Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka płeć rządzi?

Kto rządzi, kieruje, wysyła, planuje?  

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto rządzi, kieruje, wysyła, planuje?

• babka, a facet si

Recommended Posts

Napiszcie, kto u was jest spiritus movens budowy, tzn. kto się bardziej udziela i zarządza, częściej zagląda na to forum (podczas gdy druga połowa tego nie robi).

Wydaje mi się, jak czytam posty na forum, że większość budów ciągną babki. Ale może mi się tak tylko wydaje, a babki więcej o tym pytlują i postują, a czarną robotę odwalają maczowie.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W związku z tym, że jestem bez pracy - wprowadziłam babskie rządy. To ja się targuję, umawiam ekipy i jak trzeba to robię awantury. Czasami jak mąż pracuje mniej niż 12 godzin zaczynamy wespół zespół - co wychodzi nam - bokiem. Na forum to ja siedzę (dłuuuuuuuuugo!), mąż chyba nie zna nawet adresu strony internetowej. I dobrze!!! :lol:

WEWSPÓŁ ZESPÓŁ, ale wara jakby się jakiś zakup odbył beze mnie. Wszelkie formalności to też moja działka. Wprowadzanie nowości to też moja działka (czasami muszę się sporo nakombinować, żeby męża do nich przekonać). No i muszę wiedzieć dla czego coś robimy w taki sposób a nie inny. No i na budowie pracujemy razem, bo mój mąż powiedział, że jakby miał sam wszystko robić, to wcale by nie budował. A na forum to tylko ja zaglądam, tematy nas dotyczące drukuję i podsuwam mężowi pod nos. Nawet zaczął zaglądać do "Muratora".

Zosia

U mnie przeważa opcja 3, ze skłonnoscią do 1.

Niestety to ja muszę podejmować ostateczne decyzje, chociaz bardzo

tego nie lubię!!!

Na Forum....tylko ja :D wiedza o budowaniu.....też tylko ja...r.żeński, chociaż oboje ...humaniści.

Mąz wyznaje zasadę,że fachowiec wie jak ma robić i nie wypada nawet wypytywać. Chociaż od czasu powaznych błędów "fachowców", coraz częściej chce wiedzieć "jak to powinno być, żeby było najlepiej". Ale rozmawiac z nimi muszę ja.... jestem w tym lepsza, może dlatego,że tylko ja czytam Forum!

:D

a babka nawet na forum nie zajrzy

No jak to? Macha tu tym ręcznikiem (jakiś tik nerwowy) już prawie 3 miesiące!

To nie twoja?

To też moja.

Ale ona nie macha tylko tańczy. Taniec może nieskomplikowany w rodzaju 1 na 1.

A jak już wolisz, że macha to bym powiedział, że raczej ręką macha chyba, że nie patrzymy pod tym samym kątem.