kamilv2 12.11.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam serdecznie (po raz pierwszy) forumowiczów, Niedawno zakupiłem mieszkanie 43 m2. Nie miałem problemu z urządzeniem salonu z aneksem i łazienki jednak mam bardzo duży problem z zaplanowaniem sypialni 12 m2. Wymagania odnośnie tego pomieszczenia: - łóżko 140 (już zakupione, wymiary zewnętrzne 207x148 cm), - szafa/garderoba, - miejsce do pracy (biurko/blat). W załączniku zamieszczam surowy plan pokoju i jedną z możliwych aranżacji. Aranżacja wydaje się najbardziej oczywista jednak nie jest pozbawiona wad takich jak ograniczona szerokość szafy (150 cm), zastawienie wejścia (optyczne pomniejszenie pomieszczenia). Najbardziej obawiam się tej drugiej wady. Bardzo Was proszę o podzielenie się pomysłami, sugestiami. Będę bardzo wdzięczy za pomoc. Pozdrawiam, Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 zmniejsz biurko i powstaw z boku łóżka i wstaw do sypialni jeszzce jedną wąską szafkę (40 cm) z samymi półkami i szufladami. Tylną ścianę oklej tapetą lub przykręć mleczne pleksi zamiast płyty paździerzowej: http://images64.fotosik.pl/372/da9c3e0c8b8dbdd5gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilv2 12.11.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Elfir bradzo mi się za to podoba Twój pomysł z wąską szafką na środku pokoju, przemyśle to Też na początku myślałem nad przerobieniem wejścia na prostopadłe ale różnica długości między ścianą zachodnią a wschodnią to niecałe 50 cm i szafa o takiej głębokości nie ma sensu. Poza tym miałbym wtedy bardzo dużo nieprzewidzianej pracy i bałaganu z przesuwaniem drzwi, które są już zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.11.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) http://static.pokazywarka.pl/i/2446323/166405.jpg Edytowane 14 Listopada 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilv2 14.11.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Dzięki za propozycje kinka. Również bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts