Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomoc w aranżacji przedpokoju

leelee

Recommended Posts

Witam,

chciałabym prosić Was o pomoc w aranżacji małego przedpokoju w bloku. Resztę mieszkania mam urządzone w stylu nowoczesnym. Pozostał tylko nieszczęsny przedpokój. Myślałam o szarościach oraz tapecie w pepitkę :rolleyes: Oczywiście musi się znaleźć miejsce na jakieś niewielkie siedzisko, no i duże lustro. Poniżej orientacyjny plan.

przedpokój.jpge174090033275517605e5463ca354f63_800.jpg

Najpierw chciałabym podziękować za odzew :yes: Co do miejsca na siedzisko jest tam 38 x 120 cm. Faktycznie jest to jedyne miejsce, ale jeśli chodzi o fotele kinowe to chyba nie są w stylu nowoczesnym. Myślałam o czymś takim jak na zdjęciu. Jakiś mały stoliczek też by się przydał. Z lustrem jest największy problem. Drzwi szafy nie nadają się do tego, aby znajdowało się na nich lustro. Z kolei na ścianie obok szafy jest otwór do zaworu od wody. Gdybym chciała tam powiesić lustro to nachodziłoby na ten otwór. Wiem, że nie problem jest zdjąć lustro, ale w okresie letnim często wyjeżdżamy i za każdym razem zakręcamy wodę. Trochę to niestety kłopotliwe. A co myślisz o tapecie? Mógłby ktoś poratować jakąś wizualką? :D

przedpokoj_aranzacje_620x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Oto moje mało udane wypociny. Co o tym myślicie? Co można dodać do tego przedpokoju, żeby nabrał charakteru?

PPDSCN0166.jpgPPDSCN0171.jpg

Jeśli chodzi o ławeczkę myślałam też o czymś takim w kolorze szarym lub czarnym

400_400_productGfx_74a45de997ad1069757d5873115a2cb1.jpg

bardzo podobają mi sie lustra z ramą lustrzaną

651320 (2).jpg

co do tapety zastanawiałam się trż nad czarnoszarą ale wtedy może zrobić się za ciemno...

eijffinger black white.jpg

Czekam na jakieś podpowiedzi :D

lustro można zamontować na takich drzwiczkach a la szafka, wówczas dostęp do zaworu będzie ułatwiony.

tyle że to wymaga rozmowy z osobą zorientowaną w aspektach technicznych - jaki zawias by to udźwignął, czy to możliwe z wymyślonym lustrem, jak zablokować taki mechanizm przed przypadkowym otwarciem...

• 7 months później...
  • 4 weeks później...
  • 1 year później...
Jeżeli chodzi o szafki na buty do przedpokoju, to tak jak ktoś wyżej wspomniał najlepiej je zrobić samemu. Mój mąż zakupił kiedyś jakąś tanią od producenta dazarro i straszna lipa! Nawet buty się w niej nie mieściły, z resztą rozpadłą się po pierwszym tygodniu i sprzedawca nie chciał przyjąć reklamacji... Można bardzo praktyczne i ładne meble zrobić samemu, zależy też od wnętrz, natomiast widziałam pare fajnych sposbów na zrobienie praktycznych mebli z palet ;)

Moim zdaniem do Twojego przedpokoju bardzo fajnie sprawdziłaby się tapeta w poziome pasy w kolorze szaro - białym lub biały w połączeniu z jakimś pastelowym kolorem, a do tego mogłaby być zaproponowana przez Ciebie ławeczka, ale może pikowana? Ta mogłaby być ciemnoszara lub po prostu w jakimś wyraźnym kolorze.. może czerwona? Na ścianach można powiesić białe ramki ze zdjęciami w kolorze szarym lub też kolorowe, lustro zostawić tam gdzie jest i w zasadzie tyle.. przyda się też ociekacz na buty i wieszak:) Może coś takiego?

%u002525255BUNSET%u002525255D.jpg

%u002525255BUNSET%u002525255D.jpg