enedue 23.10.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witam wszystkich, wreszcie i dla mnie przyszła pora realizacji marzeń.Będę dobudowywać się do bliźniaka sąsiada. Technologia tradycyjna.I teraz moje pytanie - czy są jakieś przepisy które mogą zabronić mi wybudowania mojej połówki w szkielecie drewnianym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 25.10.2013 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Dzięki za odpowiedź Też buduję klocka, z klockowatością posuniętą do ekstremum. Moje marzenie, zresztą niestety niewykonalne chyba, to rolety zlicowane z elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.10.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 jak masz się zamiar dokleić do istniejacego budynku to dobrze by było żeby Twój był lustrzanym odbiciem domu sąsiada ( przynajmniej zewnętrznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 25.10.2013 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nie da rady, bo jest z lat 70tych na wysokiej piwnicy. Działki są ustawione idealnie wschód- zachód, moja jest od południa. Toteż rozwiązuję ten problem - dla mnie również poważny - w następujący sposób - na zachodniej elewacji , tej od ulicy, bezpośrednio przy sąsiedzie - tylko drzwi wejściowe i jedno dłuuuuugie okno na całą wysokość budynku, ale bardzo wąskie. Reszta okien na długiej elewacji południowej. Od wschodu ściana widoczna w zasadzie tylko od ogródka sąsiada, na pierwszym piętrze widocznym z ulicy - bo moja działka jest narożna, z tym że ta uliczka od południa to nawet nazwy nie ma - tylko jedno wąskie okno od łazienki. Nie powinno bruździć za bardzo, zwłaszcza, że są duże drzewa, które zasłaniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 ten bliźniak w Poznaniu nie jest taki sam jak budynek obok http://sztuka-architektury.pl/files/dom_z_wycinanka_05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 25.10.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Elfir czy to aby bliźniak ? Dla mnie to zabudowa szeregowa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 25.10.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Chyba najważniejsze, aby wymiary się zgadzały, wysokość kalenicy, płaszczyzna elewacji. I ogólnie styl budynku. Obok mnie istnieje "bliźniak", połówka kostka, z płaskim dachem, a druga "połówka" - dworek, ucięty tak za gankiem, z dachem spadzistym. Długo kombinowałam, co zrobić u siebie, aby pasowało, bo bliźniaki dwujajowe w budownictwie jednak niefajne są. Czy da się na to patrzeć - nie wiem. W najgorszym wypadku pozostaje bluszcz i winobluszcz A ten tutaj na fotce chyba u konkurencji widziałam, bardzo piękny dom. Edytowane 25 Października 2013 przez enedue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Elfir czy to aby bliźniak ? Dla mnie to zabudowa szeregowa. Pozdrawiam. A dla mnie nie. Widziałam na żywo. Tutaj opis: http://muratordom.pl/budowa/remont-domu/elewacja-domu-z-fornirowanych-plyt-hpl-spektakularny-remont-domu-kostki,23_10924.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts