Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt duzy pokuj

espressomilano

Recommended Posts

witam,

potrzebuje pomocy jak umeblowac pokuj i na jaki kolor pomalowac sciane.

podloga to jasni bronzowy parkiet, listwa 40x7 , podwujna listwa na szerokosz, i jes ulozone w literze L

w duzym pokuj musi sie zmieszyc szafa na ubrania kurty i tak dalej...

cos w tym stylu moze

http://tablica.pl/oferta/centrum-CID3-ID3zHfP.html#50e18f95da

moj pokuj

http://images64.fotosik.pl/481/a7429a850023209em.jpg

http://images64.fotosik.pl/481/a5671e23e169e985m.jpg

Wydaje mi się, że post nie jest napisany przez robota, ale sama nie ukrywam, że tego po prostu nie da się czytać :-)

Drogi użytkowniku, miej szacunek do osób, które czytają Twoje posty. Jeśli wiesz, że ortografia nie jest Twoją najmocniejszą stroną, warto tekst przed wysłaniem sprawdzić sobie w Wordzie. W ten prosty sposób zapewnisz sobie więcej rzeczowych odpowiedzi na Twoje pytania.

Pozdrawiam

Iwona

Edytowane przez Elfir

Wydaje mi się, że post nie jest napisany przez robota, ale sama nie ukrywam, że tego po prostu nie da się czytać :-)

Drogi użytkowniku, miej szacunek do osób, które czytają Twoje posty. Jeśli wiesz, że ortografia nie jest Twoją najmocniejszą stroną, warto tekst przed wysłaniem sprawdzić sobie w Wordzie. W ten prosty sposób zapewnisz sobie więcej rzeczowych odpowiedzi na Twoje pytania.

Pozdrawiam

Iwona

Witam,

przepraszam za ortografie, ale nie jestem polakiem.... od 3 lata mieszkam w polsce..

mam dylemat jak wyremontowac duzy pokuj, jakisz ciekawy rozwiazanie szukam..

dziekuje i przepraszam za ortografie.

Witam ponownie. Skoro te jesteś Polakiem, muszę przyznać, że naprawdę nieźle idzie Ci z językiem polskim.

Wracając do tematu wymiarów, na rysunkach wysłanych przez pytającego jest wszystko podane. Wystarczyło tylko troszeczkę powiększyć obraz.

Powierzchnia pokoju 22,1m2

Długość dłuższej ściany: 5,2m

Pozdrawiam

Iwona

witam,

dziekuje za komplementy.

to jest mieszkanie dwu pokojowe, okolo 58m.

pokuj ma byc salonem, oglondanie TV gry na xbox, piwko z kolegami, i od czasu do czasu jako jadalnia jest uzywani.

ja myslalem ze jak sie wchodzi po lewej dac jakiesz duze meble i na telewizor.

a po prawej mala szafka i duzy naroznik

Skoro mówisz o pokoju przede wszystkim do rozrywki, czyli telewizor i xbox, a także imprezy, myślę, że kolor ciemno-grafitowy będzie świetnym rozwiązaniem. Obowiązkowo przyda się tutaj fajne punktowe oświetlenie, albo listwy LED w podświetlanym suficie.

Pokój moich marzeń wygląda tak jak w załączniku :)

http://www.sztukawidzenia.pl/uploads/pics/Salon_nowoczesny_grafit_beton_podwieszane_sufity_naroznik_biokominek__Sztuka_widzenia_kuchni5__02.jpg

Moja przedmówczyni pokazała naprawdę fajny pokój - te grafitowe ściany wyglądają naprawdę mega.. a oświetlenie powala. Fajnie, finezyjnie ułożony pokój z kuchnią z tego co widzę. U Ciebie zaś jest to tylko pokój, ale myślę, że w takim właśnie stylu mógłbyś go urządzić, aby było fajnie i efektownie! :)

Pozdrawiam Cię - Judyta

Ten grafitowy pokój może jest i fajny, ale czy te ściany nie wydają Wam się zbyt ciemne? Wydaje mi się, że jeśli zastosuje się w pokoju białe lub inne jaśniutkie ściany, można zaoszczędzić sporo na oświetleniu. Wpadające światło do pokoju odbija się od jasnych ścian i powoduje, że pokoj jest dużo przyjemniejszy :)

A samo oświetlenie - niczego sobie, hehe :)

Ok, masz rację. Może jestem po prostu starej daty :) Ale mimo to, naprawdę podoba mi się to nowoczesne oświetlenie :) Czy ktoś z Was orientuje się, ile może kosztować założenie takiego oświetlenia od podstaw w pokoju, który ma powierzchnię ok 25 m2? Tutaj też zrobiłbym to w swoim salonie

Aby zrobić taki sufit u siebie, musisz przygotować konstrukcję podtrzymującą podwieszany sufit. Do tego są potrzebne płyty sufitowe, elementy wykończeniowe, a także listwy LED wraz z zasilaczem i sterownikiem. Te ostatnie można dostać w dobrych cenach na allegro, a resztę rzeczy kupisz w marketach budowlanych. Na forum było już sporo tematów dotyczących podwieszanych sufitów z oświetleniem LED. Ja obstawiam, że może to być koszt ok 1500zł o ile działasz sam :)