tereska77 30.11.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Witajcie! Nie wiedzialam, gdzie zalozyc ten temat, jesli jest w zlym miejscu, prosze o przeniesienie. Kupilam w sklepie internetowym LM plytki do kotlowni i garazu, razem 35 paczek. Dzisiaj dostalam maila, ze zamowienie zostalo przekazane kurierowi, wiec pewnie w poniedzialek plytki dotra. Tylko teraz zaczelam sie zastanawiac, czy kurier nie bedzie robil problemow? Mam na mysli rozladunek w konkretne miejsce. Czy kurier ma obowiazek sam wszystko rozladowac czy moze sie zafochowac i powiedziec: "prosze sobie ponosic"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Ja swoje płytki zamawiałam też przez internet i to była zapakowana paleta. Kurier ma mały wózek widłowy, którym zdjemie palete i wjedzie na działkę. Ale nie będzie wnosił do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 30.11.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Dzieki Elfir.Ale ze mnie prawdziwa blondyna, nie pomyslalam, ze to na palecie bedziehttp://forum.barcis.pl/images/smilies/biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 a jak liczyli wysłkę to nie miałaś do wyboru - paleta dla masy powyżej iluś tam kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 30.11.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Nie, niczego takiego nie bylo, dlatego nawet nie pomyslalam o tej palecie.Sprawdzilam na ich stronie i powyzej 100kg jest: Przesyłka paletowa (każdy z wymiarów mniejszy od 200 cm) A dalej:Wszystkie paczki które nie przekraczają wagi 31,5 kg i których każdy z wymiarów jest mniejszy niż 200 cm dostarczane są pod wskazany adres. Pozostałe przesyłki należy odebrać z samochodu kurierskiego. Czyli ze sama mam wozek widlowy kolowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 nie kupowałam w LM, ale ze sklepów internetowych i zawsze wózkiem wjeżdzał kurier na posesję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 01.12.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Zazwyczaj jest to samochód z winda . Wjeżdża pod dom . Paleciakiem wywozi płytki na windę . I dalej to zależy od podłoża . Paleciak ma małe kolka , jeśli jest twarde i równe podłoże , to dojedzie wszędzie . Jesli nie , to można zbudować prowizoryczna drogę z kilku desek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 01.12.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Mam podobne doświadczenia - z samochodu przesyłkę wyjmuje kurier, a jak jest to paleta, to wydobywa ją w miejscu wskazanym przeze mnie. U mnie jest możliwość wjechania za dom nawet dużym samochodem. Otwieram bramę, jak podjeżdża kurier to wychodzę, zapraszam do wjechania na posesję i mówię, że jak da radę, to poproszę o wyładunek w sąsiedztwie tarasu. Parę razy było tak, że kurier wyładował przesyłkę paleciakiem bezpośrednio na taras - to już pozostawiam do jego decyzji, bo to on wie, czy swoim samochodem może tak podjechać i jak wysoko ma "pakę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 01.12.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Sprawdź dokładnie ich stan, moja ostatnia dostawa-nie sprawdziłam przy kurierze, mimo że paczka była pognieciona, uwierzyłam na słowo--30% paczki na śmietnik. Witajcie! Nie wiedzialam, gdzie zalozyc ten temat, jesli jest w zlym miejscu, prosze o przeniesienie. Kupilam w sklepie internetowym LM plytki do kotlowni i garazu, razem 35 paczek. Dzisiaj dostalam maila, ze zamowienie zostalo przekazane kurierowi, wiec pewnie w poniedzialek plytki dotra. Tylko teraz zaczelam sie zastanawiac, czy kurier nie bedzie robil problemow? Mam na mysli rozladunek w konkretne miejsce. Czy kurier ma obowiazek sam wszystko rozladowac czy moze sie zafochowac i powiedziec: "prosze sobie ponosic"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 01.12.2013 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Czarno to widzehttp://forum.barcis.pl/images/smilies/mdlosci.gif Mialam nadzieje, ze moze moja mama bedzie jutro w domu, ale niestety pracuje do 14-tej, siostra wraca po 15-tej. Od rana do 14-tej bedzie tylko tata i tu zaczyna sie problem.... Nie chce sie wdawac w szczegoly, wolalabym po prostu, zeby nie on to odebral, bo na pewno mi przesylki nie sprawdzi. Sprobuje rano zadzwonic do centrali, moze uda mi sie dogadac odnosnie godziny doreczenia, bo wolalabym, zeby siostra byla osoba, ktora to odbierze.Przesylke przywiezie DHL.... nasz lomzynski oddzial to po prostu porazka... Poczytalam sobie przed chwila opinie, na 64 pozytywnych jest tylko 11http://forum.barcis.pl/images/smilies/frown.gifChyba nic juz wiecej nie zamowie, jesli nie bede mogla byc przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 01.12.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Zazwyczaj paczki z płytkami maja zabezpieczone narożniki czymś miękkim , po czym owija się folia cala paletę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 01.12.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Uzgodnilam z rodzinka, co maja robic. Mam nadzieje, ze kurier wczesniej do mnie zadzwoni lub uda mi sie dodzwonic do centrali.Dam Wam jutro znac jak poszlo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.12.2013 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Plytki jeszcze nie dotarly.... Maja byc dzisiaj:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.12.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 No i jak, niezniszczone? W jakim sklepie internetowym robiłaś zakupy? -bo ja mam 4 łazienki... Plytki jeszcze nie dotarly.... Maja byc dzisiaj:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.12.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) moją pralkę, lodówkę, inne agd przed laty przywożono takim ręcznym paleciaczkiem, potem windą do mieszkania, i ustawiono co do cm w mieszkaniu Zazwyczaj jest to samochód z winda . Wjeżdża pod dom . Paleciakiem wywozi płytki na windę . I dalej to zależy od podłoża . Paleciak ma małe kolka , jeśli jest twarde i równe podłoże , to dojedzie wszędzie . Jesli nie , to można zbudować prowizoryczna drogę z kilku desek . Jakich płytek radziłbyś unikać, bo przez internet to nie widać, że są niewymiarowe?? Co polecałbyś? Pozdrawiam Edytowane 4 Grudnia 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.12.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 No i jak, niezniszczone? W jakim sklepie internetowym robiłaś zakupy? -bo ja mam 4 łazienki... Dojechaly:wiggle: Niestety pomimo dobrych checi kuriera, nie dal rady wjechac mi z tymi plytkami do garazu (piach). Zostawil przy schodach, a potem sasiad widlakiem przewiozl je do garazu. Siostra i kurier probowali chociaz paczki policzyc, czy sie zgadza, ale tak zapakowane, ze ni ch.... sie nie dalo;) Poza tym juz ciemno bylo, wiec nawet nie wiem czy dostalam to co zamowilam:rolleyes: Masakra:D No ale takie uroki budowania na odleglosc. Podejrzewalam, ze nikt ich nie rozpakuje do naszego przyjazdu na swieta, no chyba, ze moja mama bedzie bardzo ciekawa;) Plytki kupione w Leroy Merlin. O jakosci, wygladzie i ewentualnych uszkodzeniach, wypowiem sie , jak zobacze:) To moj pierwszy taki zakup "bez macania", wiec na razie tylko kotlownia i garaz. Plytki do lazienek jednak musze najpierw zobaczyc w realu. Co do dostawy, to gdy zamawialam, mieli akurat promocje i na plytki i na dostawe, przy zakupach powyzej 500zl, kurier tylko 19zl, wiec doszlam do wniosku, ze nawet jesli plytki beda nie takie jak na zdjeciu, to przezyje. Jedynie jesli chodzi o czas dostawy, to troche w ciula wala, bo na stronie jest informacja, ze 2-6 dni roboczych, w mailu napisali, ze 10 dni roboczych, a kurier mial je dopiero wczoraj, po 12 dniach. Ten sobotni mail to tez byla sciema, bo to byl tylko list przewozowy, a nie przesylka:o No ale na czasie mi nie zalezalo, wiec nie wnikalam. Kurier dzwonil wczoraj, chcial przywiezc, ale powiedzialam, ze nie ma szans przed 15-ta, wiec umowilismy sie na dzisiaj. Bez zadnych zlosci, jak to nieraz bywa, wszystko grzecznie i milo:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.12.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 LM uznaje reklamacje . Jeżeli po otwarciu paczki , okaże się , ze wszystkie są uszkodzone , to składasz kartonik z powrotem i odwozisz do sklepu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.12.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Jakich płytek radziłbyś unikać, bo przez internet to nie widać, że są niewymiarowe?? Co polecałbyś? Pozdrawiam Zwróć uwagę na to , aby całość płytek do danego pomieszczenia , była w tej samej grupie kalibracji . Oznaczenia są cyfrowe ( 1 , 2 ,3 itd ) lub alfabetyczne ( A , B ...) . Na każdej paczce ma być takie same oznaczenie . Napisy znajdziesz na boku opakowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.12.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 ja raz zamówiłam w LM i czas oczekiwania powalił mnie na łopatki. Więcej tego błedu nie powtórzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 05.12.2013 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jesli komus zalezy na czasie, to faktycznie moze sie zdenerwowac, bo niby dostawa w ciagu 2 do 6 dni, a w rzeczywistosci ponad 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts