowanych planów mąż wcieli w życie swój szatański pomysł i postawi łóżko w rogu pokoju i szafę również.... coś jak na tym planie jeśli go dobrze zrozumiałam Tak więc, jak widać, to wyłącznie pomysł mężusia Weź najpierw narysuj plan w skali i meble też w skali. Postaram się zrobic to jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.10.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Mniej więcej tak by to miało wyglądać lub Potrzebuję wielkich szaf, bo one jedyne będą właśnie tam i muszę w nich zmieścić wszystko. Co myślicie ?? Będzie dobrze ?? A może całkiem inaczej ?? Ale jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.10.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 W oparciu o system BESTA i PAX z Ikea: Na krótszej ścianie szafa PAX 2 m, zabudowana do sufitu, klasycznie otwierana. Same drążki a dołem szufladyNa dłuższej zestaw szafek BESTA 60x60x40 cm i jedna 40x60x40 cm. Pomiędzy szafkami telewizor (jeśli ma być?). Na ścianie między szafka z wiszącymi szafkami duże lustro. http://images65.fotosik.pl/294/5d743ae993acb994.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.10.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Szczerze powiedziawszy to w ogóle nie przyszło by mi do głowy takie ustawienie.... najchętniej wydzieliłabym garderobę ale nie mam miejsca :/ Zawsze wydawało mi się, że szafy pomieszczą więcej rzeczy a mając 2 jedna byłaby moja a druga mężowska.... to byłaby chyba idylla , oczywiście sporo drążków ale pewnie znalazło by się miejsce na półki czy szuflady, kwestia dogadania Telewizor musi być.... wiadomo No to teraz kolor mebli ?? Jasny czy ciemny ?? Jaki będzie najfajniej wyglądał na jasnej podłodze.... raczej odpadają połyski.... chciałabym coś neutralnego.... w dodatkach turkusy ale nie będę się upierać. Łóżko i meble w tym samym kolorze czy raczej nie ?? Wiecie co... cieszę się, że nie muszę urządzać całego domu.... chyba bym dostała bzika Za duży wybór i tyle inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) po co ci półki w szafie jak masz cały zestaw szafek wokół TV?Własnie dlatego napisałam, że w szafie mają być tylko drązki. Meble oczywiście jasne, ciemne zrobią ci norę , bo pokój jest nie dosc, że ciasny to jeszcze niski.Szafki BESTA są białe, czarne lub w kolorze sosny. Najłatwiej będzie tobie zrobić zestawienie z mebli białych, nawet, jak będa z różnych serii. Do tego od wewnątrz drzwi przemalowac również na biało.Do tego jakieś ciutkę ciemniejsze ściany (np. szary, greige), kapa na łóżko pod kolor ścian. A na wezgłowiu łóżka można dać bardziej wyrazistą tapetę w turkusowe wzory:http://www.newmedia-art.pl/product_picture/full_size/f29380b5b33cb6e741edf7b2ee7774e5.jpghttp://www.artinspiro.pl/_var/gfx/dc17ed6ba6097bb82cb461ed17779c03.jpgPonieważ dobre wzorniczo tapety są drogie, proponuję tapetę zrobić jak obraz (czyli nie na całej ścianie) Turkusowa lub srebrzysta rama lustra. W szafie i szafkach nocnych można zamocować szklane, turkusowe uchwyty.http://www.leduno.pl/environment/cache/images/150_150_productGfx_0e946d635964d7e5ecafdc55d51b41be.jpgLampki możesz zostawić takie jakie są tylko zmienić klosze na białe. Edytowane 19 Października 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.10.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Elfirko Twój projekt wyglądałby tak patrząc z wejścia do pokoju Kurcze.... nie wiem co robić.... na szczęście mam jeszcze trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.10.2013 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 po co ci półki w szafie jak masz cały zestaw szafek wokół TV? Własnie dlatego napisałam, że w szafie mają być tylko drązki. Jasne oczywiście rozumiem.... pisałam o półkach w kontekście dwóch szaf tak jak na początku w moim projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 edytowałam wpis dodając elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 o, a ty znalazłam wersję sypialni z szafą, jak planowałaś:http://qawoo.com/wp-content/uploads/2013/01/Coolest-Scandinavian-Wallpaper-for-Bedroom-With-Light-Lantern.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.10.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 O właśnie, dokładnie o to mi chodziło.... i mówisz że szafy białe ?? A łóżko też albo mogę się pokusić o jakiś drewniany odcień, trochę ciemniejszy niż podłoga ?? Te co pokazałam cholernie mi sie podoba i w takim samym kolorze szafki nocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.10.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 z tego całego łózka widoczny będzie na codzień tylko zagłówek, więc może być. Cięzko będzie zgrać za to trzy kolory drewna (podloga-łóżko-szafa) by nie dostać oczopląsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.10.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 szafa biała przecież .... zostaje łóżko z szafkami np. w takim kolorze i podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.10.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 o kolorze szafy pisałam w kontekście "jeśli nie biała to jaka?' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 20.10.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 witajcieAisa, twoje ustawienie z szafami na wprost lóżka jest chyba optymalne i nie da się wymyśleć lepszego wykorzystania przestrzeni. jedyne co zmieniłabym, to ścianka TV pomiędzy szafami. dałabym po prostu komodę pomiędzy szafy, na nią lub na ścianę TV, a nad TV półka szerokości komody, chociaż niekoniecznie. zamiast komody mogłaby to być konsolka z toboretem wsuwanym pod nią, wtedy TV na ścianie, i jednocześnie mogłoby to być biurko/toaletka (po wyłączeniu TV wygląda jak obraz). to co zaproponowałaś (otwierana ścianka) trochę przytłacza i zmniejsza optycznie pokój, podczas gdy zagłębiony między szafy TV dodałby trochę przestrzeni (chyba?) trzeba to narysować.a jeśli masz problem z wyborem koloru drewna na łózko to spraw sobie tapicerowany zagłówek, jest mięciutki i zawsze mozna go zmienić, łatwo go zrobić samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 20.10.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Też ciekawe rozwiązanie, muszę namówić córę, żeby spróbowała zobrazować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.02.2014 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 No to powracam jak bumerang.... nadchodzi wielkimi krokami ten czas kiedy będę musiała zdecydować czego chcę. Do tej pory myślałam, że sami po prostu zrobimy szafy ale przeliczając koszty zakupu płyt, przycięcia na odpowiedni wymiar, oklejenia itp stwierdziliśmy, że chyba zbyt nam się to nie opłaci... przy czym oczywiście robota nasza. Zaczęłam szukać gotowych szaf ale po pierwsze one są za głębokie a po drugie nie ma takich jak mi się podobają. Przeglądając jednak allegro natknęłam sie na szafy z Ikei z kolekcji BRIMNES i powiem szczerze, że bardzo mi się spodobały. Nie są zbyt głębokie i mają na tyle wąskie drzwi, że swobodnie będę mogła je otworzyć. Żeby nie szukać wkleję meble, o które mi chodzi http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/brimnes-szafa--drzwi__0176787_PE329567_S4.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/brimnes-szafa--drzwi__0140624_PE300605_S4.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/brimnes-komoda--szuflady__0140507_PE300519_S4.JPG I teraz do Was kochane pytanie.... czy słusznie wybrałam i jak sensownie ułożyć te meble w całość ?? Skłaniam się do wersji takiej, żeby dać komodę między szafami, ale czy mam wziąć 2 szafy potrójne i komodę czy może 2 podwójne i komodę a może 2 potrójne i jedną podwójną plus komodę.... jak myslicie.... żeby fajnie wyglądało no i żebym miała dość miejsca na schowanie wszystkich rzeczy. Moja pierwsza myśl to dać w kolejności od okna: szafę potrójną, potem komodę, potem podwójną i znów potrójną... ale czy dobrze kombinuję ?? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 w szafie płytszej niż 55 cm nie powiesisz ramiączka w poprzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts