Arturo1972 26.02.2021 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 To kiedy betonem zalejesz komin do którego jest podłączony ten bezklasowy kominek - acz nie - sorki - kominek szalunkiem obstaw i zalej komin razem z kominkiem. Zakaz palenia paliwami stałymi i egzekwowanie tego a komin, rozróżniasz pojęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 26.02.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Arturek ze swojego kominka sobie wpuść do domu , aaa i nie wciskaj kitu że nie używasz kominka.Następny OPONIARZZakaz palenia paliwami stałymi i egzekwowanie tego a komin, rozróżniasz pojęcia ? Ja skąd – ministrantem nie byłem i nikt mi komina nie czyścił oraz z przyzwyczajenie i tym wywołanego upodobanie - nie zamierzam i nie biorę od przodu na kolanach oraz w pacholczym skłonie nie daję od tyłu, więc słucham – oświeć mnie - kto wie może argumenty twoje przekonają mnie i jak wielu tu takich jest, to i ja takim się stanę a w tedy jak nic na PC mi stanie. Nie ich a ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 26.02.2021 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Zakazać i egzekwować zakazy. Za złamanie zakazu, 5tys.zl,do skutku. Może jeszcze jakiś płot kolczasty postawić i komin z elektrofiltrem dla nieposłusznych. Zakaz palenia paliwami stałymi i egzekwowanie tego Trują cię na każdym kroku a ty boisz się dymu w którym wędzi się wędliny. Edytowane 26 Lutego 2021 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 26.02.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Może jeszcze jakiś płot kolczasty postawić i komin z elektrofiltrem dla nieposłusznych. Wystarczy taki dron,w powiecie gliwickim często lata: I mandaty,trzeba uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 26.02.2021 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Wystarczy taki dron Nie tak szybko. Każda osoba fizyczna ma prawo zakładać, że jej prywatność nie jest naruszana. Dlatego też w przypadku podejrzenia wystąpienia naruszenia jej praw dysponuje ona uprawnieniami, np.: - zgłoszenia naruszenia do Prezesa UODO, - wniesienia wobec komendanta roszczenia o naruszenie dóbr osobistych, o których mowa w art. 23 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny34 - zgłoszenia przekroczenia lub niedopełnienia obowiązków do Prokuratury - itd. I mandaty,trzeba uczyć. Trzeba ludzi edukować a nie karać. Od dziecka widział dym z komina i myśli że tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 26.02.2021 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Zakaz palenia paliwami stałymi i egzekwowanie tego a komin, rozróżniasz pojęcia ? Hajcowałeś w kominku w te mrozy aż huczało. Większość tak robiło. Wy to nazywacie przepalaniem dla klimatu. Na wiosnę napiszesz że sezon kosztował Cię 1000 zł razem z CWU . Znamy Cię Arturek. Tego syfu co tu odstawiłeś na forum nie zmyjesz niczym. Nawet zmianą profilu na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 26.02.2021 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 A co mnie obchodzi jakaś prywatność zadymiarza.???Jak dymi to mandat, podatek od zadymiania a jak mu nie pasuje to niech se trzyma swój dym na podwóżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 26.02.2021 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Hajcowałeś w kominku w te mrozy aż huczało. Większość tak robiło. Wy to nazywacie przepalaniem dla klimatu. Na wiosnę napiszesz że sezon kosztował Cię 1000 zł razem z CWU . Znamy Cię Arturek. Tego syfu co tu odstawiłeś na forum nie zmyjesz niczym. Nawet zmianą profilu na nowy. Tylko zakaz ogrzewania paliwami stałymi nas uratuje i duże mandaty za złamanie takiego zakazu i wnikliwe egzekwowanie tego. Myślę, że pierwszy 5tys.zl ,następne odpowiednio większe Ja nie muszę grzać kominkiem, za drogo wychodzi Edytowane 26 Lutego 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 26.02.2021 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Dzisiaj są to już niedobitki i moja "misja Mesjasza" już nie jest potrzebna Aś z tym pojechał – Gggdzieeżżż tam – twoje misja dopiero co właściwego kształtu nabiera – sorki – opacznie cię pojmowałem – ale w ramach materiału szkoleniowego jak z wrogiem postępować należy – doklej to sobie : do tego : NIE ICH A CIEBIE. Wystarczy taki dron,w powiecie gliwickim często lata. I mandaty,trzeba uczyć. I czego takiego drona na OPONIARZY nie wyślesz – u mnie do tego jeszcze lotne laboratoria na samochodach mają – tak więc uzbrojeni są po zęby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 26.02.2021 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 I czego takiego drona na OPONIARZY nie wyślesz – u mnie do tego jeszcze lotne laboratoria na samochodach mają – tak więc uzbrojeni są po zęby. Myślę, że po calkowitym zakazie taki dron będzie wszędzie i nie tylko jeden bo to będzie łatwa i duża kasa dla budżetu gminy. I bardzo dobrze, niech latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 26.02.2021 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 A co mnie obchodzi jakaś prywatność zadymiarza.??? Jak dymi to mandat, podatek od zadymiania a jak mu nie pasuje to niech se trzyma swój dym na podwóżu.Tylko zakaz ogrzewania paliwami stałymi nas uratuje i duże mandaty za złamanie takiego zakazu i wnikliwe egzekwowanie tego. Myślę, że pierwszy 5tys.zl ,następne odpowiednio większe Skoro już i wspólny język macie – to jak z tego potomstwo będzie wasze wyglądało ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 26.02.2021 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) tak więc uzbrojeni są po zęby. Nie tylko oni. Ojciec też trzyma na czarną godzinę procę. Edytowane 26 Lutego 2021 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 26.02.2021 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Skoro już i wspólny język macie – to jak z tego potomstwo będzie wasze wyglądało ??? Nie sądzę, że mamy wspólny język bo ja optuję za całkowitym zakazem ogrzewania paliwami stałymi. Jak ktoś się tym jara, to powtórzę: Komin spalinowy skierować do wnętrza domu. Ty możesz zrobić podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 26.02.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Nie tylko oni. Ojciec też trzyma na czarną godzinę procę.Nam czego się peniać – Ooonee mogą wleźć – i te latać se mogą – a co jak ładunek będą miały podczepiony – spadnie na dach albo wpadnie do komina i gotowe : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?369225-Ku-przestrodze Do tego oskarżyć mogą o znęcanie się nad zwierzętami przecież. Tak że drżyjcie OPONIARZE – wasz koniec nadejdzie już wkrótce.Komin spalinowy skierować do wnętrza domu. Ty możesz zrobić podobnie.Hajcowałeś w kominku w te mrozy aż huczało. Większość tak robiło. Wy to nazywacie przepalaniem dla klimatu. Na wiosnę napiszesz że sezon kosztował Cię 1000 zł razem z CWU . Znamy Cię Arturek. Tego syfu co tu odstawiłeś na forum nie zmyjesz niczym. Nawet zmianą profilu na nowy. Tak/tak – jak już o tym pisałem, więc po co mam się powtarzać - acz sorki – nie – zaś źle rozpoznałem – z nową mutacją OPONIRZA mam tu do czynienia – coś czułem, że zalatuje ale skąd mi to wiedzieć było, że to tak szybko działa – ale/ale zaraz - wszak OPONIARZE już dużo wcześniej się skrzyżowali, Noo kto wie – Noooo ktoo wiee – kiedy wierszem bluzgać zaczniesz, by było na pewno wiadomo coś jest : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8028695&viewfull=1#post8028695 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 26.02.2021 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 (...)Dwóch zomowców na patrolu było – tam w górach gdzie ich szkolili jak Solidarność mają mordować – patrzą w niebo i faceta na lotni widzą lecącego – jeden do drugiego gada – popatrz ile w tym roku się tych dziwnych ptaków na lęgło – a drugi – no wczoraj cały magazynek z kałacha w takiego wywaliłem zanim człowieka puścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.02.2021 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2021 Nie tak szybko. Każda osoba fizyczna ma prawo zakładać, że jej prywatność nie jest naruszana. Dlatego też w przypadku podejrzenia wystąpienia naruszenia jej praw dysponuje ona uprawnieniami, np.: - zgłoszenia naruszenia do Prezesa UODO, - wniesienia wobec komendanta roszczenia o naruszenie dóbr osobistych, o których mowa w art. 23 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny34 - zgłoszenia przekroczenia lub niedopełnienia obowiązków do Prokuratury - itd. Trzeba ludzi edukować a nie karać. Od dziecka widział dym z komina i myśli że tak musi być. Ja na ten przykład mam mcną śrutówkę i nie wahałbym się jej użyć . jeden dwa strzały i po zabawie a niech sobie szukają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 28.02.2021 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Napiszę coś z własnego doświadczenia. Palić w kotle od góry, czyli dobrze, to sztuka. - Aaa Boo pewnie żeś o tym nie wiedział : 28-11-2007 Last Rico Zarejestrowany Jan 2006 Ekonomiczne spalanie węgla kamiennego https://forum.muratordom.pl/showthread.php?100061-Ekonomiczne-spalanie-w%C4%99gla-kamiennego&highlight=ekonomiczne+spalanie+w%C4%99gla+kamiennego i o tym też : 23-01-2012 nilsan Zarejestrowany Dec 2010 Ekonomiczne spalanie paliw stałych https://forum.muratordom.pl/showthread.php?195149-Ekonomiczne-spalanie-paliw-sta%C5%82ych&highlight=ekonomiczne+spalanie+paliw+sta%C5%82ych Przy węglu, to loteria. - Aaa Boo pewnie żeś o tym nie wiedział, że na próbę zawsze się jeden albo dwa worki kupuje. Co kopalnia, czy ściana, to miód, lub syf. - J/W. Nawet przy najlepszej wiedzy. - J/W. Oooo - antracycie / koksie / błękitnym węglu – też pewnie pierwsze słyszysz, bo klaudiusz_x - Lider FORUM – Zarejestrowany Feb 2011 Posty 4.017 Podobnie ze śmierdzielami 5 klasy z podajnikiem. - Albo śmieciuch – Albo z podajnikiem 5 klasy – Noo będąc - klaudiusz_x - Lider FORUM – Zarejestrowany Feb 2011 Posty 4.017 – z takim stażem doświadczeniem i wiedzą – chyba już naj wyższy czas tak proste rzeczy rozróżniać. Na papierze super. - See najpierw popatrz za tym – co to jest 5 klasa kotła – na czym to polega i o co w tym chodzi a dopiero później o tym w taki sposób pisz, bo certyfikat kotła nie ma nic wspólnego z tym kto i jak oraz czym będzie jarać w nim – np. granulatem z opon. Tak, bo przy ateście wyselekcjonowany węgiel czy pellet w zależności od kotła. - Paliwa są certyfikowane i jeśli ktoś paliwo kupuje w sklepie albo na składzie – to nie ma że sam se opon namielił i se nim jarać może, bo ma kocioł 5 klasy. Można sobie skombinować pc pw za cenę najtańszego śmierdziela 5 klasy z marketu, który spokojnie radzi sobie przy -20. - Zamiast tak gadać – POKAŻ – albo – ROZDAWAĆ ZACZNIJ. Jeśli jednak ktoś lubi przepłacać 10x, to potem ma kryzys – Noo trudno by było inaczej skoro nie ma się dostępu do tej WIEDZY TAJEMNEJ. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8028158&viewfull=1#post8028158 Śmieciuchy 5 klasy także walą syfem. - J/W. Mniejszym, ale jednak. - https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8028481&viewfull=1#post8028481 Najbardziej to czuć latem. Gdzie nie zajdziesz, to wali dymem. A takie są eko. - Nie myślałeś by się do Krakowa przeprowadzić – Nooo chociaż na lato a na zimę byś na swoje stare śmieci wracał. To już lepiej palić w takich okresach od góry. - W podajnikowych na groch i pellet oraz Ds-ach – TEŻ – a już wiem - klaudiusz_x - Lider FORUM – Zarejestrowany Feb 2011 Posty 4.017 – Noo Taak – Noo Taak. Krócej dymku i można wyjść do grodu bez trucia z własnego komina. - Nooo przecież ty PC masz – to jak chcesz się truć spalinami z własnego komina – pewnie jak ten tu piszesz – czyli jesteś OPONIARZEM kolejnym : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8028781&viewfull=1#post8028781 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8028473&viewfull=1#post8028473 Mam sąsiada ze smieciuchem 5 klasy. - Znaczy się wiesz to, bo ci pokazywała czy wiesz bo znasz się na tym jak przystało na : - klaudiusz_x - Lider FORUM – Zarejestrowany Feb 2011 Posty 4.017 i w związku z tym wyże przytoczone. Mieszka niżej niż ja, dlatego widzę jego komin na tle lasu. - Aaaa to ciekawe – a gdy by wyżej mieszka – to co w tedy by nie było widać. To zawsze kopci. No chyba że są duże mrozy. - Znaczy się jak – do ciepłych krajów się wyprowadza czy na ogrzewanie prądem przechodzi. Ponadto latem, kiedy tam idę, zawsze smród z komina z jednej strony domu. - Aaaa co z pozostałymi trzema stronami i jeśli o wiatr chodzi to u was zawsze tylko z jednej strony wieje. Jest minimalnie mniej uciążliwy, niż że śmieciucha bez klasy z dmuchawą. - Oooo a o tym skąd wiesz i na podstawie czego takiego twierdzenia używasz – no chyba, że zaś, bo - klaudiusz_x - Lider FORUM – Zarejestrowany Feb 2011 Posty 4.017 – to sory. Generalnie, jest lepiej. Ale nadal to śmieciuch i gówno kociol.- Noo Taak – Noo Taak – trudno się z tobą tu nie zgodzić zwłaszcza jak powyższe się na uwadze ma i niech tak zostanie, bo że - klaudiusz_x - Lider FORUM – Zarejestrowany Feb 2011 Posty 4.017 – tak napisał i dlatego tak jest. Na zakończenie tego – jeśli nie PC – to może sąsiadowi to załatwisz : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?195149-Ekonomiczne-spalanie-paliw-sta%C5%82ych&p=7882616&viewfull=1#post7882616 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2021 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Ban na 7 dni dla mtdeusz za obrażanie forumowiczów. Długość bana wynika z recydywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 28.02.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Na zakończenie tego – jeśli nie PC – to może sąsiadowi to załatwisz : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?195149-Ekonomiczne-spalanie-paliw-sta%C5%82ych&p=7882616&viewfull=1#post7882616 Szukam zakończenia tej historii i nie znalazłem. Można prosić o wskazówkę gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 28.02.2021 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Szukam zakończenia tej historii i nie znalazłem. Można prosić o wskazówkę gdzie szukać?Nie za bardzo jest to zrozumiałe dla mnie – ale – jak w podany link klepniesz i poczytasz co jest dalej – w tej kwestii jest tylko tyle i nie ma nic więcej – choć jeśli chcesz tą sprawę zbadać w szerszym aspekcie – luknij na to : https://www.google.com/search?q=wzrost+cen+ogrzewania+2020&oq=wzrost+cen+za+ogrzewanie+&aqs=chrome.1.69i57j0i22i30.14642j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts