enedue 24.11.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Poszukuję rady doświadczonych kobiet i mężczyzn też . Mam do zagospodarowania przestrzeń 4,2 x 5,1 m. Muszę tam wsadzić naszą sypialnię i ciuchy - ciuchów mamy mało, nie kręci mnie kolekcjonowanie, raczej wyrzucam, co mi matka wpycha .Mam trzy wersje w umyśle. W wersji A do łazienki wchodzi się przez garderobę, ma 2 m szerokości, drążków na dwóch poziomach jest 4m, te półki przy drążkach mają 120 cm x 40 cm, a na przeciwko drążków, po lewej, jest zestaw półek 35 cm x 200 cm. W wersji B są dwie garderoby - jedna dla nie, druga dla małża, głębokość 1 m, pomiędzy drążkami półki 125 cm x 35 cm. W wersji C jest najmniej miejsca, choć daje miłą separację od pokoju młodszego synka to będzie szkielet i wciąż nie wiem, jaką osiągniemy izolacyjność akustyczną międzypokojową. W każdej wersji jest przewidziana komoda 160 cm na pościel i bieliznę. Mnie się wydaje, że wersja B jest najsensowniejsza… ale chciałabym wiedzieć, jak Wy to widzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 wersja A - inaczej będziecie się budzić podczas wizyt w toalecie. A tak, to garderoba wygłusza. Z tym, że wieszaki bym zrobiła na ścianie od sypialni i o łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.11.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 A ja wybrałabym wersję B lub C. W wersji A robi się za dużo korytarzyków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Znajoma mi się skarżyła na hałasy z łazienki - bo miała wejście do łazienki bezpośrednio z sypialni, a mąż wstawał wcześniej od niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.11.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Znajoma mi się skarżyła na hałasy z łazienki - bo miała wejście do łazienki bezpośrednio z sypialni, a mąż wstawał wcześniej od niej. Ja na szczęście nie mam problemów ze spaniem. Jak już zasnę to śpię jak zabita:D Jeśli jednak ktoś ma lżejszy sen to wersja A ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwi19 24.11.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Ja głosuję za opcją A. Duża powierzchnia w sypialni owszem ładnie wygląda ale niczemu nie służy w przeciwieństwie do większej garderoby. Maleńkie pomieszczonka w opcji B i C trudno nawet nazwać garderobą, Z drugiej strony fajnie móc urzędować w sypialni bez skrępowania garderoba w funkcji wygłuszania wcale nie jest zła nawet jesli jest wielkości schowka na miotły. Mam wrażenie , że im więcej mam w domu szaf tym więcej potrzebuję miejsca i nie mówię tylko o ubraniach ale jakies dodatkowe poduszki , kołderki i zimowe kurtki i całe pudło rękawiczek ( w większości samotnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwi19 24.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Albo jeszcze wersję D. Z garderoba od strony pokoju młodego tylko szersza aż do okna a łóżkiem z wezgłowiem do ściany kibelkowej. Ale ja jestem owładnieta manią robiena wszędzie garderób duzych. Więc nie wiem czy jestem dobrym doradcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) w wersji A starczy zrobić przejście do sypialni przez garderobę i likwiduje się jeden z korytarzyków http://images63.fotosik.pl/413/af861320e4bd2640gen.jpg Edytowane 24 Listopada 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.11.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Bardzo sprytne:D Świetny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.11.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Ja jestem za B lub C.A tak wogóle nie jestem za łazienkami w sypialniach tym bardziej że obok jest druga,dla mnie to strata powierzchni i pieniędzy,lepiej zrobić obok pralnie lub kącik do pracy a z łazienki korzystać obok i po problemie z hałasem.Ale to tylko moje zdanie.................http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/chin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.11.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 przy czterech osobach dwie łazienki to po prostu komfort i brak kłótni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 12.12.2013 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dzieki za odpowiedzi, nie było mnie trochę, jak wiadomo, trzeba mieć zdrowie, aby chorować, zwłaszcza w naszych szpitalach ))Problem z projektem D, od Elfir , jest taki, że musiałabym zrobić szafy, bo przechodzenie non stop przez garderobę i widok szmat doprowadziłby mnie szybko do załamania psychicznego. Jakbym miała więcej kasy Natomiast zupełnie nie przeszkadzają mi odgłosy łazienkowe, mam niskie cisnienie i raczej poszukuję sposobów na pobudkę. Mieszkałam już w takim układzie i dźwięki mnie nie ruszają, a nawet nie przedostają się do świadomości. Dwie łazienki muszą być, mój starszy syn w ramach relaksu przesiaduje na kibelku godzinami i raczej młodszy będzie nas odwiedzał w naszej. Myśleliśmy, że to potrzeba odosobnienia, ale nie, bo własny pokój nie wpłynął na zmianę jego przyzwyczajeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts