doncorleone 08.11.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam muszę zaplanować dla siebie pokój. Wymiary pokoju są podane na obrazku: (okno mniej więcej od południa) https://www.dropbox.com/s/w5bttf8zxv3mgtv/pok.JPG Tak jak na obrazku patrząc od strony wejścia ściana po prawej czerwona a reszta szara. Kolory prawdopodobnie: czerwony to Dulux Mury Alhambry szary to właśnie jeszcze nie wiem ale pewnie jakiś jasny odcień szarego Po lewej będą znajdowały się meble, a "pod" łóżkiem na tej ścianie 1.2m szafa I tu pytania: - czy taki układ kolorów będzie odpowiedni do tego pokoju ? - Jaki powinienem wtedy dobrać kolor mebli ? Aktualnie posiadam takie jak tym foto: http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/36/81/62/95/3681629520 ale nie chciałbym ich przenosić tylko sprzedać, bo po 1 nie będą chyba pasowały w ogóle do takich kolorków a po drugie trochę nie modne - jaki kolorek rolet ? Jak sobie przypomnę to będę pytał, póki co z góry dziękuję za rady, pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 08.11.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) No meble to inna bajka http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/sadno.gif jeśli chcesz nowoczesny pokój musisz kupić nowe,najlepiej białe albo jakieś jasne "jednokolorowe".Poszukaj w google jest wiele inspiracji w zestawieniu czerwieni z szarością. Edytowane 8 Listopada 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.11.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 - Jaki powinienem wtedy dobrać kolor mebli ? Aktualnie posiadam takie jak tym foto: Cóż, jak znajdziesz kogoś kto będzie je chciał zabrać za darmo, to będzie sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doncorleone 10.11.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Kupiłem farbę dulux szara poświata i narodził się dylemat czy jednak nie pomalować całego pokoju w tym kolorze czy zostać przy pierwotnej wersji i prawa ściana będzie czerwona dulux mury alhambry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Malowanie ścian na różne kolory bez rozplanowania mebli mija się z celem. Pprzykładowo: pomalujesz ścianę na czerwono a potem zasłonisz ją szafą.Kolor czerwony jest silnym akcentem, powinen znajdowac się w wyeksponowanym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyta87 11.11.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Hej, Wydaje mi się, że do Twojego pokoju mogłyby nadać się mebelki, które podaję niżej w linku. Są właśnie fajne i nowoczesne. Myślę tutaj przede wszystkim o tej ściance, która est po lewej stronie. Sama zastanawiam się nad wyborem takich mebli, a czytając Twój wątek stwierdziłam, że Tobie także by się nadały. Co o nich sądzicie? http://meble-bik.pl/data/gfx/pictures/large/3/3/5033_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doncorleone 12.11.2013 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Powiem, że właśnie patrzyłem na bardzo podobno, ostatnio byłem w BRW i sporo wybór takich mebli, tylko zastanawiałbym się pomiędzy białymi a czarnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 a byłeś w ikea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paaaulinkaa 12.11.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Hej, Wydaje mi się, że do Twojego pokoju mogłyby nadać się mebelki, które podaję niżej w linku. Są właśnie fajne i nowoczesne. Myślę tutaj przede wszystkim o tej ściance, która est po lewej stronie. Sama zastanawiam się nad wyborem takich mebli, a czytając Twój wątek stwierdziłam, że Tobie także by się nadały. Co o nich sądzicie? http://meble-bik.pl/data/gfx/pictures/large/3/3/5033_2.jpg moim zdaniem takie meble byłyby idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 a co ustawia się na tych licznych przeszklonych podświetlanych półeczkach?Duperele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doncorleone 12.11.2013 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Do ikei dopiero się wybieram i mam nadzieję, że tam coś lepszego bo z tego co czytam BRW za dobre jakościowo nie jest ? ;p a jak cenowo stoi według was bo macie większe doświadczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Jak chcesz dobre jakościowo to nie bedą tanie IKEA też jest tania i tylko na kilka lat, ale po co ci meble na pokolenia? Natomiast ikea ma bardzo proste wzornictwo, nieprzeładowane ozdobnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doncorleone 13.11.2013 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Wiadomo mebli na 20 lat nie chcę ale fajnie jakby te 5 lat wytrzymały a nie po roku odklejało się coś etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 5 lat to wytrzyma nawet Bodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyta87 23.11.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Nie mówcie mi o Bodzio, bo mam złe wspomnienia z tą firmą. Miałam niefajne doświadczenia, gdyż meble przywiózł jeden pan, który nie chciał wnieść ich na góre nawet za dodatkową opłatą. Zostałam z nimi sama na ulicy i musiałam prosić się pobliskich taksówkarzy o pomoc. Zaproponowałam wcześniej te przeszklone mebelki, bo wizualnie są naprawdę ciekawe. Przyznaję... lubuję się w dekoracjach dlatego zawsze zerkam też na ładne gablotki, w których można fajnie ułożyć jakieś drobiazgi. A co do mebli na lata, to już nie czasy, abyśmy trzymali meble po 20 lat. Aktualnie tak szybko zmieniają się trendy, że boję się pomyśłeć, jak będą wyglądały nowoczesne meble za 5 lat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts