matadorka1 19.11.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Hej kochani Mam nie lada zgryz z doborem kolorów do pokoju dziecka- chłopiec 3 latka. Pokój jest bardzo duży, w formie prostokąta, 3 okna na jednej z dłuższych ścian- postaram się dołączyć fotkę. Na krótszych bokach ma skosy. W oknach są zamontowane rolety koloru fioletowo-różowego.(ehhh) więc wybrane kolory nie mogą się gryźć z roletkami. Myślałam o połączeniu jasnej szarości (dłuższe ściany) i ładnego żółtego (krótsze ściany łącznie ze skosami). Ale strasznie ciężko mi to sobie wyobrazić..WYDAJE mi się że byłoby fajnie tylko mam stracha że to nie będzie wyglądało dobrze. czy skosy też powinno się malować? Może wy macie jakieś ciekawe pomysły? Z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzania 19.11.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 A może delikatny błękitny z bielą? Albo z zielenią? Opcji jest dużo, a pokój bardzo fajny, jasny i przestronny. Może spróbuj pokombinować na jakimś kreatorze wnętrz? Ja przy remoncie malowałam na stronie śnieżki. Bardzo jest łatwy w użyciu, wgrywa się po prostu zdjęcie i dobierasz sobie jakie chcesz kolory. Przynajmniej masz pewność, że jak jakaś barwa Ci się nie spodoba to możesz ją zamalować jakąś inną bez żadnych konsekwencji. :yes::D:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.11.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 a trzeba malowac w jakieś kolory? Dziecko ma kolorową pościel, zabawki, swoje rysunki - tło nie powinno być zbyt jaskrawe Żółty odpada przy tych roletach, chyba, że chcesz kolorystyczny pop-art. Szacun dla 3-latka jak ćwiczy na ławeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 19.11.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 ja skosy traktuję jak sufit, wg mnie powinny być takie same. kolor na ścianach.. widzę tu jakąś delikatną szarość. Jeśli mają być urozmaicone kolory, to zrobiłabym .. jasny szary i trochę, o kilka tonów, ciemniejszy.. szary. Ten kolor nie będzie gryzł się z tymi roletkami, a nadal zachowa 'męskość'. Jest neutralny, więc będzie dobrym tłem do całej palety barw wszystkich dziecięcych niezbędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts