andrzej2424-74 25.11.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam.Jestem w trakcie kupna domu postawionego na granicy działki. Dom został zbudowany w 1956 r..Działka ma szerokość 13,5 m. a dom 8,5 m. , w miejskim planie zagospodarowania terenu działka ma przeznaczenie pod zabudowę wolnostojącą i bliźniaczą. Sąsiednia działka jest niezabudowana i ma podobną szerokość. Zamierzam rozbudować dom, przebudować dach podwyższając go oraz poszerzyć dom w głąb działki po granicy. Czy sąsiad ma prawo zablokować wydanie pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.11.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Ma prawo złożyć zastrzeżenia - a to czy będą uwzględnione, to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej2424-74 27.11.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Dzięki za odpowiedz . Może ktoś z forumowiczów przerabiał to w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewuniaa 12.01.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Witajcie, Mam dom, w którym mieszkam 8 lat, ale moja sypialnia jest za mała, tylko 12 m2. nie mogę jej rozbudowac w tradycyjny sposób, bo juz stoi przepisowe 3 m od granicy działki. Czy znacie jakis inny sposób poszerzenia tego pomieszczenia zgodny z prawem? np jakos z witryn jak w ogrodach zimowych. oczywiście z jakiegos materiału nieprzezroczystego. chodzi mi o poszerzenie niewielkie np 1 czy 2 metrowe na całej szerokości pokoju tj 4 m. Marzy mi się dobudowa bez kopania fundamentów na calej tej szerokości, ale zdaję sobie sprawę, że jako laik mogę pleść farmazonu, dlatego proszę o fachową podpowiedź. Dziękuję za każdą uwagę. Edytowane 12 Stycznia 2014 przez Ewuniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts