laskoka 23.10.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, chciałbym prosić Was o pomoc w próbach aranżacji mieszkania. Poniżej plan mieszkania, które właśnie kupiłem. Jest to mieszkanie w stanie developerskim, liczę się ze zmianą rozmieszczenia gniazdek elektrycznych i przyłączy wody oraz zmianami innych elementów – wraz z przestawieniem ścian. Plan mieszkania: http://images62.fotosik.pl/308/bae2c8c328b885c9gen.jpg Projekt mieszkania bez wyburzania ściany (przestawiania ściany):http://images62.fotosik.pl/308/8c91a48c89ca5d21.jpg Projekt mieszkania z wyburzeniem ściany – ściana ukośna:http://images61.fotosik.pl/308/d972416f7ad61f78.jpg Chodzi mi o ustawienie mebli itp. w salonie z aneksem kuchennym. Pomieszczenie nie jest zbyt ustawne ponieważ w części gdzie jest przeznaczona na salon w rogu mieszkania są dwa duże okna balkonowe. Liczę się, z tym że przy którejś z konfiguracji będą musiał zrezygnować z jednego wyjścia. To jest do przyjęcia. W pomieszczeniu myślałem tak jak na wstępnym projekcie jest zrobione, postawić małą wysepkę ze zlewem oraz do wyspy dołączyć stół… jest to tylko koncepcja. Wiek, ze jest zbyt mało miejsca. Nie wiem czy to rozwiązanie jest prawidłowe w takim pomieszczeniu. Może zaproponujecie coś innego? Liczę na Wasze sugestie… Nie wiem co z resztą mebli. Jedna z koncepcji jest taka by w jednym rogu postawić narożnik a na przeciwnych drzwiach balkonowych postawić TV. Moje wątpliwości to oczywiście odległości pomiędzy elementami wyposażenia… Z góry dziękuję za wszelkie propozycje i pomoc! Pozdrawiam. Edytowane 24 Października 2013 przez laskoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.10.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Zlituj się z tym pomysłem na wyspę w małym aneksiku małego mieszkanka...Wybudujesz sobie za jakiś czas dom i tam będziesz realizował marzenia.Z propozycji wynika, że przejście między szafkami kuchennymi a wyspą będzie miało 60 cm a powinno min 100 cm (zalecane 120) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskoka 24.10.2013 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) OK. Masz racje. To jest tylko moja koncpcja... Jestem osoba która nie zna się na takich rzeczach stad moje pytanie na forum:-) Faktycznie przejście będzie miało ok 60 cm czyli mega mało. W takim razie gdzie postawić stół? Jak go ustawić? Myślałem rownież o wybudowaniu ścianki takiej małej działowej w okolicach stołu. Wtedy stół byłby tak jakby w kuchni a na ścianie wisiały by TV od strony salonu. Może to jest rozwiazanie? Ścianka nie będzie po całej szerokości kuchni. Może taka 150 cm? A może barek w okolicach okna? Edytowane 24 Października 2013 przez laskoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.10.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Może tak1.Niska ścianka oddzielająca kuchnię na której stanie tv.2.Wysoka ścianka przesłaniająca część kuchni a za nią lodówka i słupek z piekarnikiem.3.Kuchnia ze stołem,niska ścianka oddziela kuchnię od pokoju,narożnik jednak uniemożliwia korzystanie z okna.http://static.pokazywarka.pl/i/2395186/983623.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskoka 24.10.2013 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Fajne pomysły. Szczególnie podoba mi się z ta scianką (koncepcja numer 2). Na pewno w mieszkaniu będę musiał przesunąć wejście do salonu i aneksu. Teraz wygląda to tak, że wchodzi się bezpośrednio do "kuchni". Będę chciał wejście przesunąć bardziej w stronę środka pokoju by optycznie zwiększyć pomieszczenie. Co do balkonu to tak jak mówiłem. Nie zależy mi na obu wyjściach na balkon. Jedne drzwi moga być zasłonięte. Ja wymyśliłem coś takiego - wersją ze scianką: Stół pod ścianą - nie wiem co dalej (((: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 laskoka - bez ścianki pośrodku - pomniejszy małe pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskoka 24.10.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 laskoka - bez ścianki pośrodku - pomniejszy małe pomieszczenie. A to co pokazała "kinka"? Mi się podoba koncepcja numer 2. Tylko musiałbym przeorganizować wejście do tego pomieszczenia tak jak wspomniałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57595,7577327,Aneks_kuchenny_wtopiony_w_tlo.html?i=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskoka 28.10.2013 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 fajna propozycja jednak mój salonik jest troszkę mniejszy:)))) Ale dziękuje:) A co proponujecie położyć w salonie i aneksie na podłogę? Myślałem o jakiejś ciemnej desce w salonie + odcienie szarości na ścianie, a w aneksie dwa rzędy płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskoka 11.11.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 może ktoś jeszcze będzie chętny coś podpowiedzieć odnośnie koncepcji rozmieszczenia mebli w salonie z aneksem? Ten salon jest kompletnie nieustawny...Dodatkowo zastanawiam się nad podłogą, bo nie wiem czy zrobić parkiet z klepki czy z jakieś dobrej deski... Kompletnie się na tym nie znam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts