Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja salonu z kuchnią

dominik.dn

Recommended Posts

Witam serdecznie

Drodzy forumowicze proszę was o pomoc w aranżacji, ustawieniu salonu z kuchnią o niezbyt wielkiej wielkości. Mieszkanie jest jeszcze tylko na papierze więc ciężko mi to sobie wszystko wyobrazić ale za to czasu jeszcze troszkę mam. Na rzutach zamieszczam oryginalny rozkład mieszkania i troszkę przeze mnie zmieniony - dwie wersje. Czy to co zrobiłem ma sens?

projekt-bez-zmian.jpgprojekt-bez-zmiana-1.jpgprojekt-bez-zmiana-2.JPG

Proszę o opinię jak wykorzystać przestrzeń nie za wielką bo tylko 2,4mm oraz obok komina którego nie mogę przesunąć na kuchnię? Wymiary komina to 60cm na 60cm. Wymiar wnęki w łazience na toaletę to 80cm. Trochę nie fart jest w tym że na ścianie w której jest planowana kuchnia są dwa narożniki :(. Czy może lepiej spróbować zrobić kuchnię w jakiś inny sposób na innej ścianie, czy gdzieś zmieściłby się stól np 80x80?? Jakbyście byli tak mili to proszę o jakieś propozycję. Wszystkie ścianki działowe jeszcze na tym etapie mogę zmienić więc można proponować jakieś przesunięcia

Czy w łazience takie rozwiązanie byłoby funkcjonalne czy może zamienić pralkę z wc??

Proszę o opinie i propozycję ustawienia kuchni i salonu

Dzięki za opinie :)

Likwidowania pokoju raczej chciałbym uniknąć mimo że wiem że wtedy szaleństwa z kuchnią nie będzie. Dlatego szukam rozwiązania dla obecnego ustawienia pokoi przy ewentualnym zmniejszeniu łazienki i przedpokoju.

Kinka podoba mi się to rozwiązanie, doszedł mi kolejny pomysł. Tylko nie wiem czy ta przestawiona szafa na przedpokoju byłaby wygodna

Jeszcze jakieś pomysły??

Pozdrawiam

Dzięki Kinka!!!

Bardzo fajna podpowiedź, inspiracja - takie coś chodzi mi po głowie tylko z powodu tego że pomieszczenie jest szerokie tylko na 3.3m to boję się że przy takim ustawieniu stołu i takiej trochę wyspy to będzie się prosto na niego wchodzić z wejścia. Biorę takie coś pod uwagę bo mi się podoba i byłoby bardzo praktyczne. W rzeczywistości zobaczymy czy tak się będzie dało ustawić.

Na razie coś takiego stworzyłem i jeszcze będę na pewno jakieś różne modyfikacje wykonywał. Jest to tylko poglądowo wykonane, białymi cienkimi liniami zaznaczyłem miejsce zlewu i płyty indukcyjnej:

http://www.fotoszok.pl/upload/6024120d.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/0aa659ce.jpg

http://www.fotoszok.pl/upload/d3abd6a0.jpg

Jak to jest z zlewami w narożniku, czy to rozwiązanie jest wygodne?? Czy lepiej zrobić na prostym odcinku blatu. Dodam że wolałbym dwukomorowy zamiast jednej komory i ociekacza.

6024120d.jpg