Lisciasty 20.02.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Plastiki tańsze, więc nie ma co się zastanawiać Ja mam tylko jednego blaszaka, w kuchni, tylko dlatego że umyśliłem sobie 3 rury na wywiewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 20.02.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Plastiki tańsze, więc nie ma co się zastanawiać Ja mam tylko jednego blaszaka, w kuchni, tylko dlatego że umyśliłem sobie 3 rury na wywiewie. Teraz są juz plastiki 3x75mm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.d 22.02.2017 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Potrzebuje projektu WM z pieczątką do złożenia razem z projektem w Pinbudzie,polecicie kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 22.02.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 A od kiedy coś takiego wymagają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 22.02.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Potrzebuje projektu WM z pieczątką do złożenia razem z projektem w Pinbudzie,polecicie kogoś? A w projekcie co tam masz oryginalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 22.02.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Cześć, Mam pytanie dotyczące skrzynek rozprężnych. Instalację chcę zrobić na pe-flex, znalazłem skrzynki na dwa czy trzy przewody ale jak podłączyć np. nawiew gdzie jest tylko jeden przewód? Założyć skrzynkę i zaślepić jedno przyłącze? Przy okazji, które skrzynki lepsze - plastikowe czy z blachy? pozdrawiam Plastik tańszy. Ale jak kto niektórzy mówią platik to plastik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.d 22.02.2017 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 A w projekcie co tam masz oryginalnie? Wentylacje grawitacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.d 22.02.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 A od kiedy coś takiego wymagają? Chcę w związku z WM zlikwidować dwa kominy a to już jest istotna zmiana i potrzebują do tego projektu WM z pieczątką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 22.02.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Z tego co się orientuję to projektant zastępczy po prostu je przekreśla a w opisie umieszcza tylko wzmiankę iż będzie WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.d 22.02.2017 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Z tego co się orientuję to projektant zastępczy po prostu je przekreśla a w opisie umieszcza tylko wzmiankę iż będzie WM. Byłem w urzędzie i faktycznie chyba tak jest.Ale jak to w urzędzie okaże się przy opiniowaniu projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 22.02.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Potrzebuje projektu WM z pieczątką do złożenia razem z projektem w Pinbudzie,polecicie kogoś? Ja złożyłem projekt domu z kominami i went. grawitacyjną. Dostałem pozwolenie na budowę i kierownik budowy wpisze w dzienniku budowy zmianę wentylacji na mechaniczną. Kominów też nie będę stawiał bo do kotła gazowego mi niepotrzebne. W tym trybie projekt WM potrzebny jest tylko dla własnej wygody (jeżeli sam ciągniesz temat instalacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terminus 22.02.2017 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 CześćCzy warto na anemostatach wywiewnych używać filtrów stożkowych? Czy stosowanie takich filtrów zwalnia z używania dodatkowego filtra na wywiewie przed wymiennikiem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.02.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Wszędzie to nie widzę sensu ale w kuchni zwłaszcza tam gdzie jest okap bez bezpośredniego wywiewu na zewnątrz można to rozważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montysp 23.02.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 WitamProsze o informacje odnosnie usytuowania kratek nawiewnych i wywiewnych w budynku....Planuje zrobic tak:Kuchnia ,Jadalnia,Łazienka - Wywiew3 Pokoje oraz Salon - NawiewProsze o informacje czy takie usytuowanie jest wystarczającebo słyszałem ze mozna zrobic nawiwe oraz wywiew w kazdym pokoju czy jest sens??Oraz czy w kotłowni i wiatrołapie robic takze jakieś kratki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 23.02.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Kratki czy anemostaty ? Jeśli kotłownia to tylko grawitacja i szczelne drzwi między kotłownia a resztą . Ja bym jadalnie dołączył do nawiewu reszta bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montysp 23.02.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Dokładnie anemostaty.Mam połaczone kuchnia+jadalnia +salon jako 1 duze pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroWy 23.02.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Jeśli kotłownia to tylko grawitacja i szczelne drzwi między kotłownia a resztą . Kotłownia z kotłem kondensacyjnym może być wentylowana mechanicznie. Ja robię wywiew (1×75) i podcięte drzwi jak w pozostałych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terminus 24.02.2017 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Panowie, jakie usytuowanie centrali będzie korzystniejsze? Z rysunku 1 czy 2? Sorry ale nie mam teraz dostępu do czego innego niż paint Rysunki schematyczne, zaraz za centralą będą rozdzielacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.02.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Witam Prosze o informacje odnosnie usytuowania kratek nawiewnych i wywiewnych w budynku.... Planuje zrobic tak: Kuchnia ,Jadalnia,Łazienka - Wywiew 3 Pokoje oraz Salon - Nawiew Prosze o informacje czy takie usytuowanie jest wystarczającebo słyszałem ze mozna zrobic nawiwe oraz wywiew w kazdym pokoju czy jest sens??Oraz czy w kotłowni i wiatrołapie robic takze jakieś kratki?? Można zrobić sobie wywiew nawiew i cokolwiek, tyle że tak się nie robi. Zasada jest prosta. Wywiewamy z kuchni i łazienek a nawiewamy do pokoi. Tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 24.02.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Panowie, jakie usytuowanie centrali będzie korzystniejsze? Z rysunku 1 czy 2? Sorry ale nie mam teraz dostępu do czego innego niż paint Rysunki schematyczne, zaraz za centralą będą rozdzielacze. [ATTACH=CONFIG]382279[/ATTACH] Na podstawie grafiki wybrałbym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts