Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja małego pomieszczenia - garderoba

gream

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio pomagaliście mi drodzy forumowicze w urządzeniu pokoju moich rodziców, wyszło świetnie, jednak mój pokój zrobiłem po mojemu i mi się podoba :D Zostałem przy pomyśle zrobienia sobie garderoby. Jako, iż jestem mechatronikiem posiadam jakieś zdolności manualne, a mój tato ma odpowiedni sprzęt do własnoręcznego wykonania szeroko pojętych "mebli". To tytułem wstępu, teraz do rzeczy.

Chciałem zbudować sobie garderobę, tak jak zrobiłem to z biurkiem, ale jak na biurko miałem pomysł tak na garderobę w ogóle...

Jest to małe i niewysokie pomieszczenie bo jego wysokość to zaledwie 200cm, a wymiary widać na zamieszczonym obrazku:

garderoba.jpg

Oczekuję od Was drodzy forumowicze projektu 3D lub frontalnego 2D, abym mógł tą zabudowę stworzyć, ja myślałem o tym, aby po wejściu do garderoby na całej szerokości była zabudowa z kwadratowymi półkami (wyliczyłem, że byłoby to jakieś 20, 40-sto centymetrowych półek o głębokości 60 cm) z tych 20 pólek w 4 zamontowałbym po 2 szuflady. A po bokach od wejścia dwa rzędy (jeden pod drugim) "rurek" na wieszaki.

To tylko taki luźny plan, czekam na propozycje.

Cały pokój wygląda tak: Garderoba wizualizacja 3.jpg

A zaprojektowane przeze mnie biurko tak: 123.jpg

PS: Nie wie ktoś gdzie dostanę stolik o wymiarach x , ze składającymi się nóżkami? Tak aby po złożeniu zmieścił się pod łóżko rozłożone łóżko.

Edytowane przez gream