Łukasz80 12.11.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witajcie, Pytanko:Na ścianie przedpokoju zainstalowany sterownik kotła gazowego. Ustawiam na nim wymaganą temp. wewnątrz domu czy w tym przypadku głowice na kaloryferach powinienem ustawić ciągle na "max" ? Mam na myśli pomieszczenia "bez drzwi" z przedpokojem. Układ mieszany kaloryfery (4szt)i podłogówka (25m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 12.11.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 W zasadzie tak.A ile obiegow i jak sterowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 12.11.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Kaloryfery z jednego rozdzielacza, a podłogówka z drugiego z własną pompą i mieszaczem (czy jak to się zwie) -5 pętli. Chodzi mi dokładniej czy jest nieekonomiczne lub jakie są skutki, jeśli przykręcę np. 70% kaloryferów na głowicach, a sterownik będzie próbował dogrzać pomieszczenia z powodu nieosiągniętej jeszcze zadanej temp. wg odczytu z czujnika w nim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_ 14.11.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Miałem ten sam dylemat.Ostatecznie, rozkręciłem termostaty na maksa.Zaworami na wyjściu z kaloryfera wyregulowałem, aby moc grzewcza była równa w każdym pomieszczeniui steruje grzeniem poprzez czujniki temp. wewnątrz pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts