Boriena89 14.12.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Witam Zarejestrowałam się tutaj ponieważ widzę że udzielacie pomocy ludziom takim jak ja czyli nie znającym się kompletnie na niczym. Mieszkam w mieszkaniu mojej mamy. Przez parę lat mieszkała ona sama i mieszkanie jest w fatalnym stanie, Po 1 mamy taki płaski dach jeszcze na nim papę położoną i on przecieka w paru miejscach co daje wilgoć w mieszkaniu i problemy tego typu że mamy grzyba albo wilgoć nie wiem jak to się rozróżnia. Rozpytywałam ile wymiana takiego dachu by kosztowała to mówili że około 20 tyś... Ja niestety nie mam takich pieniędzy bo pracuje od paru miesięcy na stażu więc pensji prawie że nie mam. Do tego mam córkę na utrzymaniu, przeraża mnie myśl że mieszkamy w tym domu... jest ten grzyb w dachu podobno jest jeszcze parę ton gruzu które dodatkowo trzeba też wywieść. Jest jeszcze kwestia tego że nie ma tu kompletnie wentylacji którą by trzeba również też założyć przy okazji remontu dachu. Następną sprawą jest łazienka która praktycznie z każdej rury przecieka. Wzywałam hydraulika to mówi że trzeba wymienić całą instalacje bo jest stara;( Często jak wracam do domu mam ochtę po prostu wrócić z powrotem do pracy bo nie mam ochoty tam żyć ale nie mam za wielkiego wyboru. Moje pytania brzmią tak:Jaki dach mogła bym zrobić u siebie biorąc pod uwagę wentylacje? Czy istnieją jakieś fundacje co mogły by mi pomóc w remoncie? Jak pozbyć się grzyba?znacie firmy które go wysuszają czy co tam robią? Proszę pomóżcieBożena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) U mnie pokrycie dachowe papą na ok 100 m2 kosztowało 12 tyś, z ociepleniem, obróbkami blacharskimi.U ciebie dochodzi pewnie wywalenie szlaki z dachu (tak się kiedyś "ocieplało"). Niestety - aby było dobrze trzeba zrobić remont albo sprzedac dom i wyprowadzić się do mieszkania w bloku. Nie da się mieszkać 30 lat bez remontów.Mieszkanie z grzybem to co najmniej alergie, a w najgorszym wypadku nowotwór. Nie ma fundacji zajmującej się remontem domów osobom prywatnym. Napisz do Katarzyny Dowbór - może załapiesz się do programu Polsatu, jak będziesz wzruszająca. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts