rezan 12.05.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Mam problem i bardzo Was proszę o pomoc. Buduję dom i jestem na etapie wyporu pieca. Chcę go opalać drewnem tradycyjnie bądź też w technologii jego zgazowania. Problem dotyczy komina. Otóż był on zbudowany zgodnie z projektem i miał być pod piec gazowy, który nie wymaga dużej średnicy. Mój przekrój kanału dymowego to 130 mm a wysokość komina 6 m. Proszę, poradźcie mi, czy ten komin uciągnie piec na drewno czy muszę przerabiać komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 11.07.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Nie w tym miejscu znalazł się ten post. Na takie pytanie jest "wymiana doświadczeń". Komin jest tzn. przekrój komina trzykrotnie za mały do kotła na paliwa stałe, a takim kotłem jest też kocioł opalany drewnem. Minimalny przekrój poprzeczny to 400 cm2, a w tym wypadku jest tylko 133 cm2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts