aga019844 12.11.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 witam, pierwszy raz na forum, ale mam nadzieję że znajdę wsparcie i pomoc:-) dom z założenia miałbyć minimalistyczny, alejest inaczej. Wnętrze zaproponowane przez Panią projektant budzi we mnie dużo wątpliwości i skrajnych odczuć w związku z czym proszę o opinie, rady itp. Klika rzeczy, które mnie zastanawiają: 1) betonowe ściany i sufit? 2) szara kuchnia? 3) kolor podłogi? 4) zabudowa ściany za kanapą? 5) zabudowa pod telewizorem? 6) wyspa? 7) kolor podłogi dużo tego. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.11.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ja się wypowiem w sprawie kuchni - bardzo mało blatu roboczego... dla mnie projekt przez to jest do poprawki - choć jest pięknie katalogowy od razu zapytam - jaki to okap kuchenny?? //pytam bo szukam identycznego rozwiązania// betonu dużo, bardzo dużo - lubicie tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga019844 12.11.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 lukasz69karolina dla mnie blat roboczy jest oki, bo nie widać ma on ok. 120 cm więć jest wystarczający. Co do betonów lubię, ale chyba i nie aż tyle co w tej kuchni. Okap to BEst Cirrus jednak ma on szerokość 120 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.11.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 wygląda trochę jak bunkier. Przytłacza.Ile jest miejsca między płytą a zlewem i między zlewem i płytą a krawędzią wyspy? To chyba nie jest dziennik budowy domu?Może przenieśc temat do Galerii albo działu projektowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.11.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Fajna kuchnia - bardzo minimalistyczna, nowoczesna i faktycznie katalogowa, w dobrym znaczeniu:) - jakie wymiary ma wyspa i wysoka zabudowa?Dziewczyny mają rację, napisz więcej o odległościach między zabudową a wyspą, pokaż usytuowanie zlewu/ płyty, ocenimy, czy to praktyczny układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga019844 13.11.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Dziewczyny,a więc budowa wyspy: cała wyspa 280 cm. Idąc od okna mamy 25 cm, płyta (60 cm), blat roboczy (115cm.), zlewozmywak 55cm(1.5 komory), 25 cm do krawędzi. Na 3 zdjęciu wyspa ma szerokość 100 cm i taka zostanie, ale jej wysokość będzie zmniejszona do 93 cm. Od wyspokiej zabudowy szaf do wyspy mamy 100 cm i z drugiej strony do ścian 135 cm. Wysoka zabudowa: szerokość 280 cm, wysokość 255 cm z ramą. Elfir też obawiam się, że ta część kuchenna będzie przytłaczać, może dać białą kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.11.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 myślę, że starczy biały sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.11.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Wg mnie ilość betonu zaprojektowana przez projektantkę jest…. absolutnie porażająca - w sensie negatywnym; możesz wprowadzić takie wykończenie jako dekorację max 1-2 ścian, sufit betonowy jest przerysowany i przeładowany.Fajny projekt, ale trzeba z niego wyrzucić parę tych wątpliwych „ozdobników”, uspokoić i ujednolicić wnętrze. Nie jestem pewna - wyspa zaczyna się zaraz przy ścianie z oknem, tak?Czy jest tak jakaś luka na przejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga019844 13.11.2013 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Sharlotkajest luka na przejście od okna ok 70 cm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga019844 16.11.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 witam, pierwszy raz na forum, ale mam nadzieję że znajdę wsparcie i pomoc dom z założenia miałbyć minimalistyczny, alejest inaczej. Wnętrze zaproponowane przez Panią projektant budzi we mnie dużo wątpliwości i skrajnych odczuć w związku z czym proszę o opinie, rady itp. Klika rzeczy, które mnie zastanawiają: 1) betonowe ściany i sufit? 2) szara kuchnia? 3) kolor podłogi? 4) zabudowa ściany za kanapą? 5) zabudowa pod telewizorem? 6) wyspa? 7) kolor podłogi dużo tego. POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 nie chcę się tak wypowiadać ale wg.mnie to wszystko się jakoś tak nie składa. nie ma to jakiejś spójności.chyba pani architekt nie za bardzo się z wami dogadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 połączyłam wątki, bo to i tak nie był dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Za dużo wszystkiego,betonowy sufit http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/happyno.gif.Zrobiłabym wszystkie ściany białe ewentualnie zostawić jedną w betonie tą z oknem w kuchni.Sufit w salonie http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/happyno.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts