Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon - sufit- oświetlenie, prosze o porady.

rafstraz

Recommended Posts

Witam Na załączonym rysunku uwzględniłam punkty pod oświetlenie oraz mniej więcej rozmieszanie wstępne mebli. Kolorystyka jasne, panale, kremowe ściany, styl nowoczesny, ciemne meble, wysokość pomieszczeń 2,68

1. Proszę o pomoc w aranżacji sufitu i rodzaju oświetlenia dla mojego salonu, Chciałabym aby było praktycznie.

Wstępnie myślałam o tym aby nad dużym rodzinnym stołem był podwieszany sufit (w formie prostokąta i zwisające lampy), ściana nad telewizorem także będzie maiła pewnie punktowe oświetlenie, ale jaka zabudowa i czy w ogóle zabudowa w strefie kanapy(narożnika) oraz przy wejściu z holu do salonu, może jakoś sensownie połączyć z oświetleniem nad stołem, proszę o jakieś szkice, porady ,pomysły. Także prosiłabym o modele oświetlenia...

2.Proszę doradźcie te jakiej długości wybrać stół aby nie kolidował z przejściem z kuchni a było funkcjonale, Zawsze marzył mi się duży stół (ze względu na imprezy okolicznościowe), wiec jaki możliwie najdłuższy (nie licząc części po rozłożeniu)

3. Jakie ładne jasne panele możecie polecić do salonu?

img169.jpg

IMG_6274.jpg

IMG_6275.jpg

IMG_6278.jpg

IMG_6279.jpg

Edytowane przez rafstraz