Wladimir_99 24.11.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Witam! Kupiłem sobie projekt domu. Jednak w projekcie mam np. odgrom a w rzeczywistości ni chcę żeby był robiony. Jest także np. uziom otokowy a myślę że skoro nie mam od-gromu wystarczyła by mi sama sonda. Czy przy takich zmianach będzie problem przy odbiorze domu? Czy trzeba robić projekt po-wykonawczy? I jeszcze jedno czy przy drobniejszych zmianach jak np. jedno gniazdko więcej w pokoju, czy gniazdo w innym miejscu niż w projekcie mogą też mieć wpływ na odbiór domu w przyszłości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 26.11.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Nie wiem czy znajdziesz dom, w którym instalacja jest zrobiona w 100% zgodnie z projektem. Zawsze ktoś gniazda dokłada, przesuwa, likwiduje. To samo z oświetleniem, alarmem, lan, tv. Ważne by było to zrobione zgodnie z obowiązującymi normami.Co do odgromu, to ja bym z niego nie rezygnował. Jeśli teraz cię na niego nie stać to i tak zrób otok,, a odgrom założysz później. A jeszcze inna sprawa, że zamiast otoku powinien chyba być uziom fundamentowy, ale pewien nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 27.11.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Powinien, powinien. Niewykonanie uziomu fundamentowego jest błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 03.12.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Powinien, powinien. Niewykonanie uziomu fundamentowego jest błędem. Zgadza się - tym bardziej, że na etapie budowy nie kosztuje wiele, trzeba tylko dopilnować poprawnego wykonania. Nie rezygnuj z uziomu fundamentowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts