tomekatomek 18.11.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Jak w temacie - która dachówka lepsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 18.11.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Nie wiem która lepsza ale stojąc przed takim wyborem zdecydowanie wybrał bym Nibrę, choćby ze względu na podwójny zamek i powierzchnię typu angoba szlachetna zamiast szkliwienia (podobno mniejsza podatność na pojawianie się pajęczynki na powłoce). No i jest made in Germany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 19.11.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 ja też jestem za dachówką Nelskamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 19.11.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Stoje przed tym samym wyborem Roben monza czy cos innego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Z dachówek płaskich i reńskich, jakie oglądalem i miałem na placu budowy, Nelskamp wywarł na mnie najlepsze wrażenie.Jednak, z płaskiej finalnie zrezygnowałem, a reńska Nibra R10 nie była antracytowa, jak inne, tylko zachodziła w brąz i z żalem zrezygnowałem. Angoba Nelskampa była jednak najtrudniejsza do zarysowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 19.11.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 A czy komuś na glazurce MONZY czarnej tobago zrobiła się pajeczynka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 21.11.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Tomekatomek ja też miałam taki sam dylemat .Najpierw wybierałam między Nelskampem F10 a Robenem Monza glazura , a potem ze względu na większą różnicę kosztów Nelskamp f10 a Tondach holenderka glazura.Ostatecznie wybrałam Nelskampa F10 i jest super:).Mogę polecić Kup sobie po 1 sztuce, łatwiej porównywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 21.11.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Zdecydowanie Nibra F10, bardzo ładna, dekarze sami potwierdzili, że twardsza od Robena. Jedyny minus to gąsiory, jakieś takie dziwne, trochę odstające, gąsior nie przylegał do kolejnego. Jak ktoś może to niech wrzuci zdjęcie, być może moje były trefne. Co mogę jeszcze powiedzieć? Mieszkam w Małopolsce, jest tylko jeden skład co miał Nibrę ale droga była, bardziej opłacało się kupić np.: na Dolnym Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDLOW 05.12.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 WITAJCIE.JEŚLI CHODZI O GĄSIORY W NELSKAMPIE TO SĄ DWA RODZAJE.UNIWERSALNY DO WIĘKSZOŚCI WZORÓW I TAKIE DO DACHÓWEK GDZIE ZAPOTRZEBOWANIE WYMUSZA MNIEJSZY WZÓR.-F 12,13,15.PO PROSTU WIĘKSZY GĄSIOR BĘDZIE ORDYNARNIE WYGLĄDAŁ PRZY MAŁEJ DACHÓWCE.JEŚLI CHODZI O PRZYLEGANIE GĄSIORA DO POPRZEDNIEGO TO W NELSKAMPIE NIE MA MIEJSCA WYZNACZONEGO DO JAKIEGO MOŻNA NASUNĄĆ JEDEN NA DRUGIEGO I STĄD ' SZCZELINKI 'PRZY SZERSZEJ CZĘŚCI.TWARDOŚĆ NELSKAMPA JEST NIESAMOWITA.JEST TO EFEKTEM OPATENTOWANEGO SYSTEMY ŚCISKANIA MASY GLINY W FORMACH-COŚ WYJĄTKOWEGO.EFEKT - IM TWARDSZA DACHÓWKA TYM MNIEJSZA NASIĄKLIWOŚĆ...POZOSTAJĘ DO DYSPOZYCJI -SŁUŻĘ POMOCĄ I WIEDZĄ.ŻADKO JESTEM NA MURATORZE WIĘC PROSZĘ PISAĆ BEZPOŚREDNIO NA [email protected] POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsky2000 09.12.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 .ŻADKO JESTEM NA MURATORZE WIĘC PROSZĘ PISAĆ BEZPOŚREDNIO NA [email protected] POZDRAWIAM może rzadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 24.08.2019 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Jak wygląda jakość Nelskamp po tych 6 latach od tej dyskusji? Byłem nastawiony na Roben MonzaPlus, ale sprzedawca zachwala Nelskamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 25.08.2019 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Tutaj. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?9745-DACH%C3%93WKA-NELSKAMP-w%C4%85tek-zbiorczy-opinie-modele-zdj%C4%99cia-dyskusja&p=7792101&viewfull=1#post7792101 Wpisz w wyszukiwarkę Nelskamp i mój nick, wyskoczy jeszcze parę wpisów.IMO dachówka rewelacyjna. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 26.08.2019 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Rozumiem, że masz F10? Napisz coś o wersji jaką masz. Może wrzucisz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 27.08.2019 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Nelskamp F10, brązowa, angoba. Nie mam zdjęć, nie zrobię lepszych niż te dostępne w sieci (jak masz do mnie blisko - daj znać na priv - to sobie podjedziesz). Poza tym nie bardzo już mogę umieszczać zdjęcia mojego (prawie byłego) domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts