Gość Antkowa 30.11.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Zastanawiam się nad zakupem działki ( w dobrej cenie ) o wymiarach jak w tytule - 24 dł, 45 szer. Co myślicie o takich wymiarach ( wjazd na działkę od zachodu ) ? Planujemy wybudować Antka http://extradom.pl/projekt-domu-antek-wariant-a-bez-garazu-WRD1245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 normalnie działki mają 20-21x30 m, wiec twoja jest po prostu większa. Ale dom całkowcie zamknięty będzie od strony południowej - nie szkoda światła?Nie lepiej inny projekt, bardziej wydłużony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 30.11.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Jesli kupimy tą działkę to wyrównamy kuchnię z salonem i wtedy dołożymy okno od strony południowej. W ostateczności można dodać okna i taras na stronę południową, widziałam taką wersję Antka. W innym wątku padło pytanie o odległości od drogi i wszyscy piszą o 8-10 m, w przypadku działki o długości 24 m ciężko odsunąć się od drogi o 10 m, bo niewiele zostanie z tyłu, stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.11.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 ja mam dom 4 m od drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 01.12.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Teraz mieszkam 30 m od drogi, w zimę jest mnóstwo odśnieżania więc myslałam że im bliżej drogi tym lepiej ( oczywiście mało ruchliwej ) i trochę mnie zaskoczyły odpowiedzi ludzi , no ale to już temat na inny wątek Co do samego projektu to po wielu przemyśleniach padło na Antka , rozważaliśmy jeszcze kilka innych parterówek ok 100 m np. Z8 , ale tam układ pomieszczeń jest niemal identyczny, więc chyba pozostaje dołożyc okna od południa. Dzięki Elfir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szb 02.12.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 jeśli dobrze rozumiem to ani z boku miejsca nie będziesz miał, ani z tyłu (8m) ani z przodu.jeśli nie zależy Ci na zagospodarowaniu działki to spoko, ale jeśli chcesz mieć kawałek ogródka to bym się poważnie zastanowił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.12.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ja mam dom 4 m od drogi a ja mam 30m.Kto ma lepiej moi kochani???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 02.12.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Dlaczego ? Jeśli dom wybuduję 4 m od północy to sporo miejsca będzie z boku od strony południowej. Fakt, że za domem miejsca będzie niewiele , ale mało kto ma przestrzeń z kazdej strony. Działka jest przy bocznej ulicy, można spokojnie zrobić część prywatną z boku, czyli właśnie od południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 02.12.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 a ja mam 30m.Kto ma lepiej moi kochani???. To zalezy co kto lubi i w jakim miejscu jest działka, jeśli przy ruchliwej ulicy to lepiej odsunąć dom od drogi. Teraz też mam 30 m od drogi, drugi dom planuję wybudować w odległości 6 m - jesli zdecyduję się na zakup tej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.12.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 normalnie działki mają 20-21x30 m, wiec twoja jest po prostu większa. Ale dom całkowcie zamknięty będzie od strony południowej - nie szkoda światła? Nie lepiej inny projekt, bardziej wydłużony? Na początku przeczytałem normalne działki ale jeśli już.Skąd ta wiedza tajemna z tymi rozmiarami normalnie???Antka wedle stron świata można modyfikować.tak by taras itp. były tam gdzie być powinny.Skoro chcą Antka to gdzie problem???Z igły widły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.12.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 To zalezy co kto lubi i w jakim miejscu jest działka, jeśli przy ruchliwej ulicy to lepiej odsunąć dom od drogi. Teraz też mam 30 m od drogi, drugi dom planuję wybudować w odległości 6 m - jesli zdecyduję się na zakup tej działki. To co wymusza usytuowanie terenu zmienić już nie można ale projekt chałupy musi być tym gdzie adoptujący i siedzący przy nim inwestor w czasie adaptacji dojdą do konsensusu by na tarasie w lecie nie siedzieć w swetrze gdy słonko zajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Dlaczego ? Jeśli dom wybuduję 4 m od północy Zlikwiduj okna od północy i dostaw na 3 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 wiekszośc działek budowlanych ma ok 700-800 m2 w terenach podmiejskich. Stąd, jak się popatrzy na projekty gotowe, większośc jest przygotowana na działki ok. 19-21 m szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 02.12.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Rozważałam inne parterówki ok 100 m, np. Z8 czy Agis ( lustro ) ale układ jest bardzo podobny, więc chyba najrozsądniej będzie po prostu dołożyć okna od południa. Na północ nie ma żadnych okien ( ewentualnie jedno w łazience ) , pokoje dzieci na wschód, nasza sypialnia i kuchnia na zachód - to chyba nie jest zły układ ? Gdyby dodać okna tak jak jest w Agis ? http://www.dobredomy.pl/projekt/agis?gclid=CJGVp_jakbsCFUhb3godzUAAyA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts