banaqua 27.10.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam, szukałam odpowiedniego miejsca na ten temat i mam nadzieję, że trafiłam. Gdzie kupujecie drzewka świąteczne? Macie jakieś sprawdzone miejsca? Zauważyłam, że coraz więcej osób decyduje się na wyjazd do leśniczówki i tam na miejscu ścinają drzewko. Jest pewność, że drzewko nie stoi już od długiego czasu i nie zacznie zaraz gubić igieł. Co roku gościła u nas choinka z naszego ogródka bądź od zaprzyjaźnionego leśniczego. Dwa lata temu zdecydowaliśmy się na jodłę kaukaską, aby postała troszkę dłużej, niestety po ok 1,5 tygodnia zaczęła gubić igły! Kupiliśmy ją gdzieś w połowie grudnia. W tym roku znów chciałabym dużą, gęstą jodłę kaukaską jednak ze sprawdzonego źródła... Widziałam ogłoszenia hurtowych sprzedawców i jodły kaukaskie będą w Polsce do odebrania już 20 listopada. Jak sądzicie, ile takie jodły wytrzymają? Co robicie, aby Wasze choinki w domu jak najdłużej nie gubiły igieł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 u nas malo uprawia się tej jodły, bo jest wrażliwa na mrozy. Zakadam, że to import. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banaqua 27.10.2013 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Tak, oczywiście. Jodła, o której pisałam jest importowana z Danii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 czyli dobry miesiąc przed gwiazdką ścinana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banaqua 27.10.2013 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Dokładnie, więc nic dziwnego, że tydzień po zakupie choinka "się sypie"... Dlatego poszukuję jakiś sprawdzonych sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts