Gość mtdeusz 04.12.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 O bardzo ciekawe dane tutaj znalazłem. Ciekawe ile w łapę poszło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bemmek 07.12.2019 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Samsu Fajno się Ciebie czyta , napisz co bieresz na samopoczucie ? musi być dobre i mocno kopać. To co pisałem o zakazaniu palenia węglem to było po prawdzie pół żartem , Ja pale pelletem dymu u mnie z komina nawet podczas rozpalania kotła nie zobaczyszza to u sąsiadów to czasami zasłona dymna przez 15 minut , psa trzeba do domu zabierać jak sąsiady rozpalają kopciuchy .U nas w górach w mej okolicy 1/3 domostw posiada swój kawałek lasu , drewno na opał to koszt paliwa do piły i parę godzin ciężkiej pracy .Pale pelletem a czasami dogrzewam kominkiem z płaszczem wodnym który ogrzewa dwa pokoje , w kominku palę swoim bukiem którego sam ścinam co roku każdego Listopada. Co do kurnej chaty to ogrzewam ponad 200m2 mam pół hektara lasu i 68arów pastwiska ,wszystko po kosztach licząc warte półtora bańki Edytowane 7 Grudnia 2019 przez Bemmek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 08.12.2019 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2019 326 stron... i wiecej bedzie, a smrod na zewnatrz ten sam. eeeh.., ja mam 163 strony . U mnie z roku na rok jest coraz lepiej , nie jest idealnie , ale lepiej... w tym roku np sąsiedzi palący rok w rok liście , nie odpalili swojej 200L beczki i nie snuli przez tydzień smrodu po okolicy , mają jeszcze kominek i czasem go używają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.12.2019 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 326 stron... i wiecej bedzie, a smrod na zewnatrz ten sam. eeeh.., Jak zazną obowiązywać te uchwały anty smogowe to powinno się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 09.12.2019 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 To pozytywnie...u mnie niestety nie i nikt z tym nic nie moze zrobic [ATTACH=CONFIG]437970[/ATTACH] To idź z pretensjami to tych, którzy dawalai certyfikaty ekologiczne kopciuchom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 09.12.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 To pozytywnie...u mnie niestety nie i nikt z tym nic nie moze zrobic [ATTACH=CONFIG]437970[/ATTACH] ilość stron można zmienić --> ustawienia --> następnie z lewej strony w słupku z czerwonymi nagłówkami zjedz w dół do moje ustawienia --> usatawienia zaawansowe --> zjedz niżej do opcje wyświetlania tematów i tam rozwiń menu ilość postów na jednej stronie -->40 --> zjedz niżej --> zapisz zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 09.12.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Jak zazną obowiązywać te uchwały anty smogowe to powinno się poprawić. O ile spadnie ilość starych kopcących na całą drogę na czarno diesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 09.12.2019 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 https://fakty.interia.pl/swiat/news-el-confidencial-strajki-klimatyczne-sa-powiazane-z-duzym-biz,nId,3374046 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.12.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Hm... a to oni smrodza? Wiesz... sa w Polsce kopcace diesle z Euro 5... Mam miec pretesje do producenta? Diesle producent wypuścił Euro 5 jak kopcą to miej pretensje do Januszów. A kopciuchy producenci i laboratoria wypuszczali kopcące na całą okolicę, to miej do nich pretensje, że dopuścili te pudła do obrotu i w instrukcji wpisywali kopcić od dołu na całą okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 11.12.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Diesle producent wypuścił Euro 5 jak kopcą to miej pretensje do Januszów. A kopciuchy producenci i laboratoria wypuszczali kopcące na całą okolicę, to miej do nich pretensje, że dopuścili te pudła do obrotu i w instrukcji wpisywali kopcić od dołu na całą okolicę. Ostrzegałem cie przed dyskusją z ........... ale z ciekawości z ukrycia poczekam na rozwój .:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.12.2019 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 mmm... i ci producenci zmuszaja ludzi do zakupu kotlow, palenia wegla... i nie tylko. Interesujace. A producenci samochodów zmuszają ludzi do kupowania samochodów???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radomir78 11.12.2019 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 na to sie zanosi, koncepcja niby ok, ale kto opłaci ludziom rachunki za gaz lub prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 11.12.2019 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 No jest tu na forum gościu z Tychów który dał się zbajerować na podłaczenie domu pod PEC i teraz miesięczne rachunki za ogrzewanie domu dostaje po 1400 zł , to jest walka ze smogiem ja wysiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 12.12.2019 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 To co on szałas ogrzewa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 12.12.2019 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 O ile spadnie ilość starych kopcących na całą drogę na czarno diesli. raczej te disle niewiele robią a sąsiad za oknem wkółko napierdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.12.2019 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 To co on szałas ogrzewa ? W bloku za 90 m2 z sieci miejskiej za CO i podgrzanie CWU miesiąc w miesiąc (wiosna, jesień lato, zima) płacę 300 zł, 3600 rocznie. W dwa razy większym domu z własnym kotłem rocznie wychodzi około 1500 czyli miesięcznie około 125 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 12.12.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 Nie porównuj technologii w jakiej wykonany jest Twój dom a blok to raz. Straty przesyłowe z ciepłowni to dwa. Sprawność urządzeń to trzy. W bloku nie interesuje Cię nic (dzwonisz i ma być zrobione bo za to płacisz ) , w domu jak popsuje się pompka CO to nikt tego za Ciebie nie naprawi. A i co najważniejsze utrzymanie zarządu spółdzielni mieszkaniowej też kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.12.2019 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 W bloku nie interesuje Cię nic (dzwonisz i ma być zrobione bo za to płacisz ) , w domu jak popsuje się pompka CO to nikt tego za Ciebie nie naprawi. A i co najważniejsze utrzymanie zarządu spółdzielni mieszkaniowej też kosztuje W kosztach energii masz tylko i wyłącznie sam nośnik - zgodnie z prawem energetycznym nie można tu doliczać żadnych innych kosztów. Utrzymanie węzła cieplnego czy zarządu masz w innej pozycji. Natomiast cena jest horrendalna. Chyba, że to nieocieplona wielka płyta. Normalnie w blokach opłaty za ogrzewanie mieszczą się w 2zł/m2/mies czyli za 90m2 wychodzi 2160zł (i zazwyczaj z tego zwroty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 12.12.2019 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 No nie do końca bo jeszcze 5 lat temu mieszkałem na blokach i za 60 metrowe mieszkanie płaciłem ok 3 tys za rok plus dopłata przeważnie 0k 1 tys zł za zwiększone zużycie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 12.12.2019 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2019 Spółdzielnia spółdzielni nie równa. Podobnie jest ze wspólnotami. Mieszkania zewnętrzne to inna bajka niż środkowe jeśli chodzi o ogrzewanie. Także nie ma co rozpisywać że tu kosztuje tyle a tam inaczej. Faktem jest że "łoją" ludzi na potęgę bo muszą łoić żeby na wszystko wystarczyło. Wydatki rozbije się na tysiące ludzi , wtedy tak nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts