darek2009 18.11.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Wciąż od wszystkich słyszę, że trzeba kupować materiały od producenta a nie od żadnych pośredników. Planuję dom z Ytonga. Na www Xelli są tylko adresy hurtowni. Czy nie da się kupić materiałów od producenta taniej na indywidualną budowę? Ponadto skąd ludzie biorą takie ceny materiałów , jakimi się chwalą? Z moich doświadczeń przy kosztorysie wynika , że można obniżyć ceny ale przy zamówieniu naprawdę dużej ilości materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 kupuj przez internet. Żaden producent nie sprzedaje indywidualnie w sposób oficjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 18.11.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Nie kupisz bezpośrednio od producenta, chyba że od jakiegoś "garażowca".Poważni producenci nie prowadzą takiej polityki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 19.11.2013 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 dokladnie... bo jakby tak wszyscy robili... to bys pozniej po 10 kolkow montazowych jechal do producenta na drugi koniec kraju a nie do najblizszej hurtowni czy skladu budowlanego. Bo tych hurtowni/skladow by nie bylo, bo jak mialyby sie utrzymac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal1983 19.11.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jak kupowałem cegły to w leier mi powiedzieli takie ceny że szczęka opada Ale handlowiec dał mi namiar na gościa który mi przywiózł bo najniższych cenach w regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raven80 20.11.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Jak chcesz tanio kupować, to musisz stracić sporo czasu. Pojeździj po okolicznych składach i hurtowniach i pozbieraj oferty. Czasem przy kompleksowych dostawach można wyrwać naprawde dobre ceny. "Grubsze" rzeczy czaem można trafic tanio przez internet, ale tutaj ilość też ma znaczenie, zwłaszcza przy cenie transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 22.11.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Zgadaj się z jakimś wykonwacą co buduje osiedla itp. a napewno zaoszczędzisz. mi się to udało )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts