Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła od kolegi wihajster?

chcialbympompe

Recommended Posts

Fajnie wiedzieć, że to działa:) A powiedz mi jeszcze czy nawierciłeś otwór w rynnie, czy jakiś trójnik? A jeśli wiercenie to czy później to jakoś uszczelniałeś?

Narazie tylko włożona na ścisk do trójnika, a izolacja czerona do rur owinieta taśmą alu.

Oni powinni raczej mieć coś systemowego, a nie taką prowizorke.

Wlasna PC wyklepal lepsza od wszelkich

I w czym ja ci kolego mogę pomóc? Stać cię było, boś światowy człowiek, to cie wyklepali, a do tego energetyka co miesiąc doklepuje.

Mnie nie było stać na Altermę, wiec sobie poradziłem po swojemu.

Proponowałem ci sprawdzanie rurek, odłączanie grzałek regulację przepływów instalacji i co? I nic, przecież stać cię!

Na cieplomierz też wreszcie odżaluj grosza, on przynajmniej pokaże ci stopień twojego wyklepania. Moje prognozy znasz CWU latem 1.8, CO/CWU zimą ledwie 2.

Tak sie sklada ze w niczym... Zes jakos sie przyczepil i na sile chcesz mnie i moja PC uszczesliwic. Twoje prognozy znam... Ale malo mnie interesuja.

Stac mnie... Ewidetnie tak, tak jak i nie jedna osobe na tym FM ... Sa nowe domy, PC, wszelakie instalacje i drogie sprzety.

Pracuje, zarabiam i nie widze powodow abys gardzil tym ze daje zarobic innym. Tak swiat funkcjonuje... Chyba ze ty wszystko wlasnymi recami....

A wiec odczep sie raz na zawsze...

Ha ha ha i tak niestety zostanie.

Nie nabijaj się z innych, to nie będą nabijać się z ciebie!

jbloch - masz szanse w polityce - tam jest na porządku dziennym aby szkalować, opluć, podeptać kogoś z kim - jak mniemam - nie miałeś nawet kontaktu. Tam też można bez konsekwencji pisać bzdury o układaniu płytek, czy dziadkach w wermahcie. W końcu w polityce jest miejsce dla tych wszystkich - co chcą coś powiedzieć - mimo, że nie mają pojęcia o czym mówią, ani jak mówią (składnia)

O swoim szczęściu z posiadania "chinki" będziesz mógł podyskutować za kilka lat, jeśli - czego Ci mimo wszystko życzę-będzie jeszcze pracować.

Natomiast na twoje frustracje lepsze byłoby forum "jakzadbaćozdrowiepsychiczne.pl" - chyba, że Twój stan już nie rokuje szans na leczenie.

chcialbympompe - w odróżnieniu od przedmówcy mam pompę - made by wihajster i sobie chwalę. Terminowość oceniam na nie gorszą od pozostałych fachowców odwiedzających moją budowę - więc w normie. Za to kompetencje Tego Pana uważam za ponadprzeciętne - wiele kwestii mi podpowiedział, o których ani ja ani bezpośredni wykonawcy nie mieli pojęcia, ale po analizie przyznali mu rację. Domyślam się, że przesłanką do napisania przez Ciebie tematu jest jakaś obsuwka czasowa, że współpracujecie i Pan Piotr się z czymś spóźnia - podejrzewam że to przez koniec sezonu i nawarstwienie prac do zakończenia - zanim naprawdę zrobi się zimno. Za taki stan rzeczy odpowiadamy my inwestorzy - bo po co zamawiać pompę wiosną skoro będzie ciepło - lepiej poczekać do jesieni, a wówczas jak z drogami których remonty zaczynają się w październiku - i drogowców zaskakuje zima.

Ty też nigdy ze mną kontaktu nie miałeś , a opluwanie idzie ci nie najgorzej .A w opluwaniu i szkalowaniu Wihajster , jest równie dobry jak ty.To co napisałem owihajstrze to jak najbardziej prawda , no z tymi kafelkami przesadziłem , chodziło o kanalizę .

--Za to kompetencje Tego Pana uważam za ponadprzeciętne -- możesz rozwinąć czym ta ponadprzeciętność się ci objawiła , może to ty jesteś zwykłym technicznym eunuchem , jak ktoś umie wkręcić śrubkę to dla ciebie jest ponadprzeciętny , może poszukaj porady na tym forum co mi polecasz.

Masz jakieś papiery na tę pc made in wihajster ? oprócz oczywiście pokaźnej fak. Ciekawe czy jak ci się spali ( czego oczywiście tobie ani nikomu nie życzę) chałupa , zobaczymy co zrobi ubezpieczyciel , ja bym na jego wyrozumiałość nie liczył .

O moją chinkę nie martw się , jak się zepsuje to za parę groszy się naprawi bezproblemowo, martw się o swoją pc , bo tam sama sprężarka ze 4000pln kosztuje . Moja chinka ma się dobrze , co prawda natłukła mi w listopadzie już 80 kwh , ale jakoś to przeżyję, najważniejsze że ciepło w domu , za niewielkie pieniążki.

Chłopaki chłopaki, zachowujecie się jak dziewczyny...

Który jest bez winy niech pierwszy rzuci...

jbloch - pewnie masz swoje racje, a możesz tak konkretniej i na temat?

Värmepumpsägare - tak po znajomości... nie daj się wciągać w goownianą dyskusje ;) nie lepiej się napić? czyje zdrowie ?

A ja mam inne zdanie, widzę że błogosławieństwem był zakup w GHSie

Obym nie przechwalił

Jaki opinie o nich? Jestem obecnie przed wyborem, proponują np:

- buderusa wps 8k-1 38.000 z odwiertami

lub

http://ghs-polska.pl/pompy-ciep%C5%82a-gdh/p%C5%82ot-energetyczny-gdh.html za 32000.

OZC u mnie (wykonane przez Asolta): Całkowita projektowa strata ciepła Φ: 6391W + trzeba dolozyc na 4 osoby cieplą wodę, wiec okolo 7,5-8kW.

Ile ciebie kosztowala?

Jak cos to mozesz na priv - jezeli nie chcesz pisac na forum.

Dzieki

Krystian

Nie będę zabierał głosu w tej dyskusji bo termin rzeczywiście został przesunięty, "chcialbympompe" ma rację co do tego faktu. Pytanie też nie było adresowane do mnie.

Ale nie mogę pozostać obojętny wobec idiotycznych zarzutów jbloch-a:

Coś mi się obiło o uszy że jeszcze jakieś 10 lat temu bardzo udzielał sie w temacie czy to usług budowlanych w Toruniu czy to kładzeniu kafelek , a teraz ma jakieś bardzo bardzo długie doświadczenie w temacie pc .

Coś ci się obiło, panie jbloch, ale nie o uszy tylko o całą głowę z jej zawartością.

Nie którzy forumowicze pewnie mu zaufali , nie zdając sobie sprawy z tego co robią , instalując te pc

A to niby z jakiego powodu, przepraszam ale z ciekawości pytam??????

Z powodu mojej (w domyśle) niekompetencji w temacie"?

Czy z powodu złej jakości urządzenia czy wykonanych prac?

Z pokorą przyjmę każdą krytyczną uwagę co do mojej pracy. Jeśli ktoś jest niezadowolony niech napisze.

Podkreślam Użytkownik, nie taki jbloch który mnie nie zna ani nawet nigdy nie widział...

Chcialbympompe oni chyba tak wszyscy mają ci instalatorzy. Nam nasz też miał przyjechać... i nie może się do nas "dodzwonić" :spam: WSZYSCY są beznadziejni i prędzej czy później można się o tym przekonać. Ech... :mad::mad: edit. widzę w stopce, że masz też tri 11. A skąd jesteś, jeżeli możesz napisać? Nasza pompa działa... ale miał przyjechać jak się zacznie sezon. Grzejemy już 2-gi miesiąc i go nie ma!!!

Nie ryzykuj. zrób sama

Nie wystarczylo do Wihiego zadzwonic, tylko na forum sprawe wyciagac?

Czy uważasz, że zadanie pytania:

Kto ma od niego PC i jak było z terminowością wykonania instalacji?

to wyciąganie jakiś "spraw" na forum? Czy ja napisałem, że nie odbiera telefonu czy coś? Wihajster to inny typ niż "ten, o którym nie mówimy" ;)