Geo222 16.11.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Zgłaszam się po radę jak zagospodarować salon, jadalnię i kuchnię bo pomału mam dosyć tego projektu i najchętniej zbudowałabym dom od początku. Chciałabym zmieścić najlepiej duży stół ok 100 na 210 (po rozlozeniu 300 cm), żeby mieć gdzie siedzieć podczas rodzinnych spotkań. Chciałabym, żeby kominek (już zamówiony) było widać z jadalni. Nie wiem czy dać go na tą skośną ścianę czy jednak ustawić równolegle do tej gdzie powinien być telewizor. A może jednak telewizor dać gdzie indziej i nie będzie wtedy się kłócił z kominkiem. Bardzo zależało mi, żeby siedząc przy świątecznym stole było widać kominek i choinkę, ale nie wiem czy z jadalni tak jak wygląda na projekcie będzie widać choinkę gdy postawię ją w rogu salonu, a jak postawiłabym w przejściu między salonem i korytarzem to zasłoni mi kominek. Jak można to przyszłościowo zgrać żeby było ok? Czy narożnik powinien stać tak jak na projekcie? A może coś trzeba zabudować albo zburzyć jednak? http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z266/2660015/big/1.jpg Mam jeszcze problem gdzie postawię jakąś fajną witrynkę bądź kredens. Nigdzie się nie mieści Edytowane 16 Listopada 2013 przez Geo222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 dom już wybudowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 http://images65.fotosik.pl/385/a9637334a648a40b.jpg W narożniku albo fotel albo choinka. Niestety żywa choinka przy kominku szybko zacznie opadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.11.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Ja bym nie dawała kominka równolegle do tv bo będzie on za bardzo odstawał i wchodził w salon.Choinka nie stoi cały rok i gdy jej nie będzie zrobi się w rogu dziura.Kominek z ukosa nie koliduje z tv i nie będzie dominującym elementem w salonie a i tak jest dobrze widoczny z jadalni.Elfir coś nie tak z tym rzutem,stół ma jakieś 70cm szer i przestawiłaś ścianę nośną http://static.pokazywarka.pl/i/2453896/543030.jpg Lub na czas świąteczny można zrobić malutkie przemeblowanie i wysunąć stół trochę do salonu a choinkę dać w rogu. http://static.pokazywarka.pl/i/2453905/809005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geo222 16.11.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Dom już wybudowany, jesteśmy właśnie po tynkach i kupujemy kominek. Bardzo mi się podobają zaproponowane zmiany, zwłaszcza wiatrołap robi się zgrabniejszy i wygodniejszy.Nie wiedziałam też jak wcisnąć coś w stylu półwyspu do kuchni, a jednak się da i można by na szybko kawę wypić z koleżanką albo dziecku pomóc w lekcjach.Żal wyburzać ściany i robić teraz bałagan, ale jak mam być niezadowolona to może lepiej to zrobić.Nie wiem tylko czy da się zrobić coś przy ścianie z kominkiem, bo tam chyba są rury do obiegu powietrza wyprowadzone, ale muszę sprawdzić dokładnie jak to wychodzi i poradzić się męża. Choinki tam na pewno nie upchnę, ani fotela bo kominek jest dość szeroki (sama szyba 100 cm szerokości), ale przynajmniej szafa się zmieści za ścianą.Bardzo Ci dziękuję za świeże spojrzenie. Ja niestety nie mam wyobraźni przestrzennej.Jutro pokażę to mężowi i poradzę się architekta czy można trochę ściany pozmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Kinka - przestawiłam, bo myślałam, że mozna ingerowac w projekt. Ale skoro wybudowany to po ptakach. Przestawianie ściany nośnej w istniejącym budynku to ogromne koszta. Tak to jest jak ktoś kupuje projekt bez wczesniejszego wstępnego rozplanowania mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.11.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Pomyślałam jeszcze o wkładzie narożnym,ale jeśli już zamówiliście to nic z tego. http://static.pokazywarka.pl/i/2453971/774427.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geo222 16.11.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Kinka dziękuję za propozycje. Kominka raczej nie ruszę i będzie na tej ukośnej ścianie, chociaż taka szafa za ścianą jak w wersji Elfir na pewno by mi się przydała. W sumie nie wiem czy nie będzie ten kominek za bardzo przytłaczający jak na taki mały salon, no ale chcieliśmy mieć dosyć dużą szybę i już kominek zamówiony. Mam nadzieję, że za bardzo nie będzie się gryzł z telewizorem... Jakby architekt zgodził się na ruszenie ścian to skusiłabym się na zmianę wiatrołapu, byłby na pewno bardziej poręczny. W wersji bez zmian ścian to ta choinka mogłaby być tak na tej ścianie tylko nie wiem czy mi kominka nie przysłoni siedząc przy stole? Ciężko to na rzucie wyczuć, ja nie umiem sobie tego wyobrazić W rogu jadalni by było świetnie tylko wtedy znowu nie będę jej widziała z narożnika gdy będziemy oglądać Kevina albo coś w tym stylu Właśnie najbardziej nie daje mi spać choinka, nie wiem dlaczego. Marzę o świętach we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 a choinka na tej krótkiej ścianie przy jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts