odaro 08.11.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ma takie trochę nietypowe pytanie. Ociepliłem blaszany garaż styropianem wyszło mi to tak dobrze i ładnie że trochę szkoda żeby teraz to tak zostawić. Czy można surowy styropian pomalować jakąś farbą? Styropian jest od wewnątrz garażu. Czy szukać jakieś farby elewacyjnej czy może wystarczy Śnieżka farba emulsyjna podkładowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 08.11.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Surowy styropian chyba raczej nie. Najpierw należałoby raczej położyć siatkę , a wtedy z malowaniem nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 08.11.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Surowy styropian chyba raczej nie. Najpierw należałoby raczej położyć siatkę , a wtedy z malowaniem nie będzie problemu. No ale jak właśnie nie chcę dawać siatki z klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.11.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 nie maluje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 08.11.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) nie ma.... Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 09.11.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Farba Ci pęknie na łączeniach płyt. Zaciągnij klejem z siatką i maluj Niech pęka przecież tylko garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 09.11.2013 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 nie maluje się A napisy reklamowe ze styropianu...przecięż są malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.11.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Bo mają mniejszą pow. i jest to raczej twardy XPSAle jak tobie nie przeszkadza pękanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 09.11.2013 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Bo mają mniejszą pow. i jest to raczej twardy XPS Ale jak tobie nie przeszkadza pękanie... A sztukateria to też styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafek11 09.11.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 A napisy reklamowe ze styropianu...przecięż są malowane Niezabezpieczony styropian będzie się powoli utleniał i tracił właściwości termoizolacyjne. Poza tym jest narażony na uszkodzenia mechaniczne, działanie rozpuszczalników i farb, które często trzymamy w garażu no i gryzonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.11.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 A sztukateria to też styropian? też XPS i mały format Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 30.11.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Na pewno farby z rozpuszczalnikiem zniszczą strukturę styropianum, zacznie się wypalać (powstaną dziury) i straci swoje właściwości termoizolacyjne. Może jakąś emulsyjną. Trudny temat. Najbezpieczniej byłoby użyć siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.11.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Jednak zaryzykowałem i pomalowałem emalią akrylową http://www.dekoral.pl/produkty/p/de206-emalia-akrylowa Na razie jedna warstwa bo ciągle brakuje mi czasu ale wyszło tak jak tego oczekiwałem. Teraz styropian nie będzie przyjmował tak kurzu i będzie go można przetrzeć wilgotną szmatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 01.12.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 W 1999 roku pomalowałem styropian przyklejony do sufitu w piwnicy , farbą akrylową . Nadal wszystko z nim jest ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.12.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 farbą akrylową. Njlepiej taką z oznaczeniem VOC free lub LZO=0 - wtedy wiadomo że nie ma w niej rozpuszczalników. Choć lepiej byłoby zasiatkować wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 02.12.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Jednak zaryzykowałem i pomalowałem emalią akrylową http://www.dekoral.pl/produkty/p/de206-emalia-akrylowa Na razie jedna warstwa bo ciągle brakuje mi czasu ale wyszło tak jak tego oczekiwałem. Teraz styropian nie będzie przyjmował tak kurzu i będzie go można przetrzeć wilgotną szmatką. To właśnie wyrzuciłeś kasę w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 02.12.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 To właśnie wyrzuciłeś kasę w błoto. Trudno Chociaż jestem innego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts