Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialnia

aisa222

Recommended Posts

Szerokość standardowego wieszaka to chyba 40-43 cm więc trochę luzu powinno być..... niestety głębszych szaf otwieranych tradycyjnie nie mogę mieć :(

Elfir.... powiedz czy te ułożenie będzie fajne czy nie ;) Jeszcze ich nie widziałam na żywo więc nie będę się upierać choć nie powiem.... mają bardzo ładne fronty :D

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie widze wizualek.

Już zamieniłam linki.... powinno być widać. Ale te szafy chyba nieaktualne. Chciałam szybko i tanio ale tak się chyba nie da.

Pytałam na innym forum i tam dziewczyny odradzają stanowczo, bo zbyt poszatkowane.

Jedna z nich zaproponowała taką...

0.jpg

1.jpg

i powiem szczerze, że to rozwiązanie bardzo mi pasuje a przy tym baaaaardzo w moim stylu. Co o tym sądzisz ?? Do tego czarne kute łóżko z białymi drewnianymi elementami ....

• 3 weeks później...

O kurcze.... dawno tu nie zaglądałam.... koncepcja się zmieniła....odrobinkę.... meble zamówione, łóżko zamówione :D

Ogólny zarys pokażę już po realizacji a teraz pytanie z innej beczki.... czy oświetlenie górne musi być takie same/podobne jak lampki nocne czy można wybrać coś zupełnie innego ale w miarę neutralnego ??

Dziękuję Elfir :D

I mam pytanie.... a jakże... ;)

Potrzebuję uchwytów do komody

DSC_0116.jpg

i szaf o takich samych frontach tzn ramka wokoło.... chciałam czarne.... ale nie mam pojęcia jaki ewentualnie kształt wybrać.

Łóżko będzie takie ale jeszcze do mnie nie dotarło dlatego wrzucę fotkę z netu

http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/39/88/44/58/3988445846

Do łóżka mam też robione na miarę stoliki nocne i do nich też szukam uchwytów, wzorowałam się na tych

http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/40/47/36/22/4047362217

ale moje są trochę mniejsze.

I teraz .... wybrać wszystkie uchwyty jednakowe czy zaszaleć ?? Jeśli zaszaleć to jak ?? A może zrezygnować z czarnych... na korzyść .... no właśnie jakich ??

hej :)

też miałam ostatnio dylemat uchwytowy :D

do szuflad musisz wybrać szeroki uchwyt, żeby wygodnie było otwierać.... wiadomo ;)

a że jest ich dużo, to trochę gęsto ci się zrobi ....

może do szaf gałki? są mniejsze i delikatniejsze....

bardzo fajne ceny ma Ikea...

tu czarne (ale nie wiem czy ci styl odpowiada)

http://www.ikea.com/PIAimages/0120565_PE277229_S3.JPG

http://www.ikea.com/PIAimages/0120568_PE277231_S3.JPG

zresztą do Ikei zawsze możesz zwrócić...

kup różne i przymierz czy bardziej ci się widzą czarne czy białe....

p.s. salon wyszedł świetnie!!!

pozdrawiam :bye:

Edytowane przez Catti

Szufladom chcę zafundować po 2 uchwyty ....

ja początkowo też chciałam dać po dwa ozdobne kwadratowe uchwyty, ale mnie mój stolarz oświecił, że to mało praktyczne jest, bo do otwarcia szuflady potrzebujesz wtedy dwóch rąk :rolleyes: a jak masz jeden długi uchwyt na środku to jedną ręką otwierasz a drugą wkładasz coś co masz w ręce (matko! nie wiem czy piszę zrozumiale :rolleyes: )

i że niby szuflady się lubią po czasie zacinać, bo są "krzywo" wysuwane....

no to kupiłam takie jak pokazałaś, ale satynowe...

po przymierzeniu okazały się za cienkie i źle to wyglądało

teraz są szersze i wg mnie pasują idealnie...

ale moja komoda ma ponad 90 cm szerokości (mówię o tej w przedpokoju)

...ale moja komoda ma ponad 90 cm szerokości (mówię o tej w przedpokoju)

a moja ma 105 :D .... jest wysoka dlatego tak wygląda... ale tak chciałam....

Stolarz pewnie rację ma ale z drugiej strony patrząc to ile rzeczy zrobiłyśmy nie po to, żeby było praktycznie a po to, by było ładnie ?? :D

Myślisz, że za cienkie bedą ?? O kurcze .... o tym nie pomyślałam.... dziewczyny pomóżcie :D

...ostatnio taką metamorfozę drzwi zrobiła Jjana... fantastycznie wyszło

u ciebie też się uda :)

Catti możesz podrzucić linka.... chociaż zrodził sie pomysł na nowe drzwi, więc.... ale chętnie obejrzę i się zastanowię ;)

Ok, ok już znalazłam.... ale raczej myślałam o wybielaniu a nie pomalowaniu jednolitą białą farbą.... struktura drewna musi być widoczna ;)

Edytowane przez aisa222

Sosna pod wpływem lakieru i promieni uv zrobiła się żółta :/ , zeszlifowanie wierzchniej warstwy do "żywego" drewna eliminuje problem, a że futryny są proste, w sensie bez dziwnych rowków itp rzeczy, to myślę, że sobie poradzimy ;) Jeśli nie to pozostanie ługowanie ale chyba nie będzie konieczne ;)