Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom, przekombinowany

aga019844

Recommended Posts

witam,

pierwszy raz na forum, ale mam nadzieję że znajdę wsparcie i pomoc:-)

dom z założenia miałbyć minimalistyczny, alejest inaczej.

Wnętrze zaproponowane przez Panią projektant budzi we mnie dużo wątpliwości i skrajnych odczuć w związku z czym proszę o opinie, rady itp.

Klika rzeczy, które mnie zastanawiają:

1) betonowe ściany i sufit?

2) szara kuchnia?

3) kolor podłogi?

4) zabudowa ściany za kanapą?

5) zabudowa pod telewizorem?

6) wyspa?

7) kolor podłogi

dużo tego. POMOCY

31111.jpg

9.jpg

C.jpg

15.jpg

8.jpg

Fajna kuchnia - bardzo minimalistyczna, nowoczesna i faktycznie katalogowa, w dobrym znaczeniu:) - jakie wymiary ma wyspa i wysoka zabudowa?

Dziewczyny mają rację, napisz więcej o odległościach między zabudową a wyspą, pokaż usytuowanie zlewu/ płyty, ocenimy, czy to praktyczny układ.

Dziewczyny,a więc budowa wyspy: cała wyspa 280 cm. Idąc od okna mamy 25 cm, płyta (60 cm), blat roboczy (115cm.), zlewozmywak 55cm(1.5 komory), 25 cm do krawędzi. Na 3 zdjęciu wyspa ma szerokość 100 cm i taka zostanie, ale jej wysokość będzie zmniejszona do 93 cm.

Od wyspokiej zabudowy szaf do wyspy mamy 100 cm i z drugiej strony do ścian 135 cm.

Wysoka zabudowa: szerokość 280 cm, wysokość 255 cm z ramą.

Elfir też obawiam się, że ta część kuchenna będzie przytłaczać, może dać białą kuchnie?

Wg mnie ilość betonu zaprojektowana przez projektantkę jest…. absolutnie porażająca - w sensie negatywnym; możesz wprowadzić takie wykończenie jako dekorację max 1-2 ścian, sufit betonowy jest przerysowany i przeładowany.

Fajny projekt, ale trzeba z niego wyrzucić parę tych wątpliwych „ozdobników”, uspokoić i ujednolicić wnętrze.

Nie jestem pewna - wyspa zaczyna się zaraz przy ścianie z oknem, tak?

Czy jest tak jakaś luka na przejście?

witam,

pierwszy raz na forum, ale mam nadzieję że znajdę wsparcie i pomoc

dom z założenia miałbyć minimalistyczny, alejest inaczej.

Wnętrze zaproponowane przez Panią projektant budzi we mnie dużo wątpliwości i skrajnych odczuć w związku z czym proszę o opinie, rady itp.

Klika rzeczy, które mnie zastanawiają:

1) betonowe ściany i sufit?

2) szara kuchnia?

3) kolor podłogi?

4) zabudowa ściany za kanapą?

5) zabudowa pod telewizorem?

6) wyspa?

7) kolor podłogi

dużo tego. POMOCY

8.jpg

15.jpg

C.jpg