bdg 12.11.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam, Proszę o pomoc w aranżacji następującego "salonu" http://images62.fotosik.pl/373/3ab982b185ddff52m.jpg http://images61.fotosik.pl/372/ae7c9bceb3ff687cm.jpg Pokój jest bardzo wąski i długi 2,97 x 5,6 m. Wszystkie ściany są do "ruszenia", ale zdecydowanie nie chcę burzyć całej ściany i robić klasycznego salonu z aneksem. Wstępnie widzę to tak jak naszkicowałem w paint'cie - część wypoczynkowa + stół i 4 krzesła. Będę bardzo wdzięczny za jakieś inspiracje, pomysły jak to urządzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 musi być naroznik? Nie lepiej zwykła kanapa + fotel? Łatwiej w przyszlości zmieniac ustawienie. Odwróciłabym kanapę i dąła na naprzeciwległej ścianie. Okrągły stolik kawowy i okrągły stół jadalniany rozbiłyby dominację prostokątow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.11.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 A ja przestawiłabym/zlikwidowałabym część ścian, bo 2 stoły w sąsiednich, wąskich pomieszczeniach + wąskie gardła wejść do kuchni i pokoju dziennego + mała szafa w przedpokoju do tej zmiany wzywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 13.11.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 widzę to w taki sposób: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 a ja rozumiem, że nie chce łączyć kuchni z salonem. Sama mam mały pokój i małą kuchnię, ale w życiu nie zburzyłabym ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdg 13.11.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Dziękuję wszystkim za uwagi. @Elfir - pomysł z okrągłymi stołami bardzo nam się podoba @lelik - 2 szkic przemawia do mnie najbardziej Otworzenie ścian jak to pokazała lelik tworzy całkiem fajną przestrzeń, jednak robi się taki typowy, aneksowy open space, który ciężko do nas przemawia. Kurcze gdyby udało się to jakoś inaczej zorganizować, tak, żeby kuchnia była jednak jeszcze bardziej odseparowana, niezależna Pozdrawiam, T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelik 13.11.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 na tym planie kuchnia jest zamknięta, można zamontować szklane drzwi przesuwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.11.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Nie wiem czy to wykonalne ze względu na przyłącza,ale gdyby przenieś kuchnię,powstanie ładny duży salon.Ściana dzieląca może być z przeszkleniem lub prześwitem,aby doświetlić kuchnię.http://static.pokazywarka.pl/i/2445453/130011.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdg 15.11.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Dzięki pomysły! @lelik, jestem pod wrażeniem Twojej kreatywności, ostatni pomysł jest bardzo ciekawy @kinka, niestety nie będzie można, aż tak zaszaleć Wpadła nam do głowy jeszcze taka wizja. Zyskujemy sporo większą łazienkę, w której zmieści się wanna, prysznic oraz będzie miejsce na pralkę. Kuchnia będzie otwarta w niewielkim stopniu. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 15.11.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) Ale nadal salon masz wąski i długi w dodatku do kuchni trzeba wchodzić przez niego.Mnie by wkurzało jakby ktoś bez przerwy przechodził mi koło tv do kuchni.Po co ci większa łazienka,jak masz obok osobne wc.To chyba nie jest lepsze rozwiązanie,najlepszy pomysł miała Lelik na pierwszym rzucie. Może jeszcze w ten sposób,wizualnie nie ma "wagonów",kuchnia zamknięta,jadalnia otwarta na pokój i hol co daje wrażenie większej przestrzeni. http://img811.imageshack.us/img811/3838/lhrz.jpg Edytowane 22 Listopada 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 22.11.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Pod tym linkiem jest podobny układ mieszkania , tylko odbicie lustrzane. Długie i wąskie pomieszczenia. http://deccoria.pl/galeria/foto,id,103687,1272818,1,bezowy-apartament.html Kuchnia niby otwarta ale zamknięta, wąska ale dużo miejsca do przechowywania. Salon mały ale narożnik, ścianka tv i duży stół jest a jest też wrażenia przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gba 22.11.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 mam identyczne wymiary pokoju dziennego i nie umiem go sobie TOTALNIE wyobrazić. ja bede miala TV blizej wyjscia balkonowego i tam na wprost chcialam sofe narożną. Nie wiem tylko czy nie zagrace pokoju :| jakos nie umiem sobie tego wyobrazic.. marzyła mi się jakaś ława / mały stolik między sofą a TV ale o tym to chyba moge zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts