Elfir 02.01.2014 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 ja bedę mieć mniej. Ale to pytanie do ciebie - ile masz kuchennych gratów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 03.03.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Hej,Odnośnie drzwi szklanych to niestety też się obawiam, że nie dają zbytnio ochrony przeciw-hałasowej:( Ale na pewno zakrywają ładnie kuchnię jak nie chcemy pokazywać małego bałaganu:) Jeszcze na wstępie dodam, że jest to dość drogie rozwiązanie niestety (sama się o tym przekonałam), ale to tylko ostrzegam, bo nie znam Waszego budżetu.Na jaką stronę wychodzi kuchnia? Bo jak jest to jasne pomieszczenie to chyba bym jednak była za 3 słupkami... Choć w końcu nie wiem, czy na Twoim ostatnim projekcie po prawej jest też słupek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 12.03.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 (edytowane) Jeśli będziesz miała użytkowe słupki - to szafek nie jest za mało - my też jesteśmy we dwójkę, mamy mniej szafek, a i tak część szuflad kuchennych zagracają niekuchenne rzeczy. Ale my garów jakoś na potęgę dużo też nie mamy. W nowym mieszkaniu też planuję mniej szefek niż Ty, więc powinno dać radę. Zerknij do mnie - wrzuciłam wstępną koncepcję mojego salonowego aneksu kuchennego - od 4 lat mam kuchnię otwartą na salon i ponownie się na takie rozwiązanie decyduję, bo dla nas jest OK. I witam się w wątku Jeśli mogę zapytać (może być na PW) to w jakiej dzielnicy powstaje Twoja inwestycja? Edytowane 12 Marca 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaT 16.03.2014 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Witaj Domi87, Witaj mi_mala! Miło mi Was gościć.... Domi87 Jeśli chodzi o funkcjonalność drzwi jestem już w pełni przekonana, że one tam będą - w zasadzie na tą chwilę nie wyobrażam sobie tego mieszkania bez owych drzwi Na początku się upierałam, że absolutnie żadnych drzwi, teraz jest odwrotnie. Okno w kuchni jest zachodnie, jest to jednocześnie wyjście na balkon a nad balkonem jest daszek więc to raczej nie będzie najwidniejsze pomieszczenie. Gdzie ten trzeci słupek? Bo się pogubiłam Zrobiłabyś trzy słupki obok siebie tak? Myślałam nad tym, ale wydaje mi się, że to zabierze sporo światła, nie będę miała gdzie umieścić kaloryfera, a ponadto ten kawałek blatu po prawej od piekarnika wydaje mi się być wygodnym rozwiązaniem... Mi_mała, dzięki Ci za dobre słowo w kwestii ilości szafek jestem już w zasadzie przekonana, że więcej ich nie będzie....no może tylko zrobimy więcej szafek poziomych na ścianie po prawej...myślę żeby zrobić je wyższe i to tyle co na tą chwilę wymyśliłam w tej kwestii... Żadna to tajemnica mieszkanko jest na Bemowie Dawno mnie nie było....tzn. byłam ale nic nie pisałam.... Przez ten czas dopracowaliśmy kilka kwestii mieszkaniowych, ale głównie spędzają nam sen z powiek drzwi.... Szklane - między kuchnią, a salonem suwane chowane w ścianie i lustrzane - bez ościeżnic do garderoby - uparłam się na nie, a ceny są kosmiczne. Tak więc szukamy, pytamy i myślimy jakby to zrobić żeby nie zbankrutować Między innymi ktoś ostatnio przekonywał nas, że szkło klejone, bądź pleksi byłoby dużo bezpieczniejsze na takie duże suwane drzwi....co o tym myślicie? Oczywiście czekamy na odbiór mieszkanka....to według planu już pod koniec maja... I tu rodzi się moje kolejne pytanie.....czy brać specjalistę do odbioru mieszkania? Z tego co się orientowałam to koszt około 200zł co przy całkowitym koszcie mieszkania to tak naprawdę już żaden koszt....Co myślicie? Korzystałyście z usług takiego jegomościa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 16.03.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 W mieszkaniu w którym mieszkam obecnie korzystałam z usług takiego jegomościa Nie wiem, na ile Wy jesteście techniczni (ja wcale), ale: facet wszedł, sprawdził, czy ściany proste, czy zachowane wymiary (zgodność z projektem), sprawdził jakość wylewki (i znalazł miejsce gdzie przy tupnięciu się rozsypała), osadzenie okien, instalację elektryczną i wod-kan (w tym zauważył brak odpływu pralki, co mi w ogólnym przejęciu umknęło Ogólnie pracownik dewelopera inaczej rozmawiał z nim niż ze mną. Wiecie - inwestor się czepia i nie zna za bardzo - a rzeczoznawca zna normy itd. Zupełnie inne argumenty. Mieszkanie odbierałam od dewelopera 3 razy... i po 3 odbiorze zostały pierdołowate usterki, które już olałam... I które poprawiła ekipa remontowa. Kolejne na pewno też odbieram z rzeczoznawcą, szczególnie że wprowadzam zmiany w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaT 16.03.2014 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 O kurcze to miałaś trochę przeżyć.... Mam nadzieję, że u nas nie będzie trwało to tak długo. My techniczni? Średnio.... myślę, żer raczej rzeczoznawca będzie z nami. Możesz polecić kogoś z Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 16.03.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Życzę w takim razie szybkiego odbioru Z tego co pamiętam to z nimi odbierałam: http://www.fachowyodbiormieszkania.pl/ Głowy nie dam - ale to standardowa usługa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaT 26.03.2014 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 No to temat rzeczoznawcy będzie potrzebny szybciej niż myśleliśmy - odbiór mieszkania z końca maja przesunął się na kwiecień :wiggle: SUPER! Co z tym związane trzeba zacząć podejmować decyzje związane z urządzeniem naszego mieszkanka.... Ale się cieszymy! Zacznijmy może od tego co już wiemy... Wiemy, że podłoga będzie dębowa - parkiet lub deska lakierowana (mat lub półmat). Gres w kuchni i przedpokoju ma być grafitowy. Podoba nam się Nowa Gala TS13. Może ktoś ma ten gres, albo inny kolor i może coś napisać jak się sprawdza? No i kolejna kwesta dotycząca podłogi....czy myślicie, że taki układ będzie dobry? Czy może przedłużyć gres w przedpokoju do końca? Sama już nie wiem....oba rozwiązania mają plusy i minusy... http://images62.fotosik.pl/805/bc6ea2575a956f1cm.jpg Łazienka została na razie biała - bo nie możemy się zdecydować co z nią zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaT 26.03.2014 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Na łazienkę nie mam pomysłów, ale za to na kuchnię mam mocno sprecyzowany pomysł 100% inspiracją jest kuchnia Agi75 (zdjęcie zapożyczone z wątku właścicielki tej pięknej kuchni - dziękuję!) http://images64.fotosik.pl/806/1b8ff446f9b21f0fm.jpg Białe fronty lakier połysk, blat grafit - na tą chwilę KRONO Dolores, http://images62.fotosik.pl/805/fe24d383db4a3536m.jpg grafitowy gres - na tą chwilę Nowa Gala TS13, http://images64.fotosik.pl/806/00e430431875f446m.jpg wykończenie ścian płytki drewnopodobne MyWay Rovere Giallo. http://images65.fotosik.pl/806/96897d2b6156aae6m.jpg Ścianę z okapem (90cm) planujemy wyłożyć płytkami do sufitu..... I oczywiście między salonem, a kuchnią szklane suwane drzwi o wymiarach 100x265 chowane w ścianę. Tak na tą chwilę wygląda nasza wizja....co myślicie?Jak Wam się podoba? Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.03.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Blat zrobiłabym jednolity - ciemny grafit lub czarny - w połączeniu z "drewnem" na ścianie ciapaty blat to moze być już za dużo Gresu nie ciągnęłabym dalej - spokojnie wystarczy w przedpokoju w wejściu - dalej już nieczęsto lata sie w butach Chyba ze goście - ale wtedy to już to nic nie zmienia, a powierzchnia pozostałej części mieszkania nie będzie pocięta na "placki" drewna wokół gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.03.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A, i gratuluję zawiadomienia o gotowości do odbioru Pamiętajcie, żeby się na odbiór w trakcie dnia umówić, wczesnym popołudniem - żebyście mieli dobre światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaT 28.03.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Mi dzięki Ci za dobre rady....o tym blacie w ogóle nie pomyślałam, że może być tego wszystkiego za dużo... Dostaliśmy wycenę stolarki i wyszło prawie 20tys za kuchnię (15,5), szafę (2) i łazienkę (2,5) ...kurcze....trochę dużo... Oczywiście porwaliśmy się na Bluma, którego wszyscy wychwalają pod niebiosa, ale 20 tysięcy...czy to aby nie przesada....Co myślicie? Macie w kuchni Bluma? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 29.03.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witam się i ja Będę podglądać , też czekam na odbiór mieszkania, termin - koniec maja Na pewno idziemy odbierać z rzeczoznawcą, sami się nie porywany na to. Metraż mieszkania mamy zbliżony (49), ale upchnięty 3 pokój, bo mamy dziecko. Madzia, wycena za kuchnię lakierowaną, tak? Z blatem już? Wiesz, na jakich frontach, tzn. jakiej firmy? A w łazience co kosztuje 2,5 tysiąca? Ja bym bardzo chciała Bluma, wszyscy chwalą, w końcu kuchnia ma być na lata (przynajmniej ja tak planuję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 29.03.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Mi dzięki Ci za dobre rady....o tym blacie w ogóle nie pomyślałam, że może być tego wszystkiego za dużo... Dostaliśmy wycenę stolarki i wyszło prawie 20tys za kuchnię (15,5), szafę (2) i łazienkę (2,5) ...kurcze....trochę dużo... Oczywiście porwaliśmy się na Bluma, którego wszyscy wychwalają pod niebiosa, ale 20 tysięcy...czy to aby nie przesada.... Co myślicie? Macie w kuchni Bluma? Warto? Dla mnie byłoby za dużo z tym blatem Ale to Wasza kuchnia i Wam ma się podobać Ja teraz nie mam blumów - dostałam wycenę z i z jakimiś tańszymi - już nie pamiętam co to, i braliśmy niestety tańsze. Ale to zależy od budżetu. Jeśli Blumy mieszczą się w Waszym, bierzcie W nowym pewnie weźmiemy Blumy, a przynajmniej mam taką nadzieję Edytowane 29 Marca 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 19.04.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 I jak? I jak? I oczywiście - Wesołych Świąt http://pressmix.eu/grafika/07.04.2012/Agnieszka%20Waratus%20-%20pisanki%2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts