Bluen 08.12.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Dzień dobry.Mam właśnie taki dziwny problem że piekarnik do zabudowy przypala boki frontów, a konkretnie okleinę po bokach frontów (tą część która znajduje się blisko piernika. Doprecyzuje przypalanie, okleina kurczy się odsłaniając gołą płytę MDF Sprawa wyszła przy reorganizacji kuchni - 3 lata od zamontowania wszystkiego. Pomyślałem że akurat ten piekarnik nie sprawdza się i ma kiepsko zrobioną izolację. Sprawdziłem uszczelkę i wszystko ok. Proszę poradźcie mi jak zabezpieczyć boki frontów aby się nie przypalały. Prosto i idealnie było by włożyć pomiędzy boki, płytę wiórową, problem w tym że zabierze mi prawie 3 cm bardzo cennego miejsca. Może są inne sposoby poradzenia sobie, poradźcie coś. Może jakaś sklejka 0,5 cm z nalepioną folią aluminiową ? Można gdzieś coś takiego dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.12.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 nie ma rozwiązania - klej jest wrażliwy na zbyt wysoką temperaturę i po prostu nie wytrzymuje buchnięcia goraca przy otwieraniu piekarnika. Piekarnik musiałby wystawać poza linię szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Moim zdaniem są źle zrobione meble mama ma okleinę przy piekarniku z jednej strony kuchnia robiona około 5 lat temu mama spędza w nie często całe dnie a po posprzątaniu wygląda jak nowa. Spróbuj znaleźć podobne fronty z lepszej jakości materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts