JK2010 24.10.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Mam nietypową i trudną sytuację na działce w związku z podjazdem i komunikacją w ogrodzie. Wjazd do garażu nie jest na przeciwko bramy, jest na wzniesieniu i działka jeszcze ze spadkiem. Szukam więc kogoś kto zrobi projekt podjazdu wraz z bramą itd. Komu to zlecić jakiemuś architektowi, projektantowi ogrodów? Możecie polecić kogoś z Łodzi i okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Projektant ogrodów może zaprojektowac układ kompozycyjny kostki i przebieg podjazdu na działce. Ale nie wykona projektu budowlanego podjazdu i ogrodzenia. Chyba , że ma tytuł architekta.Moi klienci nie zamawiali osobnego projektu podjazdu. Dostawali projekt ogrodu z wrysowanym podjazdem, wynajmowali brukarzy a ci sami obliczali grubość krawężników, rodzaje podbudowy i spadki.Ogrodzenie - chcesz jakieś skomplikowane, że potrzebujesz projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 25.10.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nie zrozumiałaś Elfir. Nie chcę projektu ogrodzenia, ale projekt podjazdu i ścieżki do wejścia do domu. Mam skomplikowaną sytuację i nie wiem jaka brama (rozsuwana czy skrzydłowa) i gdzie i podjazd. Potrzebuję fachowca, który to wszystko ogarnie i zaproponuje optymalne wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 ale chcesz projekt budowlany czy po prostu narysowany pomysł na przebieg bruków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 25.10.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Najlepiej budowlany, żeby było wiadomo gdzie i co podsypać itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.10.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 no to napisałam wczesniej, kto ma uprawienia do robienia projektów budowlanych - architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nie zrozumiałaś Elfir. Nie chcę projektu ogrodzenia, ale projekt podjazdu i ścieżki do wejścia do domu. Mam skomplikowaną sytuację i nie wiem jaka brama (rozsuwana czy skrzydłowa) i gdzie i podjazd. Potrzebuję fachowca, który to wszystko ogarnie i zaproponuje optymalne wyjście. Mogę się mylić ale wydaje mi się ,że z każdej posesji jest zjazd z drogi i na to powinien być projekt.Czy to powiatowa czy wojewódzka z wewnętrzną nie wiem.Ja to bym ci zadał pytanie ???Z jaką drogą się chcesz łączyć???Ze ścieżką,, z chodnikiem ,który może być, parkingiem,z drogą wojewódzką, z powiatową.Dopiero wtedy projekt i warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 25.10.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Do działki dochodzi prywatna droga utwardzona, która dochodzi do asfaltu. Chodzi po połączenie tej prywatnej drogi z garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Jeśli możesz uściślić.Do jakiego asfaltu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts