przemolowski 13.12.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Czy wiecie może czy będzie problem żeby zabudować geberit o szerokości stelaża 50 cm płytkami 60cm. Wydaje mi się dość ciasno.Płytka ma 1cm grubości, klej, płyta GK i na profil zostaje 2,5cm z każdej strony. Jak to powinno wyglądać. Efekt ma być taki że geberit będzie wypuszczony i zabudowany jednym pasem płytek, żeby powstał słupek na ścianie na szerokość płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 13.12.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 no to przecież wystarczy bez problemu, ścinasz na rogach płytki na 45st i dokładasz z boku powinno dać się spasować..po co Ci więcej jak 2,5cm luzu z każdej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2013 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 ja mam zabudowę geberita szerokości 90 cm bo mi tak pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemolowski 15.12.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Generalnie z tego co wiem to zestaw powinien być zabudowany konstrukcją z profili i do tego przykręcone płyty GK. jakby zastosować najmniejszy profil 30mm to płytka 60 nie przykryje: 2x3cm profile - 6cmstelaż 50cm2x płyty - 2,5cm 2x płytki i klej 3cm razem 61,5 cm. No chyba ze płytę przykręcać do stelaża bez zabudowania w profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemolowski 15.12.2013 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 ja mam zabudowę geberita szerokości 90 cm bo mi tak pasowało. Zależy mi na tym żeby uzyskać równe szerokości. Zabudowa będzie w innym kolorze kafli i ładnie by było gdyby wszystko się układało na szerokość kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts