Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jajowar - maszyna do jajek

Adam___

Recommended Posts

W domu ostatnio zostal rzucony pomysl zeby kupic taka maszynke.

Po ostatnim przypadku gdzie polowa jajek byla peknieta przy tradycyjnym gotowaniu :(

Czy ktos takie cos posiada i czy to jest takie dobre w rzeczywistosci??

Jak z wylaczaniem.Ogladalem to na koniec tylko dzwoni.No ale jak sie ustawia ten koniec.W Media M jakos tak specjalnie nie wiedzieli a gdzie indziej nie pytalem

Prosze o opinie :)

Czy to rzeczywiscie takie cudo i sie przydaje

Posiadałam..przekazałam innym niech sie męczą.

Kobylasta machina w której i tak i tak pękały jajka.

Wynika to pękanie ze struktury błony między częścią białkową a skorupką.

Kiedy jajo leży w zimnej lodowce, zgodnie z wytycznymi..kurczy się owa błonka..zaś białko ulega hm...powiekszeniu..

I z tego ..się ..robi dziurka...

Znakiem tego przed użyciem trzeba na pare chwil wyjąć ..produkt ..na wierzch.

a jajowar daruj sobie.

A u mnie dziala i to dobrze :-))). Mam taki co brzeczy jak jajka sa gotowe i jakos nie pekaja. Wymaga tylko dokladnosci w obsludze - dlugosc czasu gotowania zalezy od ilosci wlanej wody. Jest dolaczona miarka na ktorej jest dokladnie opisane ile wody przy jakiej ilosci jajek, w zaleznosci od stopnia ugotowania, ktory chcemy uzyskac. A zeby jajkanie pekaly trzeba nakuwac szpikulcem znajdujacym sie na w spodzie miarki.

pozdrawiam

machinę do jaj polecam,nakłuwam z szerszej strony jaja,nie pękają ale......z tymi miarkami wody to bywa różnie, czasem nie ugotuje się na miękko ale na pół twardo ,wielkość jaj też ma znaczenie, wypróbuj metodę prób i błędów , ale jest to ogółnie rzecz biorąc -wygoda !! :lol:

Dzieki wszystkim za opinie.

Jednak w wyniku przeprowadzonej narady rodzinnej ustalilismy ze nie kupujemy tej maszyny.

Ostatnio gotowalem sobie w tradycyjny sposob i wyszlo super.

No ale naklulem jajka wczesniej po stronie szerszego airbagu.

Nic nie peklo.

Tylko w srodku bylo troche wody :(

Tak mysle zeby jakis zaworek zamontowac zeby nie wlatywala do srodka ale to musze pomyslec dopiero :D

• 11 years później...
  • 8 months później...