Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

róże w ogrodzie nad jeziorem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie...tak czytam i wychodzi na to że tylko ja kanalizacji nie robiłam:jawdrop:

Ale na usprawiedliwienie dodam że fundament malowałam "czarnym mazidłem" ...a..okna i drzwi pomagałam wstawiać :lol2:

Słońce tak jak dziewczyny piszą zanim sie obejrzysz a będziesz już u siebie:) ....

Pozdrawiam:bye:

dziewczyny jeszcze raz dzięki za słowa otuchy, przekarzę je mojemu mężowi, ale jutro, bo dzisiaj przyszedł po całym dniu padnięty i zasnął, dobrze że się umył:jawdrop:

pracowali przy kopaniu przyłącza wodno - kanalizacyjnego w sześciu, w tym jeden na koparce i nie wierzyli, że uda im się dzisiaj wszystko zrobić

wszyscy cieszymy się, że mamy to już za sobą, ja tylko zrobiłam parę zdjęć, jutro coś dodam

mogę wam tylko powiedzieć, że na naszym paskudnym terenie, mimo tego, że lato jest upalne i bardzo mało padało, już na głębokości 80 cm pojawiła się woda gruntowa, to możecie sobie wyobrazić jakia to była przeprawa, :bash:

przyłącze wodne kopie się na głębokości 1,5 m

ach...cieszę się, że to już za nami :wiggle: wodę w domciu już mam i odpływ też :wave:

a i jeszcze w salonie przy malutkim okrągłym stoliczku pierwsza mała imprezka była, na okoliczność zakńczenia przyłącza wod-kan.

dzięki dziewczyny :p

cieszę się,że to przyłącze już za nami, teraz już na spokojnie mogę myśleć o przyjemniejszych rzeczach,

wczoraj wybraliśmy płytki do przedsionka, drzwi wewnętrzne i parapety :

płytki paradyż whitlock

Whitlock_detal2.jpg dekor 25433s.jpg

drzwi magnolia magnolia-1-80-prawa_8.jpgfirmy erkado kolor orzech greko

parapety calacatta parapet-aglomarmur-calacatta.jpg

Edytowane przez Izolda69

drzwi wybrałam, model lantra firmy agmar, czyli nr 2 na zdjęciu powyżej,

za tydzień zalewamy posadzkę na strychu i w następnej kolejności płytki w wiatrołapie, kotłowni i przedpokoju, ...a i dzisiaj przyszły kaloryfery, nie wiem kiedy hydraulik znajdzie czas, żeby je zamontować , mam nadzieję, że uda się w przyszłym tygodniu

parapety wewnętrzne grubość 2,5cm już zamówione

trochę tego było w tym tygodniu, urlop się skończył a muszę jeszcze pojeździć, nadal nie wiem jakie wybrać płytki do łazienki :bash:

mam parę pomysłow, ale ostatecznie ciężko mi się zdecydować :-?

Modne czy nie modne...na to nie patrz...ważne żeby tobie się podobało. Ja osobiście mam ułożone normalnie...a znowu moi rodzice rok temu kładli płytki i ułożyli sobie w caro i też ładnie wygląda.

Z tego co przeglądam forum to większość (tych których odwiedzam) ma ułożenie zwykłe.

Cześc , teraz przyjemne rzeczy masz na głowie :)wybieranie wszystkiego :):)super :)

Powiem ci ,że faktycznie karo takie troche już paux pas . I mi tez odradzili takie ułożenie i teraz się cieszę ,że jednak posłuchałam. Poza tym nie masz tyle odpadów jak w karo. Prosto jest bardziej nowocześnie .

Ja dałabym normlanie płytki , ale to Twój dom i Wam ma się podobac :D

dziewczyny czy to prawda, że układanie płytek w karo już nie jest w modzie ?

ponoć teraz już się tak nie układa :o

Chłopak też może odpowiedzieć? :)

To nie tylko kwestia mody. Układanie w karo może zamaskować wiele problemów, np. krzywe ściany. Przy prostym układaniu dużo bardziej to widać. Czasem jest to więc najlepsza metoda, zależy od warunków, ścian, rozłożenia sprzętów itd. Zawsze karo wprowadza trochę dynamiki i jest rozwiązaniem w trudniejszych przypadkach jak płytki ułożone normalnie trudno by było ładnie rozmieścić.

Bardzo mi się nie podobają zdjęcia małych płytek układanych w karo na ścianach, jak np. to:

http://images50.fotosik.pl/247/e25530af4c07a1c3med.jpg bo wychodzi każdy ukos w inną stronę.

Daliśmy karo tylko we wiatrołapie, właśnie dla dynamiki, bo ściany były proste.

dzięki wszystkim za cenne rady :)

zdecydowałam się na ułożenie płytek na prosto i będą jednakowe w holu, kuchni i wiatrołapie

miło, że jesteśmy już na tym etapie, jednak w tym momencie jest tak dużo ważnych, decydujących wyborów :bash:

łazienka spędza mi sen z powiek już od paru tygodni , mam swoje typy ale jeszcze się nie zdecydowałam