Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt sypialni 12m2 (łóżko, garderoba, miejsce do pracy)

kamilv2

Recommended Posts

Witam serdecznie (po raz pierwszy) forumowiczów,

Niedawno zakupiłem mieszkanie 43 m2. Nie miałem problemu z urządzeniem salonu z aneksem i łazienki jednak mam bardzo duży problem z zaplanowaniem sypialni 12 m2. Wymagania odnośnie tego pomieszczenia:

- łóżko 140 (już zakupione, wymiary zewnętrzne 207x148 cm),

- szafa/garderoba,

- miejsce do pracy (biurko/blat).

W załączniku zamieszczam surowy plan pokoju i jedną z możliwych aranżacji. Aranżacja wydaje się najbardziej oczywista jednak nie jest pozbawiona wad takich jak ograniczona szerokość szafy (150 cm), zastawienie wejścia (optyczne pomniejszenie pomieszczenia). Najbardziej obawiam się tej drugiej wady.

Bardzo Was proszę o podzielenie się pomysłami, sugestiami. Będę bardzo wdzięczy za pomoc.

Pozdrawiam,

Kamil.

bedroom_raw.jpg

bedroom_arr1.jpg

zmniejsz biurko i powstaw z boku łóżka i wstaw do sypialni jeszzce jedną wąską szafkę (40 cm) z samymi półkami i szufladami. Tylną ścianę oklej tapetą lub przykręć mleczne pleksi zamiast płyty paździerzowej:

http://images64.fotosik.pl/372/da9c3e0c8b8dbdd5gen.jpg

Elfir bradzo mi się za to podoba Twój pomysł z wąską szafką na środku pokoju, przemyśle to :)

Też na początku myślałem nad przerobieniem wejścia na prostopadłe ale różnica długości między ścianą zachodnią a wschodnią to niecałe 50 cm i szafa o takiej głębokości nie ma sensu. Poza tym miałbym wtedy bardzo dużo nieprzewidzianej pracy i bałaganu z przesuwaniem drzwi, które są już zamontowane.