Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie kolory dobrać do tego pokoju?:)

matadorka1

Recommended Posts

Hej kochani

Mam nie lada zgryz z doborem kolorów do pokoju dziecka- chłopiec 3 latka.

Pokój jest bardzo duży, w formie prostokąta, 3 okna na jednej z dłuższych ścian- postaram się dołączyć fotkę.

Na krótszych bokach ma skosy. W oknach są zamontowane rolety koloru fioletowo-różowego.(ehhh) więc wybrane kolory nie mogą się gryźć z roletkami.

Myślałam o połączeniu jasnej szarości (dłuższe ściany) i ładnego żółtego (krótsze ściany łącznie ze skosami). Ale strasznie ciężko mi to sobie wyobrazić..WYDAJE mi się że byłoby fajnie :) tylko mam stracha że to nie będzie wyglądało dobrze.

czy skosy też powinno się malować?

Może wy macie jakieś ciekawe pomysły? :)

Z góry dziękuję za pomoc:)pokoj 1.jpgpokoj 2.jpg

A może delikatny błękitny z bielą? Albo z zielenią? Opcji jest dużo, a pokój bardzo fajny, jasny i przestronny. Może spróbuj pokombinować na jakimś kreatorze wnętrz? Ja przy remoncie malowałam na stronie śnieżki. Bardzo jest łatwy w użyciu, wgrywa się po prostu zdjęcie i dobierasz sobie jakie chcesz kolory. Przynajmniej masz pewność, że jak jakaś barwa Ci się nie spodoba to możesz ją zamalować jakąś inną bez żadnych konsekwencji. :yes::yes::D:D:cool:

a trzeba malowac w jakieś kolory? Dziecko ma kolorową pościel, zabawki, swoje rysunki - tło nie powinno być zbyt jaskrawe

Żółty odpada przy tych roletach, chyba, że chcesz kolorystyczny pop-art. :)

Szacun dla 3-latka jak ćwiczy na ławeczce ;)

ja skosy traktuję jak sufit, wg mnie powinny być takie same.

kolor na ścianach.. widzę tu jakąś delikatną szarość. Jeśli mają być urozmaicone kolory, to zrobiłabym .. jasny szary i trochę, o kilka tonów, ciemniejszy.. szary. Ten kolor nie będzie gryzł się z tymi roletkami, a nadal zachowa 'męskość'. Jest neutralny, więc będzie dobrym tłem do całej palety barw wszystkich dziecięcych niezbędników. :)