Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła od kolegi wihajster?

chcialbympompe

Recommended Posts

Na całe swoje szczęście nie mam pc od tego pana !!! Mam porządną chinkę !!!

Gdzieś tam w stopce kiedyś mi się obiło o o czy że jeden czy dwóch forumowiczów ma PC typu gruntowego made in wichajster - nie narzekali , dla mnie forumowicz trochę nawiedzony , obecny na każdym forum , szukający ,,jeleni'' , mający jakiś chyba uraz psychiczny do do portalu allegro , bo na każdym forum na jakim jest obecny( NA KAŻDYM MA INNY NICK) każdy ale to każdy nowy forumowicz jest oskarżany o nie udolną sprzedarz im więcej jest na forach obecny tym wydaje mu się jest bogiem forum , np oskarża innych monterów że nie maja płatnych profilów , a sam nie ma , np obrzucanie na dzień dobry szajsem , goownem , głupotą a później przeprasza na priv , a następnie powraca do tej praktyki.Coś mi się obiło o uszy że jeszcze jakieś 10 lat temu bardzo udzielał sie w temacie czy to usług budowlanych w Toruniu czy to kładzeniu kafelek , a teraz ma jakieś bardzo bardzo długie doświadczenie w temacie pc .Często coś pod wpływem impulsu napisze a później szybko kasuje te swoje rewelacje .

Nie którzy forumowicze pewnie mu zaufali , nie zdając sobie sprawy z tego co robią , instalując te pc

jbloch - masz szanse w polityce - tam jest na porządku dziennym aby szkalować, opluć, podeptać kogoś z kim - jak mniemam - nie miałeś nawet kontaktu. Tam też można bez konsekwencji pisać bzdury o układaniu płytek, czy dziadkach w wermahcie. W końcu w polityce jest miejsce dla tych wszystkich - co chcą coś powiedzieć - mimo, że nie mają pojęcia o czym mówią, ani jak mówią (składnia)

O swoim szczęściu z posiadania "chinki" będziesz mógł podyskutować za kilka lat, jeśli - czego Ci mimo wszystko życzę-będzie jeszcze pracować.

Natomiast na twoje frustracje lepsze byłoby forum "jakzadbaćozdrowiepsychiczne.pl" - chyba, że Twój stan już nie rokuje szans na leczenie.

chcialbympompe - w odróżnieniu od przedmówcy mam pompę - made by wihajster i sobie chwalę. Terminowość oceniam na nie gorszą od pozostałych fachowców odwiedzających moją budowę - więc w normie. Za to kompetencje Tego Pana uważam za ponadprzeciętne - wiele kwestii mi podpowiedział, o których ani ja ani bezpośredni wykonawcy nie mieli pojęcia, ale po analizie przyznali mu rację. Domyślam się, że przesłanką do napisania przez Ciebie tematu jest jakaś obsuwka czasowa, że współpracujecie i Pan Piotr się z czymś spóźnia - podejrzewam że to przez koniec sezonu i nawarstwienie prac do zakończenia - zanim naprawdę zrobi się zimno. Za taki stan rzeczy odpowiadamy my inwestorzy - bo po co zamawiać pompę wiosną skoro będzie ciepło - lepiej poczekać do jesieni, a wówczas jak z drogami których remonty zaczynają się w październiku - i drogowców zaskakuje zima.

Chcialbympompe oni chyba tak wszyscy mają ci instalatorzy. Nam nasz też miał przyjechać... i nie może się do nas "dodzwonić" :spam: WSZYSCY są beznadziejni i prędzej czy później można się o tym przekonać. Ech... :mad::mad: edit. widzę w stopce, że masz też tri 11. A skąd jesteś, jeżeli możesz napisać? Nasza pompa działa... ale miał przyjechać jak się zacznie sezon. Grzejemy już 2-gi miesiąc i go nie ma!!! Edytowane przez Gremlinka

A ja mam inne zdanie, widzę że błogosławieństwem był zakup w GHSie

Nie pierdziel - tutejsi instalatorzy (niektórzy) twierdzą, że tak tanio (jak GHS) to nie można, że byle jak, że badziewie ........

A tu paczpan takie jaja :jawdrop: :yes:

Czyli klient posprzedażny jest gorszy od nowo pozyskanego?

Już tu jeden tak próbował. Skończył jak skończył.

Widzę, że tu jakieś odkrycie zrobiłem ;)

Zawsze tak jest, czy to z bramą garażową, czy oknem dachowym o kotłach nie wspominając.

:wtf:

Poważnie - zawsze i dla wszystkich jesteś tak wyrozumiały :confused:

Wyrozumiały?

Nabijam się z takich fachowców, no i częściowo z ich klijentów.

Bo płacą ciężkie pieniadze za lipne pomy producentom, do tego jeszcze instalatorzy ich strzygą ile się da.

Chyba jednak mają dużo pracy:yes: U mnie mają do zrobienia tylko ocieplenie rur i podłączenie wężyka pomiędzy tacką ociekową a rynną i przez dwa miesiące nie mogą się zmobilizować, a jestem im winny jeszcze 2500zł więc tu nie chodzi chyba o pieniądze:no: Pozdrawiam

Wężyk podgrzewany?

Za 2,5 tys, to ja (jako ich klijent) bym nie miał czasu i przekładał terminy

Podgrzewany:yes: Był w komplecie z pompą, powiedzieli mi, że się nie przyda bo pompa wisi wysoko (ponad metr nad ziemią) i lodem nie zarośnie, ale Pan z Panasonica, który przyjechał "podbić gwarancję":D na to nie poszedł i kazał im zamontować. W sumie chyba dobrze bo trochę wody to to produkuje a zbiornik na deszczówkę mam:yes:

:)

Wiocznie instalatorowi nie przeszkadza twoja ochlapana ściana, czy lodowisko pod twoim domem.

Ważne było, że montaż był o 30min krótszy.

Też sobie takie rozwiązanie sprawiłem, po tym jak zobaczylem ile tej wody tam się wykrapla. Mam tuż za pompą rynne, więc kawalek izolowanej rurki z kablem grzewczym wewnątrz i z wodą spokój.

:)

Wiocznie instalatorowi nie przeszkadza twoja ochlapana ściana, czy lodowisko pod twoim domem.

Ważne było, że montaż był o 30min krótszy.

Też sobie takie rozwiązanie sprawiłem, po tym jak zobaczylem ile tej wody tam się wykrapla. Mam tuż za pompą rynne, więc kawalek izolowanej rurki z kablem grzewczym wewnątrz i z wodą spokój.

Fajnie wiedzieć, że to działa:) A powiedz mi jeszcze czy nawierciłeś otwór w rynnie, czy jakiś trójnik? A jeśli wiercenie to czy później to jakoś uszczelniałeś?

Wolę wiedzieć, żeby dopilnować moich fachowców:D A i jeszcze z czego wykonana izolacja tej rurki?

chcialbympompe sorry za :offtopic: ale jak jest okazja się czegoś dowiedzieć to grzech nie skorzystać:)