Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Homek by Agulla - Pogaduchy

Agulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Domek bardzo ładny i wydaje się być funkcjonalny.

Ale Wasze Szczęścia - cudności! Gratulacje!!!

:bye:

Taką właśnie mam nadzieje, że będzie funkcjonalny ;-D

Nasze SZCZĘŚCIA rzeczywiście są cudowne, w końcu wymarzone! Zawsze chciałam mieć bliźniaki, byłabym chyba zawiedziona, gdyby na USG pokazał się tylko jeden pęcherzyk :)

Olinku nie udaje mi się przeczytać Twojego wątku, nie chce mnie przekierować na Twój blog ;/ Coś robię źle czy jest jakiś błąd?

Witam ;)

Dom śliczny , bardzo mi się podoba.

Gratuluję pociech - niech się zdrowo chowają ;)

Życzę powodzenia i będę podglądać ;)

Pozdrawiam

Renata

Bardzo dziękuję :) Na chwilkę zajrzałam na Twój wątek, lepiej się wczytam, gdy maluchy pójdą już spać :) Strasznie zazdroszczę etapu na którym juz jesteście!

Oczywiście zapraszam do mnie ;)

Agulla powiem Ci ,że to tak szybko przeleci, i ani się nie obejrzysz a zamieszkasz.

Widzę to po sobie, już minęło dwa lata, zostało trochę roboty, ale to tez przeleci ;)

To że macie już działkę to jest ogromny plus, że tak powiem finansowy, jesteście młodzi i spokojnie dacie radę .

A ile to już maleństwa mają ? Jakie imiona daliście ?

I ja się witam:welcome:

urzekły mnie Maleństwa Dwa:wave::wave::wave::wave:

cudne maluszki, szczerze zazdraszczam;), też zawsze marzyłam o podwójnym szczęściu:D

śliczny i funkcjonalny domek budujecie, obejrzę sobie matraz na archonie - ja też mam projekt z archonu :)

życzę Wam w sprawach budowlanych - samych dobrych decyzji i jak najmniej kompromisów

a w życiowych - zdrowia dla Was i Maleństw:hug:

powodzenia i dużo radości:bye:

Witaj Agulla:)

Bardzo fajny dom budujecie - elegancka skromna bryła i fajny rozkład pomieszczeń w środku. Szczerze zazdroszczę wyjścia na taras przy kuchni:)

A dzieciaki - słodkie:yes: Zawsze się zastanawiałam jak to jest wychowywać bliżnięta:)

Pozdrawiam

Luka

I ja się witam:welcome:

urzekły mnie Maleństwa Dwa:wave::wave::wave::wave:

cudne maluszki, szczerze zazdraszczam;), też zawsze marzyłam o podwójnym szczęściu:D

śliczny i funkcjonalny domek budujecie, obejrzę sobie matraz na archonie - ja też mam projekt z archonu :)

życzę Wam w sprawach budowlanych - samych dobrych decyzji i jak najmniej kompromisów

a w życiowych - zdrowia dla Was i Maleństw:hug:

powodzenia i dużo radości:bye:

Witam serdecznie amglad1 w moich skromnych progach :)

Twój wątek jest mi znany, zaglądałam do niego jak jeszcze tylko podglądałam, a nie prowadziłam własny dziennik. Moim faworytem są Twoje łazienki. Piękne! Podobają mi się również białe wewnętrzne drzwi :) A Twój ostatni zakup - filiżanki jak najbardziej są w moim guście!

Zaraz edytuję post o metrażu, faktycznie powinnam to napisać :)

Pozdrawiam!

Witaj Agulla:)

Bardzo fajny dom budujecie - elegancka skromna bryła i fajny rozkład pomieszczeń w środku. Szczerze zazdroszczę wyjścia na taras przy kuchni:)

A dzieciaki - słodkie:yes: Zawsze się zastanawiałam jak to jest wychowywać bliżnięta:)

Pozdrawiam

Luka

Witaj Lukarna!

Długo szukaliśmy projektu, zależało mi na funkcjonalnym wnętrzu, dużej ilosci pomieszczeń gospodarczych i przede wszystkim spiżarce, ta nie jest zbyt wielka, ale jest :) Wyjscie na taraz przy kuchni również jest fajnym pomysłem, moi Rodzice mają takie rozwiązanie w domu i u nich bardzo się sprawdza.

Bardzo zazdroszczę etapu na którym już jesteście :) A wizualizacje kuchni bardzo fajne :) Między szafkami cegła, prawda? Ślicznie będzie to wyglądać :) Ja bym tylko chciała inne krzesła ;)

Wychowanie naszych maleństw (już 9 miesięcy mają) to spore wyzwanie :) Dni są bardzo intensywne! Córeczka to żywe srebro, synuś jest ciut mniej żywiołowy. Teraz najtrudniej jest gdy przychodzi moment karmienia - po jedzeniu zupki muszę przebierać jedno i drugie oraz siebie!

Staram się, żeby zawsze spały w tym samym czasie - to spore ułatwienie dla mnie, mam czas, żeby ogarnąć mieszkanie, zjeść w spokoju i poczytać forum jak teraz ;D

Lepiej Ty powiedz jak sobie radzisz ze swoją trójką?

E tam, moja trójka w rozsądnych odstępach wiekowych (17, 7, 4) więc nie ma problemu. Tzn gorzej z tą najstarszą niż z maluchami:)

Kuchnia będzie inna. Z wizualizacji pozostaje tylko kolor frontów (bialy lakier) i układ szafek:) Reszta będzie inna. Mam nadzieję że za jakieś półtora miesiąca będę mogła się pochwalić efektem końcowym:)

A Wy jakie macie plany? Że ruszacie w tym roku doczytałam. A później? Lecicie szybko czy raczej z przestojami i własnymi siłami?

ps. też zależało mi na schowkach i pomieszczeniach gospodarczych:)

E tam, moja trójka w rozsądnych odstępach wiekowych (17, 7, 4) więc nie ma problemu. Tzn gorzej z tą najstarszą niż z maluchami:)

Kuchnia będzie inna. Z wizualizacji pozostaje tylko kolor frontów (bialy lakier) i układ szafek:) Reszta będzie inna. Mam nadzieję że za jakieś półtora miesiąca będę mogła się pochwalić efektem końcowym:)

Bardzo Ci zazdroszczę zamkniętej kuchni - ja zawsze marzyłam o takiej 20m2 z okrągłym stołem na środku, ale cóż... kompromisy ;-) A wiesz już co będzie między szafkami?

Różnice wiekowe spore :) U nas są 2 minuty ;P Mój synek jest starszym bratem :)

17 lat to dość trudny wiek, ale przynajmniej masz w domu dodatkową pomoc, młodszym rodzeństwem też pewnie się zaopiekuje, gdy jest taka potrzeba.

Dom, jak widzę, bardzo duży.

Moja propozycja drobnej przeróbki w okolicy kuchni i wiatrołapu

Witam Cię Elfir :welcome:

Jest mi strasznie miło, że odwiedziłaś mój dziennik :) Twój wątek jest mi doskonale znany :) Czytając Twoje wpisy jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy budowlanej jaką posiadasz. Budując swój dom z pewnością skorzystam z Twoich doświadczeń i kilka wyborów pewnie powtórzę :) Również planujemy wentylację mechaniczną, ogrzewanie podłogowe po całości oraz odkurzacz centralny.

Nasz dom ma powierzchnię użytkową 143,73m2 + 24,84 garaż z kotłownią. Dla mnie jest to raczej średni domek. Ma też wysoką ściankę kolankową, bo ma ona 158cm.

Rozwiązanie jakie proponujesz w okolicach kuchni nie do końca mi odpowiada, ponieważ wolę przejście właśnie przez spiżarnię do kuchni. Jej pierwotny kształt również bardziej mi pasował.

Natomiast jeśli byłabyś tak miła i spojrzała na górną łazienkę byłabym Ci wdzięczna :) Jak tam widziałabyś rozłożenie poszczególnych sanitariatów? Mnie marzy sie podwójna umywalka i nie wiem jak to rozplanować. Nie wiem również jak najlepiej urządzić pralnię.

użytkową ma 140, ale całkowitą koło 200 m2 Dlatego pisałam, że duży. To nie jest wada czy krytyka! Po prostu na takiej powierzchni można się wnętrzarsko rozpędzić :)

W tym projekcie nie widze przejścia przez spiżarnię. Widzę tylko dużą szafę w korytarzyku między wiatrołapem a kuchnią. A korytarzyk zostawiłam tak jak jest.

W Wiatrolapie dla rodziny 2+2 trochę malo miejsca na szafy, stąd przeróbka.