Redakcja 13.12.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Specjalnie dla Was, bez zobowiązań. Jeśli macie wysokie rachunki za ogrzewanie, warto sprawdzić stan instalacji grzewczej. Zapraszamy do udziału w naszej akcji "Obniżamy koszty ogrzewania". Akcja trwa do 13 marca 2014 r. Waszą kotłownię może odwiedzić instalator reprezentujący firmę Viessmann. Obniżamy koszty ogrzewania" - SZCZEGÓŁY AKCJI Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 a wnioski z kontroli - "jak kupi Pan piec Viessmann rachunki spadną o połowę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian02 16.12.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 a wnioski z kontroli - "jak kupi Pan piec Viessmann rachunki spadną o połowę" Mój dom rocznik 2011 pow.użyt.100m2, instalacja mieszana grzejniki+podłogowe w/g projektu,oraz kocioł 2-funkcyjny Viessmann vitodens 100. Roczne zużycie gazu za 2012rok( razem z gotowaniem posiłków),przy temp. wew. 21st.C - 2090zł.Posiadam także wentylacje z rekuperacją,jej roczny koszt eksploatacji 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 28.12.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Mój dom rocznik 2011 pow.użyt.100m2, instalacja mieszana grzejniki+podłogowe w/g projektu,oraz kocioł 2-funkcyjny Viessmann vitodens 100. Roczne zużycie gazu za 2012rok( razem z gotowaniem posiłków),przy temp. wew. 21st.C - 2090zł.Posiadam także wentylacje z rekuperacją,jej roczny koszt eksploatacji 250zł. Dom rocznik 2008, pow. użyt 105m2, ogrzewanie elektryczne podłogowe (firmy L), w domu +20st.C: roczny koszt ogrzewania 870zł + 1 (słownie: jeden) metr przestrzenny drewna dąb/brzoza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna_D 17.01.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) ja mam piec Wolf i jakoś nie narzekam... kontrolę pieca jak wiadomo powinno się robić regularnie, tu nawet nie chodzi o pieniądze ale o kwestię bezpieczeństwa. Osobiście korzystam z firmy Wolf w Piasecznie pod Warszawą. Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster1 26.01.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 a mieszkanie też mogą sprawdzić? u mnie grzejniki na maksa i 18 stopni (mieszkanie narożne i ostatnie piętro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j1974 01.02.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 A jak ja mam piec gazowy kondensacyjny DE DIETRICH MCR II 24T 1-funkcyjny to też sprawdzą.Jeżeli tak , to jak taka wizytę zamówić i jaka jest odpłatność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.02.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Proponuję w tym wątku wpisywać jak MURATOR tę akcję prowadzi i jakie są nasze wnioski. Zgłosiłem się do akcji (wypełniłem formularz zgłoszeniowy z linki) , dzisiaj odezwała się do mnie miła pani i w przyszłym tygodniu mam mieć wizytę specjalisty. Będę donosił co w trawie piszczy. Aha, ogrzewam 200m2 (po podłogach) grzejniki i podłogówka, (jest jeszcze garaż 40m2 ale tam tylko 1 grzejnik uruchamiam jak jest poniżej -10C żeby było w garażu te +10C). Piec Viessmann 200 z zestawem solarnym. Ściany 1W. Za gaz ok. 3500zł/rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.02.2014 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Zobaczymy, mam Viessmanna - ale chętnie poproszę fachowca o rzucenie okiem na krzywą grzewczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 14.02.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 U mnie po audycie. Przyszdł specjalista i wskazał co można poprawić. W skrócie: u mnie jest piec jednofunkcyjny z jednym obiegiem na podłogówkę i grzejniki. Na belce zasilającej mam też zawór z regulatorem temp. wody na zasilanie Miałem problem bo na zasilanie szła temperatura poniżej 30C. Specjalista zasugerował , że mam za niską krzywą - 0,9. Powinna krzywa być ustalona na grzejniki 1,4 a na podłogówkę zmniejszyć temp. na belce. Dodatkowo miałem źle podłączony czujnik termiczny (mający za zadanie odciąć wodę do systemu (podłogówki, w wypadku padnięcia zabezpieczenia w piecu po przekroczeniu wyznaczonej temp.np 40C) co mogło powodować odcinanie dopływu ciepłej wody do podłogówki. Zmieniłem krzywą i odłączyłem czujnik (instalator przyjdzie go podłączyć prawidłowo) i .... po godzinie miałem 50C na belce... przykręciłem zawór i ustabilizowałem ją na 38C - na grzejniki idzie cieplejsza... Ponadto wskazał różne możliwości ale oczywiście związane są one z wydatkami (odpada) i szkoda, że nie wiedziałem o nich przy instalowaniu systemu. Sporządził notatkę, zostawił wizytówkę i polecił się na przyszłość. Podsumowując: bardzo korzystna wizyta, poprawiłem funkcjonowanie systemu, nauczyłem się znowu czegoś i poznałem lepiej to co mam w domu mam gdzie się zwrócić w razie "W" Dziękuję Muratorowi i firmie Viessmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejkiil 19.02.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Akcje muratora są śmieszne. Ich ostatni konkurs to żenada - wyniki konkursu ustalane na podstawie lajków, które można kupić na allegro? o.o WTF? Kto taką farsę wymyśla w ogóle? Wygyrywają ci, którzy mogą kupić najwięcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkarz22 25.02.2014 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Kichazagranie pod budowanie marki kotlarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcze 10.06.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ludziska, mieliście już jakiś kontakt? Jakoś zgłosiłam się pod koniec lutego i co? Cisza... zero kontaktu A niby to takie poważne firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts