aisa222 18.02.2014 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Szerokość standardowego wieszaka to chyba 40-43 cm więc trochę luzu powinno być..... niestety głębszych szaf otwieranych tradycyjnie nie mogę mieć Elfir.... powiedz czy te ułożenie będzie fajne czy nie Jeszcze ich nie widziałam na żywo więc nie będę się upierać choć nie powiem.... mają bardzo ładne fronty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.02.2014 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Córa zrobiła na szybko wizualkę..... mniej więcej tak by to wyglądało lub tak na komodzie niewielki tv .... Która wersja lepsza ?? A może jeszcze inaczej ale jak ?? Edytowane 19 Lutego 2014 przez aisa222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 nie widze wizualek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.02.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 nie widze wizualek. Już zamieniłam linki.... powinno być widać. Ale te szafy chyba nieaktualne. Chciałam szybko i tanio ale tak się chyba nie da. Pytałam na innym forum i tam dziewczyny odradzają stanowczo, bo zbyt poszatkowane. Jedna z nich zaproponowała taką... i powiem szczerze, że to rozwiązanie bardzo mi pasuje a przy tym baaaaardzo w moim stylu. Co o tym sądzisz ?? Do tego czarne kute łóżko z białymi drewnianymi elementami .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.02.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 ja moją propozycję przedstawiłam Jesli tobie się podoba inna, to musisz się pytać innych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 23.02.2014 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Wysłałam zapytania o wycenę takiej szafy i..... za wysokie progi .... bedę zmuszona przeedytować swoje upodobania.... nie mniej bardzo dziękuję za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 11.03.2014 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 O kurcze.... dawno tu nie zaglądałam.... koncepcja się zmieniła....odrobinkę.... meble zamówione, łóżko zamówione Ogólny zarys pokażę już po realizacji a teraz pytanie z innej beczki.... czy oświetlenie górne musi być takie same/podobne jak lampki nocne czy można wybrać coś zupełnie innego ale w miarę neutralnego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 coś zupełnie innego. Nawet lampki po obu stronach łóżka nie musza być takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 18.03.2014 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dziękuję Elfir I mam pytanie.... a jakże... Potrzebuję uchwytów do komody i szaf o takich samych frontach tzn ramka wokoło.... chciałam czarne.... ale nie mam pojęcia jaki ewentualnie kształt wybrać. Łóżko będzie takie ale jeszcze do mnie nie dotarło dlatego wrzucę fotkę z netu http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/39/88/44/58/3988445846 Do łóżka mam też robione na miarę stoliki nocne i do nich też szukam uchwytów, wzorowałam się na tych http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/40/47/36/22/4047362217 ale moje są trochę mniejsze. I teraz .... wybrać wszystkie uchwyty jednakowe czy zaszaleć ?? Jeśli zaszaleć to jak ?? A może zrezygnować z czarnych... na korzyść .... no właśnie jakich ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.03.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 (edytowane) hej też miałam ostatnio dylemat uchwytowy do szuflad musisz wybrać szeroki uchwyt, żeby wygodnie było otwierać.... wiadomo a że jest ich dużo, to trochę gęsto ci się zrobi .... może do szaf gałki? są mniejsze i delikatniejsze.... bardzo fajne ceny ma Ikea... tu czarne (ale nie wiem czy ci styl odpowiada) http://www.ikea.com/PIAimages/0120565_PE277229_S3.JPG http://www.ikea.com/PIAimages/0120568_PE277231_S3.JPG zresztą do Ikei zawsze możesz zwrócić... kup różne i przymierz czy bardziej ci się widzą czarne czy białe.... p.s. salon wyszedł świetnie!!! pozdrawiam Edytowane 18 Marca 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.03.2014 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Szufladom chcę zafundować po 2 uchwyty .... myślałam raczej o czymś prostszym w formie .... może coś takiego http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/40/51/15/19/4051151974 jak myślicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.03.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Szufladom chcę zafundować po 2 uchwyty .... ja początkowo też chciałam dać po dwa ozdobne kwadratowe uchwyty, ale mnie mój stolarz oświecił, że to mało praktyczne jest, bo do otwarcia szuflady potrzebujesz wtedy dwóch rąk a jak masz jeden długi uchwyt na środku to jedną ręką otwierasz a drugą wkładasz coś co masz w ręce (matko! nie wiem czy piszę zrozumiale ) i że niby szuflady się lubią po czasie zacinać, bo są "krzywo" wysuwane.... no to kupiłam takie jak pokazałaś, ale satynowe... po przymierzeniu okazały się za cienkie i źle to wyglądało teraz są szersze i wg mnie pasują idealnie... ale moja komoda ma ponad 90 cm szerokości (mówię o tej w przedpokoju) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.03.2014 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 ...ale moja komoda ma ponad 90 cm szerokości (mówię o tej w przedpokoju) a moja ma 105 .... jest wysoka dlatego tak wygląda... ale tak chciałam.... Stolarz pewnie rację ma ale z drugiej strony patrząc to ile rzeczy zrobiłyśmy nie po to, żeby było praktycznie a po to, by było ładnie ?? Myślisz, że za cienkie bedą ?? O kurcze .... o tym nie pomyślałam.... dziewczyny pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.03.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Aisa, poszperaj w necie...tu na szybko znaleziona przykładowa fotka z podobnymihttp://www.anzys.pl/userdata/gfx/61ba6089bd3cc9367d515c66ad375ed6.jpg jak masz zamiar dać po dwa to mogą być cieńszeu mnie ten cienki na środku fatalnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 20.03.2014 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Jakie piękne fronty.... w najbliższej przyszłości muszę doprowadzić drzwi do takiego stanu... jeszcze nie wiem jak to zrobię ale muszę Ale wracając do uchwytów tak sobie myślę, że czarne jednak bardziej się odznaczają niż satynowe i źle nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.03.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 u ciebie musowo czarne! żadne satynowe te pierwsze, które wkleiłam (ikeowskie) miały nawiązywać do prętów na łóżku ostatnio taką metamorfozę drzwi zrobiła Jjana... fantastycznie wyszło u ciebie też się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 20.03.2014 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) ...ostatnio taką metamorfozę drzwi zrobiła Jjana... fantastycznie wyszło u ciebie też się uda Catti możesz podrzucić linka.... chociaż zrodził sie pomysł na nowe drzwi, więc.... ale chętnie obejrzę i się zastanowię Ok, ok już znalazłam.... ale raczej myślałam o wybielaniu a nie pomalowaniu jednolitą białą farbą.... struktura drewna musi być widoczna Edytowane 20 Marca 2014 przez aisa222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.03.2014 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 A gdybym miała wymienić na nowe (coraz bardziej ta opcja mi się podoba) to na jakie ?? Podobają mi się takie Jak myślicie będą pasować ?? A może inne ?? Jakie ewentualnie ?? Musze brać pod uwagę możliwość zrobienia dwuskrzydłowych Drzwi wybielone + szyba mleczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.03.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Aisa, jeszcze tak myślę o tych twoich drzwiach skoro zamierzasz zostawić futryny... to pewnie będziesz i tak musiała zedrzeć z nich lakier i pomalować... a sosna wraz z czasem ciemnieje... (zresztą chyba każde drewno zmienia kolor) zanim kupisz, dowiedz się czy to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 23.03.2014 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Sosna pod wpływem lakieru i promieni uv zrobiła się żółta :/ , zeszlifowanie wierzchniej warstwy do "żywego" drewna eliminuje problem, a że futryny są proste, w sensie bez dziwnych rowków itp rzeczy, to myślę, że sobie poradzimy Jeśli nie to pozostanie ługowanie ale chyba nie będzie konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts