GraMar 04.12.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Witam.Mam dosyć, może pomożecie i wskażecie LEGALNĄ DROGĘ uzyskania takiego prądu?Budowlany, przez prywatną usługę w państwowej/?/spółce- jeden miesiąc.... A teraz piekło!! Jeśli ktoś z Was ma pomysły na rozwiązanie tego węzła-proszę o @ Edytowane 4 Grudnia 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.12.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Nie wiem, czy dobrze zrozumialam.... masz budowlany i chcesz zmienic, tak? Czy w ogole nie masz pradu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.12.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) mam, od początku budowy i nie mogę wydostać się z tych pazurów. Dowcip polega na tym, że "zagubili" moje warunki przyłączenia z 2011r i przez dwa lata przetargi były robione nawet przez płot, ale bardzo starannie ...bez mojej posesji.Zmuszono mnie w ten sposób do przyłącza budowlanego, który prywatnie załatwiany, został galopem przyłączony, biegiem zrobiono jego odbiór i biegiem zawieszono licznik NA MOIM PRYWATNYM OGROMNYM BETONOWYM SŁUPIE i błyskawicznie załączono prąd. To ta część optymistyczna. a w tym roku:Błąd zrobiłam okrutny, bo elektrykę wewnątrz zakładał mi elektryk spoza listy wiszącej w gablotce na ścianie w ZE. Teraz, gdy tam dzwonię, pierwszym pytaniem jest, "czy instalację robił NASZ ELEKTRYK!!!!!!!!!!!!!! i już.......... -znowu mnie wylogowało, chyba 20sty dzisiaj raz!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! Edytowane 4 Grudnia 2013 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.12.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Czyli chodzi tylko o zmiane taryfy?Rozumiem, ze tynki i posadzki juz masz? Z tego co sie orientuje, to nawet od jednego dostawcy w roznych regionach Polski, czego innego wymagaja:eek:Ja mam prad od PGE. Nie potrzebowalismy budowlanego, wiec zanim doczekalismy sie przylacza, to chyba 2 lata minely:DOczywiscie musialam podpisac aneks, zeby byli kryci, bo opoznienie bylo spore. Skrzynke mamy juz chyba ponad rok, w maju elektryk pociagnal kabel z domu do skrzynki, a w lipcu podpisalam papiery o taryfe G11. Pani zapytala mnie tylko na jakim etapie budowy jestesmy, dalam jakies papiery od elektryka i tyle.Na bociankach 2013 byla dyskusja na ten temat, podobno u niektorych wymagaja odbioru budynku. GarMar a pytalas swojego elektryka, on sie na pewno orientuje co jest Ci potrzebne do zmiany taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 04.12.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 U nas chcieli by był odbiór do przejścia z taryfy pseudo budowlanej na G11... odbiór jest więc i taryfę zmienili, ale niezbyt szybko bo miesiąc im zajęło przysłać gościa do niby zmiany licznika. W praktyce chłop tylko zostawił papiery, że niby licznik zdjęty i założony ten sam oczywiście. I miesiąc w plecy z wyższymi opłatami bo przecież to takie pracochłonne było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 04.12.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Ja miałam też przeboje z Energetyką ale wszystkos kończyło się dobrze i mam w końcu prąd Wyjaśnij dokładniej wszystkim ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.12.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Czyli chodzi tylko o zmiane taryfy? Rozumiem, ze tynki i posadzki juz masz? GarMar a pytalas swojego elektryka, on sie na pewno orientuje co jest Ci potrzebne do zmiany taryfy. Przyłącze ze słupa z ulicy do domu, na hak, jest zrobione od miesiąca, ale nikt złośliwie tego przyłącza od firmy wygrywającej przetarg, ze strony ZE nie odbiera!! Elektryk-podkulił pewną część ciała .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.12.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Zadzwonie zaraz do swojego elektryka i zapytam, jak to u nas bylo, bo on mi po prostu dal papiery i zadnymi odbiorami nie zawracal mi glowy;) No ale fakt, ze u mnie kopali w maju, a ja dopiero w lipcu zalatwialam reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.12.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Dobra, pogadalam i juz wiem.Moj elektryk powiedzial, ze to osoba robiaca instalacje powinna wszystko zalatwic. Czyli tak jak bylo u mnie, dostalam gotowe papiery do reki i z tym poszlam podpisac umowe.Powiedzial tez, ze na takie odbiory to z reguly nikt z energetyki nie przyjezdza:eek: Czyli tak naprawde potrzebny jest tylko podpis elektryka z uprawnieniami na odpowiednim dokumencie. A moze Twoj uprawnien nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 04.12.2013 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Tereniu, tu chodzi o odbiór przyłącza między słupem ulicznym a hakiem na mojej chałupince. Ono podobno musi być odebrane od wykonawcy /firma, która wygrała przetarg na jego wykonanie/ przez nadzór ZE. Podobno taka jest procedura, a może ktoś mnie wkręca w kolejne koszty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 04.12.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Ja wiem, o co Ci chodzi:yes: Napisalam, jak to wygladalo u mnie, wszystko zalatwil moj elektryk. Odbior jest potrzebny, to czesc procedury, ale to tylko podpis, nawet nikt przyjezdzac nie musi. Cholerka, nie masz nikogo znajomego u nich? Moze trzeba komus jakas flache dac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mca 05.12.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Cholerka, nie masz nikogo znajomego u nich? Moze trzeba komus jakas flache dac? W dzisiejszych czasach to za flaszkę nikt palcem nie ruszy prędzej trzeba dać tysiaka. Inna sprawa że znam Wołomin z najgorszej strony więc tylko współczuje kontaktu z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 05.12.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Dlatego dodalam na koncu. Mnie ostatnio taka "flacha" 5 stow kosztowala:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.12.2013 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 A komu sprezentować tę wesołą wannę? Na razie to bez drąga nie podchodź, bo wszędzie wrrrrrrrr hrrrrrr pitbulowe uprzejmości. Cisza na razie i spokój, sąsiadki obserwują stan /bez/czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 11.12.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Zmień dostawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 06.01.2014 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Nie można zmienić właściciela sieci, a oni są właścicielem sieci. http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a045.gif Nadal głucha cisza, przed Nowym Rokiem zadzwoniłam do osoby odbierającej przyłącze od zwycięzcy przetargu i mnie zjechał -od kogo mam jego służbowy, stacjonarny numer telefonu !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zmień dostawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 06.01.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 GraMar w PGE masz takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 06.01.2014 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 tylko z tym biurem na za.upiu, co swoją obsługą pragnie sięgnąć rangi centrali międzynarodowej korporacji GraMar w PGE masz takie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 07.01.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 zamelduj się w budowanym domu i z meldunkiem do energetyki. U mnie w Tauronie tak zadziałało. Wymagają odbioru lub meldunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts