painless 30.11.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Dzień dobry,otrzymałem ofertę zakupu kotła jednofunkcyjnego kondensacyjnego z zamkniętą komorą spalania. Mój hydraulik mi go poleca. Cena: 5000 zł wraz z zasobnikiem na wodę o pojemności 100 l.Chciałbym Was zapytać, czy to dobry kocioł, czy warto go nabyć i czy cena jest rozsądna.Dziękuję z góry za Wasze opinie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 02.12.2013 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam, podbijam temat i proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 02.12.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 jeśli chodzi o firmę to najwyższa półka razem z buderusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.12.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 setka to kociołek niskobudżetowy, szału nie ma ale też nie ma się do czego przyczepić, zawsze to znajomi widzą że masz V... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 03.12.2013 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 setka to kociołek niskobudżetowy, szału nie ma ale też nie ma się do czego przyczepić, zawsze to znajomi widzą że masz V... Mnie nie zależy na tym, by znajomi widzieli i wiedzieli, że mam kocioł Viessmann'a. Zależy mi na zakupie dobrego, oszczędnego kotła w rozsądnej cenie. Ten, w cenie 5000 zł, jest podobno aktualnie w promocji. Tak mi mówi mój hydraulik. Sądzę, że nie "ściemnia", bo w sklepach internetowych widziałem te same kotły w podobnych cenach. Piszesz jednak, że szału nie ma. Co masz na myśli? Piszesz, że kociołek niskobudżetowy... Wyjaśnij też to proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 03.12.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 To kociol najprostszy z mozliwych.Po prostu absolutne minimum.Za 5kpln mozna kupic cos bardziej zaawansowanego, tyle ze nie ze znaczkiem V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
painless 03.12.2013 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 To kociol najprostszy z mozliwych. Po prostu absolutne minimum. Za 5kpln mozna kupic cos bardziej zaawansowanego, tyle ze nie ze znaczkiem V. Witaj, o taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki. Pisząc o czymś bardziej zaawansowanym, ale bez znaczka V, co mógłbyś zarekomendować? Czy lepiej iść w kierunku właśnie czegoś bardziej nowoczesnego? Ja się na tym nie znam, a nie chciałbym, żeby mój hydraulik podejmował za mnie decyzje i w najgorszym wypadku naciągał mnie na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.12.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 ... Piszesz jednak, że szału nie ma. Co masz na myśli? Piszesz, że kociołek niskobudżetowy... Wyjaśnij też to proszę. To co mistalova napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjan 15.12.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ja mam Vissmana od roku i psuje się non stop, naprawdę odradzam, a miał się nie psuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmo79 15.12.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 100 jest produktem na nasz rynek w Niemczech go nie spotkasz Kociołek jak jest dobrze podpięty to śmiga. Ma dwie wady: 1. Plastikowy zawór przełanczający pomędzy CO i CWU - często się psują. 2. Pompa obiegowa - nie nadaje się samodzielnie do większych domów - instalacji pomimo mocy kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 15.12.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Jezeli nie musimy miec znaczka V... to lepiej poszukac czegos w stylu Immergasa, Junkersa, Beretty, itp.Generalnie duzo zalezy od typu instalacji i tego co oczekujemy od kotla. Ps co do zaworu trojdrogowego w kotle, to relatywnie czesta usterka w kazdym kotle.Na forum sa posty nt. zawieszania sie zaworu w wielu kotlach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 15.12.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 ... 2. Pompa obiegowa - nie nadaje się samodzielnie do większych domów - instalacji pomimo mocy kotła a w którym się nadaje? i o jakich dużych domach mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts