moje4katy 04.11.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Witam! Znaleźliśmy fajną działkę, ale to użytkowanie wieczyste. Czy jest sens kupować? Na co zwrócić uwagę? Jakie macie doświadczenia? Można pod nią brać kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 ja sprzedaję działkę z użytkowaniem Kiedyś Państwo nie sprzedawało działek były tylko użytkowania. Mozna brac kredyt. Sprawdzić kto ma prawo pierwokupu i ile lat minęło od ustanowienia użytkowania oraz jakie są coroczne opłaty do gminy. Chcecie ją wykupywać na własność po zakupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moje4katy 16.11.2013 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 ja sprzedaję działkę z użytkowaniem Kiedyś Państwo nie sprzedawało działek były tylko użytkowania. Mozna brac kredyt. Sprawdzić kto ma prawo pierwokupu i ile lat minęło od ustanowienia użytkowania oraz jakie są coroczne opłaty do gminy. Chcecie ją wykupywać na własność po zakupie? Poprosiliśmy o złożenie wniosku przez obecnego "wlasciciela". Czekamy na decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) ja swojej przed sprzedaża nie wykupywałam. W moim przypadku wykup to ok. 50 tyś. O tyle obniżyliśmy cenę działki po prostu. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati333 08.12.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Odnośnie użytkowania na jednej ze stron znalazłąm taką informację: "działka musi mieć uregulowane kwestie dotyczące własności. Należy sprawdzić, czy nie ma dodatkowych współwłaścicieli, osób z pozwoleniem na czasowe użytkowanie, dzierżawców lub najemców. Tego typu zobowiązania najczęściej reguluje księga wieczysta działki, choć nie zawsze. Wynajem czy dzierżawa działki ujęta będzie w osobnych umowach, o które należy dopytać właściciela." Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts