ekmir 23.11.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 W necie znalazłem informację, że wysokość zawieszenia odbiornika TV w salonie powinna być 110 cm - dolna krawędź. Jak to powinno wyglądać w sypialni aby można było ogladać TV na leżąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 połóż się na łóżku i poprowadź prostą linię od oczu do ściany - tam powinen wypadać środek ekranu, byś nie musiał zadzierać głowy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 23.11.2013 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Budynek jest w trakcie wykańczania. Muszę w tym miejscu gdzie będzie TV zrobić gniazda: antenowe, 230 V, UTP. Łóżka jeszcze też nie ma (bo nie ma podłogi) ale trzeba by przyjąć wysokość razem z materacem ok. 40 - 50 [cm]. Odległość od wzroku do TV ok. 4,5 - 5 [m]. W necie tylko na jednej stronie znalazłem, że wysokość zawieszenia TV w sypialni to 180 [cm] Czy taka wysokość będzie odpowiednia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2013 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Człowieku, przecież możesz to sobie zmierzyć w łóżku, w którym obecnie śpisz na ścianie domu/mieszkania, gdzie teraz mieszkasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.11.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 połóż się na łóżku,spójrz na ścianę. Tam gdzie twój wzrok będzie spoczywał przez dłuższy czas tak naturalnie, bez wysiłku to będzie środek dla ekranu. Resztę sobie dopasujesz do wielkości swojego telewizora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 24.11.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Człowieku, przecież możesz to sobie zmierzyć w łóżku, w którym obecnie śpisz na ścianie domu/mieszkania, gdzie teraz mieszkasz! Aktualnie to sobie śpię na tapczanie, który jest przy samej ścianie. Mój wzrok w tej sytuacji jest 2 m od ściany, a odległość od ściany chyba ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 24.11.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 środek ekranu to 137,8 i po kłopocie ,kurde ludzie chciałbym mieć takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 24.11.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Taka wysokość to raczej do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Czy kanapa jest dużo wyższa/niższa od łóżka? Oglądać i tak nie będziesz stricte na leżaco (bo wówczas musiałbyś mieć na suficie ekran), tylko na półleżąco - opierając się o zagłówek łóżka (czyli pozycja podobna do tej na kanapie w stanie relaksu). naprawdę, wymyślasz problemy jak sloń pod górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 24.11.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 naprawdę, wymyślasz problemy jak sloń pod górkę. Na forum wymieniamy się doświadczeniami, tak mi się przynajmniej wydaje. Komentarze j.w. chyba nie są stosowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 24.11.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Górna krawędź telewizora znajduje się na wysokości 225 cm. Telewizor 42 cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 30.11.2013 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Górna krawędź telewizora znajduje się na wysokości 225 cm. Telewizor 42 cale. dziękuję za konkretną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.11.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Przecież elektryk takie rzeczy będzie wiedział,aż sprawdzę z ciekawości ile to jest u mnie bo właśnie wczoraj robił mi to gniazdo w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts